چهارشنبه 7 آذر 1403

ساعت طرح ترافیک دوباره تغییر می‌کند؟/ شمارش معکوس برای آغاز ترافیک مهر

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
ساعت طرح ترافیک دوباره تغییر می‌کند؟/ شمارش معکوس برای آغاز ترافیک مهر

چند روز دیگر مدارس بازگشایی می‌شود. پیش‌بینی می‌شود ترافیک سنگینی در روزهای ابتدایی مهر داشته باشیم. ساعت طرح ترافیک تغییر کرد. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ می‌گوید از طرح افزایش ساعت طرح ترافیک بازخوردگیری می کنیم و اگر لازم باشد تغییرات بعدی اعمال می‌شود.

به گزارش فارس، چند روز دیگر مدارس تهران بعد از دو سال بازگشایی و آموزش ها حضور می شوند. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با ترافیک حدود 30 درصد در ابتدای مهر روبه‌رو خواهیم شد و برخی از معابر قفل خواهند شد. یکی از اقدامات انجام شده برای کنترل ترافیک، افزایش ساعات اجرای طرح ترافیک بود که البته برخی از مسئولین معتقدند که تغییر ساعت طرح ترافیک در کاهش ترافیک تأثیرگذار نیست و باید مشکل ترافیک تهران به صورت ریشه‌ای برطرف شود.

از طرح افزایش ساعت طرح ترافیک بازخورد گیری می کنیم و اگر لازم باشد تغییرات بعدی در اجرای طرح ترافیک اعمال می‌شود

سردار محمدحسین حمیدی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از افزایش یک ساعته طرح ترافیک خبر می‌دهد و می‌گوید: از این طرح بازخوردگیری می‌شود و اگر لازم باشد تغییرات بعدی در اجرای طرح ترافیک اعمال می‌شود. همان‌طور که قبلا هم اعلام شده بود، با تصویب شورای ترافیک تهران، ساعت اجرای طرح ترافیک از اول مهر از 6:30 تا 18 خواهد بود. ما روی ساعت و محدوده طرح اتفاق‌نظر داشتیم و آن را تصویب کردیم.

وی به یکی از رسانه گفت: تنها تغییری که صورت گرفته این بود که اتمام طرح ترافیک از ساعت 17 به 18 رسید و در سال گذشته و پیش از پاندومی کرونا، ساعت اجرای طرح تا 19 بود.

از شناور شدن ساعت کاری تا ممنوعیت تخلیه و بارگیری کامیون ها

برای کاهش پیک ترافیک در مهرماه، ساعات برخی از ادارات و سازمان‌ها به صورت شناور درنظر گرفته شده تا ترافیک توزیع شود تا در یک زمان‌های مشخص، معابر قفل نشود. البته علاوه بر ساعات ورود کارکنان، ساعات پایان کار هم می‌تواند به صورت شناور تعیین شود. همچنین هرگونه تردد، تخلیه و بارگیری کامیون‌ها هم در ساعات ابتدایی صبح در ایام ابتدای مهر ممنوع شده است. حسن منصوری استاندار تهران در این باره می‌گوید: به منظور کاهش بار ترافیکی، شروع کار ادارات و سازمان‌های شهر تهران از ساعت 7 تا 9 صبح به صورت شناور درنظر گرفته شده است. متناسب با ساعات ورود کارمندان به صورت شناور در محل کار، ساعات پایان کار در همان روز به صورت شناور تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: ساعات خدمت‌ر سانی بانک‌ها 7 صبح و زمان حضور کارمندان در بانک‌ها ساعت 6:30 دقیقه است. ساعت فعالیت شیفت صبح مقاطع تحصیلی متوسطه 7:30 و مقاطع ابتدایی هم 8:30 درنظر گرفته شده است. همچنین ساعات شروع به کار شیفت صبح کارخانجات و کارگاه‌ها 6 صبح تعیین شده که متناسب با آن سایر شیفت‌های کاری انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: هرگونه تردد، تخلیه و بارگیری کامیونت و کامیون از ساعت 6:30 تا 9 صبح ممنوع است.

هم‌زمان با بازگشایی مدارس، میزان تردد شهروندان در تهران افزایش چشمگیری می‌یابد. سیستم حمل و نقل عمومی باید جوابگوی این میزان از سفرها باشد. در دوره قبل مدیریت شهری، عقب‌ماندگی‌های جدی در بحث توسعه‌ای و تجهیز ناوگان وجود داشت و بسیاری از اتوبوس‌ها و واگن‌های مترو غیرفعال شدند. حال باید اورهال سیستم ناوگان در دستورکار باشد که البته مدیریت شهری اقداماتی در این حوزه انجام داده و تعدادی اتوبوس و واگن اورهال شده‌اند.

