ساماندهی 300 هزار فضای پارک حاشیه ای در تهران / شهرداری توان اجرا دارد؟
گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، اجرای طرح پارک حاشیهای درپایتخت سال گذشته به صورت پایلوت در منطقه 2 شهرداری تهران آغاز شد و قرار بود این طرح پس از احصاء مشکلات، در سایر مناطق اجرا شود.
پارک حاشیهای موضوع جدیدی نیست، چرا که قبلا پارکبانها و همچنین توسط پارکومترها این اقدام در شهر صورت میگرفت.
اما سال گذشته مدیریت شهری تصمیم گرفت تا روش مدیریت پارک حاشیهای را تغییر دهد و شهروندان برای استفاده از فضای پارک حتما باید در سامانه شهرداری تهران ثبتنام میکردند و پس از شارژ حساب شهروندی خود، هزینه پارکینگ از حسب کاربری آنها کم میشد و به اصلاح ساماندهی هوشمند شود.
قرار بود فاز به فاز پارک حاشیه ای در سایر مناطق اجرا شود
قرار بود پارک حاشیهای به صورت فازبندی در بسیاری از مناطق تهران اجرا شود تا مشکل جای پارک شهرندان برطرف شود.
پارک حاشیهای محل پارک کوتاهمدت است و برای شهروندان مقرون به صرفه نیست که از صبح تا شب خودرو خود را کنار خیابان پارک کند، چرا که هزینهاش بالاتر میرود. همچنین دوربینهای کنترلی بر اجرای طرح پارک حاشیهای نظارت میکنند.
اعضای شورای شهر سال گذشته بارها اخطار دادند که چرا مدیریت شهری از درآمد پایدار پارک حاشیهای استفاده نمیکند و این طرح را بلاتکلیف گذاشته است. بعد از کش و قوسهای فراوان بالاخره این طرح به صورت پایلوت در یکی از مناطق شمالی اجرا شد.
یکی از مشکلات کلیدی شهروندان نبود جای پارک در مراکز تجاری، اداری و درمانی است. مدیریت شهری معتقد بود که با اجرای طرح پارک حاشیهای این مشکل برطرف میشود ولی تاکنون تاثیر گذار نبوده است.
ساماندهی پارک حاشیه در سایه بی تفاوتی مدیران
به گفته مدیران شهری یک میلیون پارک حاشیهای در تهران وجود دارد که شهرداری میتواند با ساماندهی آنها درآمد خوبی کسب کند.
افشین حبیبزاده عضو کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران معتقد است که در طرح تفصیلی حدود یک میلیون پارک حاشیهای دیده شده ولی متأسفانه رقمی که تاکنون ساماندهی شده بسیار پایین است.
مصوبه ای که به درستی اجرا نشد / ساماندهی تا پارک حاشیهای تا پایان سال جاری
شهرداری مصوبه پارک حاشیهای را به درستی اجرا نکرده است و همین امر باعث گلهمندی اعضای شورای شهر شد تا جایی که محمد علیخانی رئیس عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در این باره به فارس گفت: پارک حاشیهای به دلیل کرونا مدتی اجرا نشد و دوباره از اول خرداد این طرح اجرا شد.
وی با تأکید بر این موضوع که امسال با تغییر معاون حمل و نقل ترافیک امیدواریم که پارک حاشیه ای ساماندهی و براساس مصوبه شورا انجام شود گفت: باید تا پایان سال جاری پارک حاشیهای در تهران اجرایی شود و مدیران فعلی باید مصوبه شورا را اجرایی کنند.
سال گذشته باید 600 هزار جای پارک ساماندهی می شد
وی با تأکید بر آمار پارک حاشیهای گفت: در سال 98 باید 600 هزار فضای پارک ساماندهی میشد که نتوانستند این کار را انجام دهند و دلیل آن هم عدم درک صحیح از پارک حاشیهای بود.
امسال 300 هزار جای پارک ساماندهی شود
وی افزود: در سال جاری قرار است 300 هزار فضای پارک ساماندهی شود. ما براساس توان شهرداری میزان را کاهش دادیم.
براساس این گزارخحکجگش، تهران برای اجرای پارک حاشیهای هوشمند به 5 پهنه تقسیم شده است و قرار است که تا پایان سال 300 هزار جای پارک در تهران ساماندهی شود.
همانطور که پارکبانها از سطح شهر تهران حذف شدند، قرار است پارکومترها هم به تدریج از سطح شهر تهران جمعآوری شوند و فقط پارک حاشیهای هوشمند در تهران اجرا شود ولی این طرح هم در یک سال گذشته به درستی اجرا نشده است.
