یک‌شنبه 4 آذر 1403

سجادی: باید از اقدامات جزیره‌ای و موازی‌کاری پرهیز کنیم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
سجادی: باید از اقدامات جزیره‌ای و موازی‌کاری پرهیز کنیم

وزیر ورزش و جوانان گفت: حکمرانی مطلوب در ورزش با همراهی خانواده بزرگ و ارزشمند ورزش کشور در تمامی سنین و صنوف میسر می‌شود.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، نخستین نشست هم‌اندیشی «حکمرانی در ورزش» در اتاقی کوچک و گرم، با حضور وزیر ورزش و جوانان و روسای کمیته‌های المپیک و پارالمپیک برگزار شد.

برگزاری نخستین نشست هم‌اندیشی «حکمرانی در ورزش» با حضور سجادی و خسروی وفا

در این نشست که در یک سالن بسیار کوچک با حضور افراد بسیار زیاد در یک فضای گرم برگزار شد و گلایه رئیس دانشگاه تهران را نیز به دنبال داشت، حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، محمود خسروی وفا رئیس کمیته ملی المپیک، غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک، مصطفی هاشمی‌طبا رئیس سابق سازمان تربیت بدنی، کیومرث هاشمی و رضا صالحی امیری روسای سابق کمیته ملی المپیک، محمد پولادگر و مریم کاظمی پور دو معاون وزیر ورزش، مهین فرهادی زاد و جمعی از مدیران ورزش کشور به همراه تعداد از اساتید دانشگاهی حضور داشتند.

صالحی امیری در این نشست با اشاره به راه‌اندازی دانشکده حکمرانی اظهار داشت: جزو آرزوهای ما بود که بحث حکمرانی در ورزش در یک فضای آکادمیک شکل بگیرد. در گذشته زیاد بحث شد، ولی مقیمی این اراده را داشت که این موضوع را تبدیل به یک ظرفیت در دانشگاه تهران کند. این یک قدم برای بهبود ساختار حکمرانی ورزش ایران برای آینده است. من فکر می‌کنم انسجام حلقه مفقوده در بحث حکمرانی است. انسجام به معنای حرکت هماهنگ اجزای یک سیستم به سمت یک هدف متعالی است. آیا در ورزش ایران، اجزای مختلف در این مسیر رسیدن به هدف هستند؟ اگر این شرایط را نمی‌بینیم، به معنای یک انشقاق است.

وی ادامه داد: ما باید نظام حاکم در ورزش را بشناسیم. انسجام چسب بقای سیستم حکمرانی و عدالت جوهر این انسجام است. همچنین مشارکت از مولفه‌های اصلی انسجام و حکمرانی است. ورزش بیش از هر زمان دیگری به مشارکت نیاز دارد.

وی عنوان کرد: نخبگان یکی از کانون‌های انسجام هستند. ضمن اینکه در حوزه فرهنگی نبر آموزش و پرورش و دانشگاه ها در این انسجام بسیار موثر هستند.

همچنین مصطفی هاشمی طبا رئیس سابق سازمان تربیت بدنی گفت: من این کلمه حکمرانی را مشکوک می‌بینم، چون مخالف حرف هایی است که صالحی امیری عنوان کرد. می‌شد که به جای حکمرانی از کلمه رهبری استفاده کرد. باید کمی به این فکر کرد که چگونه کلمه بهتری پیدا کنیم، چون ممکن است شرایط به سمتی برود که همه اینها نقش بر آب شود.

خسروی وفا نیز با کنایه به فضای این نشست گفت: اول از همه باید باید از همه شما عذرخواهی کنم چرا که باید در فضای مناسب تری پذیرای شما مدیران ورزشی می‌بودیم. در جلسه امروز دوست داشتم بیشتر برای ورزش کشور و ما که در حال حاضر مدیر هستیم برنامه های کوتاه مدت ارائه بدهید. امروز ما در ورزش مشکلات کم نداریم. در این جلسه به تنها چیزهایی که ما امروز با آن در ورزش کشور مواجه هستیم اشاره نشد. یکی از عزیزان صحبت کردند و اشاره کردند که12 مورد وجود دارد یه اولین آن مدیریت است، ما در اولین مورد که مدیریت است گیر کردیم.

