یک‌شنبه 4 آذر 1403

سال تحصیلی آینده دانشگاه‌ها زودتر از مهرماه آغاز می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سال تحصیلی آینده دانشگاه‌ها زودتر از مهرماه آغاز می‌شود

تهران - ایرنا - رییس سازمان امور دانشجویان آموزش‌های حضوری را اولویت سال تحصیلی آینده دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی اعلام کرد و گفت: سال تحصیلی جدید زودتر از مهرماه آغاز می‌شود.

مجتبی صدیقی روز یکشنبه در نشست خبری که در سازمان امور دانشجویان برگزار شد به تشریح تمهیدات این سازمان برای سال تحصیلی جدید پرداخت و اظهار داشت: برنامه های مختلفی را برای سال تحصیلی آینده در وزارت علوم دنبال می کنیم که این امر با کمک معاونت آموزشی و پژوهشی در حال انجام است و باید تا پایان خردادماه پیشنهاد خود را به ستاد ملی مقابله با کرونا برای ترم آینده ارایه دهیم. وی خاطرنشان کرد: اولویت در این برنامه ها آموزش حضوری در نیم سال تحصیلی جدید است و با توجه به شرایط کشور، تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و محدودیت ظرفیت خوابگاه ها به علت شیوع کرونا از ترکیب شیوع حضوری و غیرحضوری استفاده کنیم. معاون وزیر علوم ادمه داد: اولویت ها برای دانشجویان ورودی قدیم و جدید جهت حضور در دانشگاه ها یا آموزش های غیرحضوری مشخص می شود. احتمال اینکه ترم تحصیلی زودتر از مهرماه شروع شود، وجود دارد و پس از تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام می شود. صدیقی همچنین گفت: برای دانشجویان ورودی جدید با توجه به اعلام زمان نتایج کنکور سراسری در اواخر مهرماه، تصمیم گیری می شود. وی درباره فصل امتحانات دانشجویان در نیم سال تحصیلی جاری یادآور شد: ریسک سلامت دانشجویان مانع از برگزاری امتحانات پایان ترم به شکل حضوری بود و بعد از پیگیری ها، روش مجازی و غیرحضوری برای برگزاری امتحانات در اولویت قرار گرفت و راه های مختلف برگزاری غیرحضوری آزمون ها به دانشگاه ها ابلاغ شده است. رییس سازمان امور دانشجویان درباره تمهیدات دانشگاه ها برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خاطرنشان کرد: ویروس کرونا باعث شد از ابتدای اسفند 98 دانشگاه ها را وارد شرایط جدیدی کنیم و به دلیل حفظ سلامتی دانشگاهیان آموزش حضوری متوقف و آموزش مجازی جایگزین شد. در ابتدای کار تردید داشتیم که همه دانشگاه های کوچک و بزرگ خود را از جهت سخت افزاری و نرم افزاری تجهیز کنند.

