سامانه «مسیر» برای ارائه مشاوره توسعه مییابد
ابوالفضل نیکوکار معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در گفتگو با خبرنگار قضائی خبرگزاری فارس، در رابطه به سامانه مسیر اظهار کرد: افراد با دعاوی خانواده به خصوص مسائل مرتبط با طلاق پیش از اینکه به دادگاه مراجعه کنند به واحدهای مشاوره ارجاع می شوند.
وی در تشریح واحدهای مشاوره گفت: پیش از راه اندازی سامانه مسیر توسط مرکز مشاوران خانواده قوه قضائیه، سامانه تصمیم زیر نظر سازمان بهزیستی در این حوزه خدمات ارائه می کرد؛ در حال حاضر هر دو این سامانه ها در حال خدمت رسانی به مردم هستند.
نیکوکار بیان کرد: در حال حاضر سامانه تصمیم در شهر تهران فعال است. افرادی که در سامانه مسیر فعال هستند، کارشناسانی هستند که با سازمان بهزیستی همکاری دارند و دارای مجوز از نظام روانشناسی هستند. در راستای اجرای آیین نامه قانون حمایت از خانواده مصوب سال 1393 هر ساله آزمونی تحت عنوان آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده توسط قوه قضاییه و زیر نظر سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار می شود؛ در همین راستا مرکز مشاوران خانواده قوه قضائیه بر اساس الزامات قانونی که بر عهده دارد؛ مجوزهایی را صادر کرده است. این افراد در سامانه مسیر خدمات ارائه میکنند.
وی افزود: در 14 شهرستانهای استان تهران سامانه مسیر فعال است اما هنوز این سامانه در شهر تهران آغاز به کار نکرده است. در مشاوره های پیش از جدایی، افراد راهنمایی می شوند، ممکن است این افراد متقضی طلاق از تصمیم خود منصرف شوند و دادخواست خود را مسترد کنند.
نیکوکار با بیان اینکه مقرر است مرکز مشاوران خانواده قوه قضائیه، سامانه مسیر را گسترش دهد و این سامانه در سراسر کشور فعال شود، گفت: ممکن است این سامانه در آغاز کار خود با مشکلاتی مواجه باشد که به مرور این اشکالات احتمالی رفع و اصلاح خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه از ظرفیتهای موجود چه در سازمان بهزیستی و چه در مرکز مشاوران خانواده قوه قضائیه استفاده خواهیم کرد، بیان کرد: تلاش ما این است که مردم معطل نمانند و با استفاده از ظرفیت های موجود پاسخ مناسب به نیاز مردم داده شود. تلاش بر این است که زوج ها به زندگی خود ادامه دهند و تحکیم بنیاد خانواده محور است.
نیکوکار بیان کرد: استفاده از ظرفیت مشاوران سامانه مسیر و سامانه تصمیم در حوزههای دیگر با هدف تحکیم بنیاد خانواده منع قانونی وجود ندارد.
پایان پیام /