سیستم حمل و نقل عمومی از دوره قبل به ما به ارث رسیده است 

آقامیری عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: واقعیت این است که ما یک سری محدودیت‌هایی در خیابان‌ها و بزرگراه‌ها داریم. سیستم حمل و نقل عمومی از دوره قبل به ما به ارث رسیده است و محدودیت‌هایی داریم. تلاش می‌کنیم تا ناوگان اتوبوسرانی دو برابر شود تا مردم راحت‌تر بتوانند رفت و آمد کرده و کمتر از وسایل شخصی استفاده کنند. اگر شهروندان از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنند، معابر روان‌تر شده و ترافیک کمتر می‌شود.

وی به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف ما این است که تردد شهروندان در شهر راحت‌تر باشد و دانش اموزان به موقع به محل‌های آموزشی برسند.

عضو کمیسیون حمل ونقل ترافیک شورای اسلامی شهر تهران به شناور شدن ساعات کاری ادارات اشاره کرد و گفت: ما نیاز به همدلی شهروندان داریم و تا همدلی نباشد نمی‌توانیم بسیاری از مشکلات را برطرف کنیم.

شهرداری و شورا از طرح‌های علمی که بتواند مشکل ترافیک را حل کند حمایت می‌کند

آقامیری به تغییر ساعات طرح ترافیک و تأثیر آن بر ترافیک تهران اشاره کرد و گفت: بالاخره هرکدام از عوامل می‌توانند تا حدودی بر روی کاهش ترافیک تأثیرگذار باشند و هر اقدام گوشه‌ای از کار را جمع می‌کند و انجام کارها در کنار هم باعث روانی ترافیک می‌شود.

وی به رفع کلیدی مشکل ترافیک اشاره کرد و گفت: طرح‌هایی در این زمینه پیش‌بینی شده و پیشنهاداتی داده شده است. تأکید می‌کنم که شهرداری و شورا از طرح‌های علمی که بتواند مشکل ترافیک را حل کند حمایت می‌کند. البته باید طرح‌ها قابلیت اجرا هم داشته باشند.

وی در خصوص ایجاد اتوبوس مدرسه گفت: شاید این موضوع هم در حد ایده باشد. البته ایده‌های متعددی مطرح شده است و در حال بررسی است.

آیتم‌های متعددی در خصوص افزایش ترافیک تأثیرگذار است و هرکدام از این آیتم‌ها می‌تواند ترافیک را افزایش دهد. سرهنگ رزاقی معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ می‌گوید: در شهر تهران سه پیک ترافیک داریم که اولین آن از ساعت 6 تا 8 صبح، دومین آن هنگام ظهر و عمده‌ترین آن مربوط به عصر است که از ساعت 16:30 شروع و تا 20 شب به پایان می‌رسد. اطلاع‌رسانی پلیس در زمان پیک ترافیک است. ما برای کاهش ترافیک هنگام صبح برخی معابر را بسته یا باز می‌کنیم تا ترافیک کاهش پیداکند و تجربه نشان داد اگر این کار انجام نشود، وضعیت ترافیک بدتر می‌شود. برای مثال؛ در ورودی شیخ فضل‌الله، آزادگان و... این کار انجام می‌شود.

براساس این گزارش، با توجه به بازگشایی مدارس در مهرماه با افزایش ترافیک روبه‌رو هستیم. برای کاهش و مدیریت ترافیک اقداماتی در دست اجراست. هر چند که این اقدامات مقطعی در کوتاه‌مدت پاسخ می‌دهد و ما نیازمند رفع مشکل به صورت اساسی هستیم. بهتر است که والدین در روزهای ابتدایی مهر برای روانی ترافیک از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کرده و از سفرها غیرضروری اجتناب کنند تا دچار گره‌های ترافیکی نشویم. البته اقداماتی مانند افزایش ساعات طرح ترافیک، شناور شدن ساعات ادارات و... صورت گرفته است تا قدری ترافیک اول مهر کاهش یابد. البته قرار است تا قبل از بازگشایی مدارس تعدادی اتوبوس وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شود تا شهروندان به راحتی بتوانند در این ایام تردد کنند. توسعه حمل و نقل عمومی و تجهیز ناوگان در دستورکار مدیریت شهری است و در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است و بودجه‌هایی هم در سال جاری برای این امر پیش‌بینی شده است.