ساخت رباتی که موش های تهران را می کشد!
اقتصاد نیوز: محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت ربات «رت گیر» هوشمندی شدند که می توان با استفاده از آن و بدون سموم شیمیایی انواع جونده ها و موشها را نابود کرد.
به گزارش اقتصاد نیوز، علیرضا مسعودی نژاد عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت و محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: ما در یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید تجهیزات رباتیکی مرتبط با پزشکی و محیط زیست فعالیت میکنیم.
وی با بیان اینکه در این شرکت موفق به طراحی و ساخت دستگاه رباتیک تله موش هوشمند شدیم، خاطر نشان کرد: دستگاه تله دارای بخش تولید فرمون جلب کننده است که توسط یک دستگاه مولد گرما تبخیر و از فاز مایع به بخار تبدیل شده و از طریق لوله خارجی به بیرون از محفظه منتقل میشود.
مسعودی نژاد با بیان اینکه این دستگاه دارای لوله جلب کننده است، بیان کرد: این لوله فرمان جلب کننده را در محوطه اطراف دستگاه تله پخش کرده و باعث جلب موشهای اطراف به طرف درب ورودی میشود.
وی ادامه داد: این دستگاه دارای بخش دریچه خودکار است که پس از ورود موش به محفظه، بسته شده و اجازه بیرون رفتن موش را از دستگاه نمیدهد.
مدیر این شرکت گفت: دستگاه دارای محفظهای است که پس از دریافت سیگنال ورود موش به صورت خودکار به داخل محفظه مایع کشنده فرو برده میشود به این ترتیب با توجه به بدنه سوراخ دار این محفظه پیکر موش به طور کامل در درون مایع غوطه ور و جریان تنفسی و همچنین ضربان قلب جونده را دچار اختلال شدید میکند. این اتفاق باعث میشود در کسر ثانیه ضربان قلب متوقف و جریان تنفس کاملا قطع شود.
وی ادامه داد: سپس در این دستگاه بخش محفظه که پس از کشته شده موش مجددا از درون مایع کشنده خارج شده و در راستای بازوی حرکتی قرار میگیرد که این بازو جسد موش را به طرف کشوی تخلیه حرکت داده و جسد موش به داخل آن هدایت میکند.
وی با بیان اینکه نمونه نیمه صنعتی تله موش هوشمند ساخته شده است، خاطر نشان کرد: از این تله موش میتوان در سیلو های گندم. برنج، انبار، رستوران، معابر و... استفاده کرد.
وی با اشاره به مزایای استفاده از تله موش هوشمند گفت: این سیستم بدون آلودگی، بدون بدون مواد شیمیایی و به صرفه است که با ولتاژ برق موشها را خشک میکند.
مسعودی نژاد عنوان کرد: در روشهای معمول برای از بین بردن جونده هایی مانند موش، از طعمهای استفاده میشود که سموم ضد انعقادی هستند و بعد از مصرف بدن موش از داخل خونریزی میکند، متلاشی میشود و در نهایت می میرد. این مسئله باعث میشود وقتی طعمه را میخورد به داخل سیلوهای برنج گندم و... برود آلودگیهای احشایی را وارد مواد غذایی کند اما با استفاده از تله موش، جونده با ولتاژ برق خشک میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: موش به رطوبت و غذا نیاز دارد و شبگرد هستند و معمولا در کانالها و انبارها پنهان میشوند؛ زمانیکه این موشها به چشم انسان دیده میشوند یعنی جای کافی برای آنها وجود ندارد و جمعیت شان زیاد شده است؛ بنابراین استفاده از تله موش هوشمند میتواند بدون ایجاد آلودگی، از تعداد آنها کم کند.
وی تاکید کرد: شهرداری میتواند مخاطب دستگاه باشد تا موشهای شهر را به سطح زمین طغیان کردهاند را نابود کند.
به گزارش مهر، این شرکت دانش بنیان وابسته به مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در راستای تحقیقات دوساله در محیط آزمایشگاه آن مرکز و مطالعات میدانی نسبت به ساخت و فروش این دستگاه اقدام کرده است.
این مطلب برایم مفید است بلی 1 نفر این پست را پسندیده اند