شنبه 14 مهر 1403

سازمان ملل: دور سوم مذاکرات کمیته نظامی مشترک لیبی برگزار می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سازمان ملل: دور سوم مذاکرات کمیته نظامی مشترک لیبی برگزار می‌شود

تهران - ایرنا - نمایندگی سازمان ملل متحد در لیبی (آنسمیل) صبح سه‌شنبه اعلام کرد، دور جدید مذاکرات کمیته نظامی مشترک "5 + 5" برای برقراری آتش‌بس در این کشور آغاز می‌شود.

به گزارش پایگاه اینترنتی سازمان ملل متحد، آنسمیل همچنین از توافق دولت وفاق ملی و ارتش موسوم به ملی لیبی (ارتش شرق) برای شرکت در این گفت‌وگوها استقبال کرد.

نمایندگی سازمان ملل متحد در لیبی بدون ذکر زمان دقیق برگزاری مذاکرات، ابراز امیدواری کرد که این نشست با توجه به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا، به صورت ویدیو کنفرانس انجام شود.

در بیانیه نمایندگی سازمان ملل متحد در لیبی آمده است: بازگشت دو طرف به میز مذاکرات در واقع تن دادن به تمایل و خواسته بیشتر مردم لیبی است که آرزو دارند در کوتاه‌ترین زمان زندگی شرافتمندانه و امن داشته باشند.

سازمان ملل متحد همچنین ابراز امیدواری کرد که دو طرف درگیر در لیبی برای از سرگیری مذاکرات نظامی با توقف درگیری همراه بوده و این موضوع آغازی برای رسیدن به توافق نهایی و پایان دادن به درگیری‌ها در این کشور باشد.

این بیانیه تأکید کرد، از سرگیری مذاکرات نظامی همچنین به مقام‌های لیبیایی این امکان را می‌دهد که تلاش خود را برای مقابله با پیامدها و خطرات ناشی از شیوع ویروس کرونا متمرکز کنند.

نمایندگی سازمان ملل متحد در لیبی همچنین ابراز امیدواری کرد که همانند دورهای اول و دوم مذاکرات که در ژنو برگزار شد، این مذاکرات نیز با همان روحیه حرفه‌ای، جدی و مسؤولیت‌پذیری همراه باشد.

دور اول و دوم مذاکرات کمیته نظامی مشترک 5+5 به ترتیب روزهای چهاردهم و 30 بهمن ماه 98 در شهر ژنو برگزار شده بود.

در این مذاکرات، پنج مقام ارشد دولت وفاق ملی لیبی و پنج نماینده ارتش شرق لیبی در این مذاکرات شرکت داشتند و ریاست جلسه را نیز «غسان سلامه» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و رییس نمایندگی این سازمان در لیبی بر عهده داشت.

نشست سازمان ملل با عنوان «مذاکرات کمیته مشترک نظامی لیبی» که متشکل از 10 نفر در پی نشست دی ماه که در برلین در مورد بحران لیبی برگزار شد، انجام می‌شود.

لیبی از سال 2011 میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای ناتو که با هدف برکناری "معمر القذافی" دیکتاتور پیشین این کشور روی داد، با بحران سیاسی گسترده‌ای رو به رو است.

این کشور به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد و این دولت‌ها شامل دولت وفاق ملی به ریاست "فائز السراج" که از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته می‌شود و مقر آن در طرابلس است و دیگری دولت موقت به فرماندهی ژنرال حفتر در شرق لیبی که نخست وزیر آن "عبدالله الثنی" است.

*س_برچسب‌ها_س*