ساخت 40 هزار کلاس درس آرزوی خیر مدرسهساز
تهران - ایرنا - رییس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور گفت: در سن 83 سالگی تنها آرزوی من ساخت 40 هزار کلاس درس در کشور برای سنین مختلف است که امیدوارم با همکاری دولت و خیرین این خواسته به سرانجام برسد.
ناصر قفلی، خیرمدرسهساز ایران زمین است که در سال 1315 دیده به جهان گشوده و در سال 1343 پس از کسب مدرک دکتری دامپزشکی در آلمان به ایران باز گشت و در زمینه مرغداری به همراه همسر آلمانی خود، کسب و کار جدیدی را ایجاد کرد.
قفلی در بیستو هفتمین سال تأسیس مرغداری، تصمیم به ساخت یک بیمارستان گرفت. اما برادرش حاجحبیبالله به ناصر پیشنهاد میکند که با توجه کمبود فضاهای آموزشی در کشور برای ساخت مدرسه همت کند. این پیشنهاد آغاز راهی میشود تا او مدارس متعددی را در نزدیک به 30 سال فعالیت خود به عنوان خیرمدرسه ساز در نقاط مختلف کشور بنا کند.
وی امروز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: 40 هزار کلاس درس نیمه کاره در کشور وجود دارد که از این تعداد ساخت 16 هزار کلاس درس بر عهده خیرین است و 24 هزار کلاس درس را نیز باید دولت بسازد که هنوز به سرانجام نرسیده است.
قفلی گفت: برای کودکان استثنایی هم 200 مدرسه نیاز است و در 14 استان کشور هنوز مدرسهای برای کودکان و نوجوانان مبتلا به اوتیسم وجود ندارد که باید در این باره اقدام های لازم انجام شود. البته اگر خیرین نتوانستند برای ساخت 14 مدرسه برای کودکان اوتیسم اقدام کنند، قول میدهم ساخت این مدارس را به اتمام برسانم. اما آرزوی من ساخت همان 40 هزار کلاس درس در کشور است.
رییس جامعه خیرین مدرسه ساز با تاکید بر اینکه از سالهای گذشته تاکنون بیش از 40 درصد از مدارس توسط خیرین ساخته شده است، اظهار داشت: با توجه به اینکه در سال های اخیر مشکلات اقتصادی دولت بر توسعه و نوسازی مدارس تاثیر گذاشته است، بیشتر از 50 درصد از مدارس توسط خیرین ساخته شد.
قفلی درباره استانهایی که با کمبود مدرسه مواجه هستند، بیان کرد: کمبود مدرسه در بیشتر استانهای کشور وجود دارد. به عنوان مثال در 200 منطقه سیستان و بلوچستان نیاز به ساخت مدرسه است که خیرین قرار است برای ساخت آن اقدام کنند. همچنین در استان تهران و کرج و بیشتر کلان شهرها به دلیل مهاجرپذیر بودن آنها، نیاز به ساخت مدرسه است. ولی به رغم تلاشی که خیرین مدرسه ساز دارند، همچنان کمبودهای زیادی دیده میشود و امید است با کمک خیرین بخشی از این کمبودها جبران شود.
این خیر مدرسه ساز در خصوص اینکه آیا دولت برای ساخت مدرسه به خیرین کمک می کند یا خیر؟ اظهارداشت: دولت به دلیل مشکلاتی که در بودجه و اداره کشور داشت، تا حد توان برای ساخت مدرسه به خیرین کمک کرد. برای سال 99 نیز رقمی که برای احداث و نوسازی مدرسه پیش بینی شده که 2 هزار و 750 میلیارد تومان است. البته باید خیرین نیز همین رقم را آورده داشته باشند تا این بودجه پیش بینی شده دولت برای ساخت و نوسازی مدرسه به خیرین تعلق گیرد.
قفلی با تاکید بر اینکه خوشبختانه خیرین مدرسه ساز حمایتهای همه جانبه برای کمک دارند، تصریح کرد: مجمع خیرین با پیگیریهایی که انجام میدهد فرد خیر را پیدا می کند ولی مدرسه را سازمان نوسازی (سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور) میسازد و در ادامه نیز آموزش و پرورش کار تامین معلمان مدارس ساخته شده را فراهم میکند.
وی با اشاره به اینکه در بعضی از مناطق مدرسه ساخته شده اما به دلیل مشکلات بدی آب و هوا و ریزگردها ساکنان آن منطقه مجبور به مهاجرت شدند، خاطرنشان کرد: این موضوع سبب شد تا تعدادی از مدارس بدون استفاده باقی بماند. اما دقت و مطالعه جامع خیرین برای اینکه در کجا مدرسه ساخته شود بیشتر شده تا برای افراد کم برخوردار نیز امکانات آموزشی فراهم شود.
*س_برچسبها_س*