یک‌شنبه 4 آذر 1403

سالانه 900 میلیون نفر خدمت در حوزه سلامت ارائه می‌شود / مهاجرت پزشکان از سایر رشته‌ها کمتر است

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
سالانه 900 میلیون نفر خدمت در حوزه سلامت ارائه می‌شود / مهاجرت پزشکان از سایر رشته‌ها کمتر است

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، محمد رییس زاده رییس سازمان نظام پزشکی در نشست خبری ضمن تبریک دهه فجر گفت: در دوران جنگ هیچگونه اپیدمی در کشور نداشتیم که این موضوع نشان دهنده توانایی نیروهای بهداشت ما بود. حدود ششصد نفر از کادر بهداشت و درمان در تخصص‌های مختلف در مقابله با داعش حضور داشتند. در بسیاری از کشورها کادر بهداشت و درمان را اجبار می‌کنند اما پزشکان ما داوطلبانه در میدان حاضر شدند، همانطور که در دوران کرونا نیز ما با کمبود پزشک مواجه نشدیم.

وی با بیان اینکه ما هیچوقت موضوع کیفیت را زیر پا نگذاشتم گفت: پزشکان ما با رعایت کیفیت تربیت می‌شوند و ما حق نداریم نیروی بی کیفیت تربیت کنیم به دلیل اینکه سلامت با جان مردم در ارتباط است.

رییس زاده اظهار داشت: تعداد تخت‌های بیمارستان ما از 50 هزار به بالای 150 هزار تخت رسیده است، همچنین تعداد تخت‌های آموزشی از 9 هزار به 60 هزار رسیده است.

وی گفت: راه‌اندازی رشته‌های تخصصی از جمله اقدامات بزرگ است امروز بیش از 4 هزار متخصص هرساله فارغ‌التحصیل می‌شود، آموزش این افراد چندین برابر دانشجوی پزشکی عمومی هزینه بر است.

وی گفت: در سال 900 میلیون نفر خدمت در حوزه بهداشت و درمان کشور در بخش دولتی و خصوصی خدمت ارائه می شود که معنای ارایه 80 میلیون نفر در ماه است.

رییس زاده گفت: 700 میلیون خدمت توسط بخش خصوصی و سالانه یک و نیم میلیون بستری در بخش خصوصی انجام می‌شود. بخش خصوصی فرصت عظیمی است که ایجاد شده است و باید از دریچه پتانسیل کشوری به آن نگاه کنیم.

وی ادامه داد: حقیقتا آمار تخلفات ما در برابر این حجم از خدمات بسیار کم است و در 80 درصد پرونده‌های شکایات به نفع بیمار حکم صادر شده است، آمار شکایات اصلا معنی دار نیست.

رییس سازمان نظام پزشکی گفت: مقام معظم رهبری گفتند بحث تخلف در همه صنوف وجود دارد اما نباید بزرگنمایی تخلفات پزشکی اعتماد پزشک و بیمار را از بین ببرد.

وی تصریح کرد: در حوزه تولید داروهای نوترکیب جزو 4 کشور برتر دنیا هستیم، در پیوند کبد بیش از 7 هزار پیوند انجام شده است و بهترین بانک پیوند قرنیه منطقه را داریم

رییس زاده گفت: در 26 مرکز استان پیوند عروق انجام می‌شود و در بحث پیوند قلب در دوران کرونا 69 پیوند موفق قلی اطفال در دنیا صورت گرفته است.

وی افزود: ما باید در سیر زمان به این موضوع توجه داشت که در طول 44 سال گذشته می‌توان به شاخص طول عمر که از 55 سال به 77 سال رسیده است، اشاره کرد.

رئیس زاده ادامه داد: سن امید به زندگی در ایران، بالاتر از میانگین جهانی است. استقرار 35 هزار بهورز در 39 هزار روستا، از جمله برنامه‌های موفق در حوزه مراقبت و بهداشت است.

رئیس زاده به کنترل و ریشه کنی بیماری‌هایی همچون سل، مالاریا، وبا و...، اشاره کرد و گفت: در پوشش واکسیناسیون، از 25 درصد به 99 درصد رسیده ایم که جزو رتبه‌های اول دنیا هستیم.

وی به مرگ و میرها در کشور اشاره کرد و افزود: مرگ و میر در کشور 10 برابر کاهش یافته که شامل مرگ و میر نوزادان، مادران باردار و...، می‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران ادامه داد: 2550 استاد تمام و پروفسور و 21 هزار هیأت علمی داریم. تا قبل از انقلاب 11 هزار اعزام بیمار برای درمان به خارج از کشور داشتیم که بابت هر کدام 10 هزار دلار هزینه می‌شد.

رئیس زاده تاکید کرد: بعد از انقلاب از محل عدم اعزام بیمار به خارج از کشور و درمان، سالانه 12 هزار میلیارد تومان صرفه جویی ارزی کشور بوده است. همچنین 60 هزار میلیارد تومان صرفه جویی ارزی از محل دارو و تجهیزات پزشکی در بعد از انقلاب داشته ایم که عدد قابل قبولی است.

رئیس زاده گفت: در مجموع سالانه 70 هزار میلیارد تومان صرفه جویی ارزی حاصل از حوزه سلامت برای کشور رقم خورده است که ثمره تلاش تمامی افرادی است که در این حوزه درگیر هستند. هر تخت بیمارستانی 10 میلیارد تومان هزینه می‌برد و راه اندازی این تعداد تخت بیمارستانی در کشور، کار آسانی نبوده است.

این خبر درحال تکمیل است....

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی رئیس زاده سازمان نظام پزشکی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است