سایتهایی که جایگزین سنتهای ایرانی - اسلامی شدند؛ کمرنگ شدن رعایت رسم و رسوم ازدواج ایرانی در خانواده ها
امروزه برخی از خانوادهها با بی توجهی به آیینها و رسومات ایرانی، اسلامی و باستانی رو به روشهای جدید ناآشنا و به زعمشان به روز شدن در امر ازدواج و اجرای روش های نادرست در این رابطه آوردند.
خبرگزاری میزان - با گذشت زمان و رسیدن به فضای امروزی، برخی از آداب و رسومهای قدیمی جای خود را به فعالیتها و مدهای امروزی داده است، ازدواج یکی از این موارد است که امروزه اجرای این رسم مقدس و سنت پیامبر اسلام (ص) دیگر به مانند سالهای قبل نیست.
با مرور فرآیند ازدواج در دهههای 40 تا 70 خواهیم دید که ازدواج در زمانهای نه چندان دور آداب و رسومهایی داشت که برخی از این آداب اکنون از بین رفته و حالا با توجه به ورود فضای مجازی به زندگی امروزی ها، گاهی اوقات میبینیم که ازدواج و پیدا کردن شریک زندگی نیز اینترنتی شده است.
در سالهای گذشته پسرها و دختران جوان ابتدا در اماکن عمومی اقدام به بررسی فرد مورد نظر از منظر ویژگیهای ظاهری و نداشتن معایب جسمی و ظاهری، نوع رفتار با دیگران، شرایط خانوادگی، وضعیت مالی و... پرداخته و در نهایت با حضور در منزل عروس زمینه را برای خواستگاری فراهم میآوردند.
اما حالا با گذر زمان و به موازات بزرگ شدن جامعه و تغییر و تنوع در سلیقه ها، این سبک و سیاق آشنایی با زوجه نیز رنگ باخته و امروزه شیوههای دیگری برای همسر یابی رواج یافته که برخی مواقع به روابط غیر اخلاقی ختم میشود.
این روزها میبینیم که با گسترش فناوری ها، پای نسل جوان برای آشنایی با جنس مخالف به فضای مجازی کشیده شده و آنها با استفاده از برنامهها و اپلیکشینهای اجتماعی مجازی سعی در انتخاب همسر آینده دارند.
در کنار کانالهای شبکههای مجازی هم یک سری سایتهای خوش رنگ و لعاب با عناوین همسریابی طراحی شده که به زعم طراحان این سایتها هدفشان پیدا کردن دختر و پسرهای مناسب هم است تا با یکدیگر یک زندگی مشترک را آغاز کنند.
شاید در ابتدای مسیر هدف این افراد شناساندن مورد مناسب برای ازدواج باشد، اما هر چقدر که پیش میرویم میبینیم که این سایتها فقط برای کسب سود هستند و تشکیل زندگی مشترک جزو اولویتهای آخر گردانندگان آنها است.
سایتهایی که به گفته پلیس، توسط افرادی بی هویت طراحی و بی آن که اطلاعات درستی از این مقوله داشته باشند طراحی شده است.
این رویه از چنان اهمیتی برخوردار است که موضوع تحکیم بنیان خانواده در ماده 43 قانون برنامه پنجم توسعه کشور مورد تاکید قرار گرفته و به لزوم ساماندهی مراکز مشاوره و همسو کردن آنها با فرهنگ ایرانی و اسلامی عنوان شده است.
سال 1358 بنیاد ازدواج و تحکیم خانواده با سایر نهادهای انقلابی تاسیس شد و هنوز هم که هنوزه به کار خود ادامه میدهد.