هیچکس حق ندارد جلوی ساختمانش را محل پارک شخصی درنظر بگیرد
سال گذشته محسن پورسید آقایی معاون وقت حمل و نقل ترافیک شهردار تهران، پایلوت طرح پارک حاشیهای را اجرا کرد و تأکید کرد هیچکس حق ندارد جلوی ساختمانش را محل پارک شخصی درنظر بگیرد.
به گفته پورسید آقایی فضای خیابان نه برای کسبه و نه برای دستگاههای مختلف است و هیچکس حق ندارد جلوی ساختمانش را محل پارک شخصی قرار دهد.
وی معتقد بود که هوشمندسازی فضای پارک حاشیهای موجب رفع مشکلات میشود و برای این منظور هم تدابیری اندیشیده شده است.
مطالعات طرح پارک حاشیه ای از3 سال پیش آغاز شد
طرح ساماندهی پارکهای حاشیهای به دلیل تراکم بافتهای اداری - تجاری و سفر بالای شهروندان در محدوده منطقه 2 به صورت پایلوت اجرایی شد.
رسول کشتپور شهردار منطقه 2 معتقد است که مطالعات پارک حاشیهای از سال 96 آغاز شده است و با توجه به ضرورت یکسان بودن نحوه مدیریت پارک حاشیهای در سطح معابر بیست و دوگانه شهرداری تهران و پس از پیگیریها و برگزاری جلسات، این طرح به صورت پایلوت در منطقه اجرا شد.
در بسیاری از کشورها پارک حاشیه ای اجرا می شود و برای خود قوانین خاصی دارد مدیران می گویند وقتی پارک حاشیه ای گران شود دیگر استفاده از وسیله نقلیه شخصی مقرون به صرفه نیست و مردم به سمت استفاده از سیستم حمل ونقل عمومی می روند.
محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران در این باره می گوید: پارک حاشیه ای مبحث مهمی در دنیاست و استفاده ویژه ای از آن می شود. پارک های حاشیه ای قوانین خاص خود را دارد تا مانع تردد بیش از اندازه خودروها شود. وقتی پارک حاشیه ای گران باشد مردم خودروی خود را ساعت ها در یک نقطه پارک نکرده و بیشتر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند. بنابراین ترافیک کمتر شده، آلودگی هوا کاهش یافته و خیابان ها خلوت می شود.
وی تاکید دارد که باید پارک حاشیه ای و درآمدزایی آن را جدی بگیریم چرا که پارک حاشیه ای از جمله درآمدهای پایدار شهر است.
پارکبان ها قبلا برای شهرداری درآمد داشتند رئیس شورای شهر تهران در خصوص قرق خیابان های اطراف تفرجگاه ها گفت: می توان گفت موضوع پارک در خیابان ها رها شده است. در گذشته پارکبان ها با شهرداری قرارداد می بستند و خیابان در اختیارشان بود، در آخر هم درآمدی برای شهرداری داشت. در حال حاضر این درآمد را هم نداریم. باید هر چه سریعتر این موضوع ساماندهی شود.
براساس این گزارش، شیوه اجرای طرح پارک حاشیهای هوشمند این است که پلاک خودرو توسط خودروهای پلاکخوان هر نیم ساعت یکبار ثبت، ارسال و تحویل دیتا جهت محاسبه هزینه پارک میشود و نحوه پرداختش اینگونه است که از حساب شهروندی کم میشود.
یکی از دغدغههای مدیریت شهری، اجرای طرح پارک حاشیهای است. با وجود اینکه شورای شهر تأکید به اجرا دارد، اما این طرح تاکنون به درستی اجرا نشده است و حتی اعضای شورا در خصوص نرخ پارک حاشیهای هم اعتراض داشتند و میگفتند تهران ظرفیت بالایی برای پارک حاشیهای دارد ولی شهرداری از این موضوع استفاده نمیکند. البته شهروندان هم در خصوص نحوه اجرا و نرخ عوارض پارک حاشیهای گلهمندیهایی دارند. تاکنون این طرح به درستی اجرا نشده اما اعضای شورا درنظر گرفتند که 300 هزار فضای پارک امسال ساماندهی شود، هر چند که در سال گذشته تعداد کمی فضای پارک ساماندهی شده است که اما و اگرهای زیادی برای این کار وجود داشت.
انتهای پیام /
پارک شهرداری تهران ساماندهی تهران پارک شهرداری تهران ساماندهی تهران مدیریت شهری کرمان شهرداری