صدیقی افزود: اما همه دانشگاه ها تلاش خوبی انجام دادند به گونه ای که بیش از 90 درصد دروس تئوری در دانشگاه های دولتی به شکل مجازی ارائه شد؛ دانشگاه آزاد اسلامی هم 85 درصد دروس و موسسات غیردولتی 75 درصد دروس را به شکل مجازی ارایه کردند. وی یادآور شد: زیرساخت های اموزش های از راه دور به عنوان یک سرمایه برای دانشگاه ها شناخته شده است و می توانیم از این شیوه اموزش برای دانشجویان ایرانی و غیرایرانی استفاده کنیم. زیرساخت های آموزش مجازی افق تازه ای برای پسا کرونا در دانشگاه ها ایجاد کرده است. وی تاکید کرد: مسیری که دانشجویان در آموزش مجازی دنبال کرده اند منطبق بر تجربه های جهانی است و دانشگاه های سایر کشورها همین مسیر را طی کردند؛ 180 کشور دنیا بر اثر ابتلا به کرونا سیستم آموزشی شان تحت تاثیر قرار گرفتند. رییس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: بر اساس آمار یونسکو، یک و نیم میلیارد محصل تحت تاثیر محدودیت آموزش در دوران کرونا قرار گرفتند و همه سیستم مجازی را انتخاب کردند؛ حتی برخی از دانشگاه های خارجی از هم اکنون برای ترم های بعد تصمیم گیری کرده اند. صدیقی به اقدامات این سازمان برای مقابله دانشگاه ها با شیوع ویروس کرونا اشاره و تصریح کرد: بیش از 400 کانون همیار دانشجویی در حوزه سلامت روان و بیش از 55 کانون در حوزه بهداشت فعال هستند که اعضای آن را دانشجویان تشکیل می دهند؛ ابتدا این دانشجویان آموزش دیدند و بعد با سایر دانشجویان که در خانه ها بودند ارتباط برقرار کردند. وی افزود: همچنین از ظرفیت مرکز مشاوره برای ارتقای سلامت روان دانشجویان استفاده شد و در این مدت تجربیات موفق دانشگاه ها را بین آنها مبادله می کردیم؛ علاوه بر آن، کمپین بزرگ دانشجویی در خانه بمانیم، ایجاد کردیم که بیش از سه هزار اثر از دانشجویان دریافت شد. معاون وزیر علوم تاکید کرد: در حوزه بهداشت سلامت و روان دانشجویان تزریق اعتبارات مالی داشتیم و رقم مناسبی بین دانشگاه ها توزیع شد، همچنین خدمات مددکاری برای دانشجویان به شکل مجازی و تلفنی انجام دادیم. صدیقی همچنین از ابلاغ پروتکل جامع بهداشتی به دانشگاه ها خبر داد و اظهار داشت: این پروتکل جامع و کامل است که برای همه امور دانشجویی، آموزشی و بهداشتی دانشگاه ها استفاده می شود. وی به تعویق بازپرداخت اقساط دانش آموختگان بدهکار اشاره کرد و گفت: دانشجویان از پرداخت اجاره بها در نیم سال دوم تحصیلی معاف شدند و مهلت ثبت نام برای دریافت انواع وام ها تمدید شد. اعتبارات وام شهریه 100 درصد و اعتبارات وام تحصیلی هم 50 درصد افزایش داده شد. وی، یکی از مشکلات دانشگاه ها را تعیین تکلیف اقلام غذایی باقی مانده در انبارها و فریزرها عنوان کرد و افزود: این موضوع باید تعیین تکلیف می شد؛ دانشگاه ها با ستاد تنظیم بازار در استان خود هماهنگ کردند و اقلام را قبل از فاسد شدن برگرداندند که برای ترم آینده طلبکار شدند.

رییس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: حمایت از کارکنان خوابگاه ها و آشپزخانه ها که بیکار شده بودند یکی دیگر از نگرانی های دانشگاه ها بود که با هماهنگی های به عمل آمده آنان در سایر قراردادهای دانشگاه ها مشغول به کار شدند و دانشگاه ها با رعایت وضعیت قانونی سعی کردند که آنها بیکار نشوند. صدیقی همچنین درباره وضعیت دانشجویان ساکن در خوابگاه های غیردولتی که اجاره بهای خود را پرداخت کرده بودند، گفت: بازگشت اجاره بهای خوابگاه، درخواست این دانشجویان بود که صندوق رفاه دانشجویان با دانشگاه ها برای شناسایی این دانشجویان و عودت اجاره بها در تماس است. وی اظهار داشت: تاکنون 13 هزار و 500 دانشجوی ساکن در خوابگاه های غیردولتی شناسایی شدند که البته آمار آنها بیشتر از این تعداد است. اگر خوابگاه دار برای بازگشت پول مشکل دارد، صندوق رفاه به جای آنان مبلغ را به دانشجویان بر می گرداند. معاون وزیر علوم تاکید کرد: اگر دانشجویان در خوابگا های دولتی و غیردولتی لوازم خود را جا گذاشته اند مراجعه کنند و وسایل شان را یا ببرند یا به انبار خوابگاه منتقل کنند. ادامه دارد...

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*