وی افزود: 4 دهه است که در حوزه مدیریتی ورزشی کشور حضور دارم و امروز بحث مدیریت ورزش کشور بسیار افت کرده است. چطور می‌توانیم این موضوع را بر طرف کنیم. انتظار ما این است کسانی که تئوریسین و صاحب سبک و صاحب نظر هستند به ما نسخه بدهند. با روندی که امروز در مدیریت شاهد هستیم نمی‌دانیم 5 سال دیگر مدیر خوب خواهیم داشت یا خیر. در حال حاضر با بحران هایی در ورزش کشور با آن ها رو به رو هستیم که دوست داشتم امروز درباره آن ها صحبت کنیم و نسخه درمان از شما بگیریم. هویت، حرمت و اخلاق در ورزش کشورمان وجود ندارد، نه در مدیران و نه در ورزشکاران المپیکی، چون خودم در بحث اجرایی حضور دارم و مشکلات ورزش را به روز میبینم بیشتر دوست داشتم در این خصوص صحبت کنیم.

رئیس کمیته ملی المپیک در ادامه گفت: ما از نظر زیرساختی، قهرمانی در ورزش و... رشد زیادی را داشتیم و اصلا قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست. کرده‌ایم، اما به لحاظ فرهنگی، کسوت و فتوا افت کرده‌ایم. شما به مدیریت های دهه 60 و 70 نگاه کنید چه زمانی می‌خواهیم مدیریت ورزش را اصلاح کنیم قطعا امروز هم اقدام کنیم موفق نخواهیم بود. ای کاش راه کارهای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت به ما می‌دادید، راه کارهای کوتاه مدت امروز برای ما که درحال کار کردن هستیم بسیار اثر بخش می‌شد.

خسروی وفا در خصوص مشکلات ورزشکاران عنوان کرد: ما مشکلاتی عدیده ای داریم که اینجا جای صحبت کردنش نیست. ورزشکاران ما در حال حاضر مشکلات زیادی دارند بحث مهاجرت، دوپینگ و اخلاق کولاک می‌کند، این ها همه درست مسائلی است که کمیته بین المللی المپیک به آن اشاره دارد. همه این موضوعات باعث می شود تا از منشور المپیک فاصله بگیریم. در صورتی که نباید چنین اتفاقی رخ بدهد. اگر در دانشگاه به این مشکلات رسیدگی نشود کجا باید به آن بپردازیم و از همه مهم‌تر مایی که در میدان هستیم نمی‌دانیم چه کار باید بکنیم.

وی در پایان با اشاره به مدیریت های نا موفق در ورزش گفت: به شما بعد از انقلاب را ببینید کسانی که رشته ورزشی نخوانده بودند و در ورزش حضور نداشتند موفق تر بودند چرا باید چنین باشد؟ کسانی که سابقه در ورزش دارند باید در رأس ورزش باشند و حکمرانی ورزش را بر عهده داشته باشند. شما اگر می‌توانید 2 نفر به من معرفی کنید که تحصیلات ورزشی داشته باشند و در ورزش موفق بوده باشند. هر روز یک نفر را به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب می‌کنیم و به سمت کارمند شدن مدیران رفتیم و همین موضوع باعث شده است تا روز به روز افت مدیریت داشته باشیم راه حلی هم برای این موضوع نداشته باشیم.

کیومرث هاشمی نیز گفت: صحبت‌هایی که مطرح شد، جلسه را از فضایی که مدنظر بود، خارج کرد. مقام معظم رهبری در جلساتی که گذاشته‌اند، بر حکمرانی عالمانه تأکید کرده‌اند. قسمت اعظم مسائل و مشکلات در ورزش این است که نمی‌توانیم خودمان را از حکمرانی در ورزش دنیا که در سال 1947 پذیرفتیم، جدا کنیم. ما نمی‌توانیم نگاه کمیته بین‌المللی المپیک را نادیده بگیریم. الان فدراسیون‌های ما تبدیل به اداره کل شده‌اند که این هم به شخص وزیر و معاون برنمی‌گردد. وقتی روسای فدراسیون ها شغل باشند، مشکلاتی ایجاد می‌شود. بنابراین در عرصه ورزش یک سر ماجراها در اختیار نهاد بیرونی است که باید بپذیریم. الان ژیمناستیک برگزار کرده، حالا جهانی گفته که قبول ندارد و این چالش هایی را ایجاد کرده است. ما نمی‌توانیم خودمان را جدا از حکمرانی نهاد بیرونی بدانیم. البته که برخی موارد داخلی باید توجه شود. تا زمانی که نگاه دولتی بر ورزش حاکم است، آن حکمرانی مطلوب را نخواهیم داشت.

سخنرانی حمید سجادی، وزیر ورزش و رئیس دانشگاه تهران و همچنین برخی از مدعوین، از دیگر بخش‌های این نشست بودند.

حمید سجادی در ابتدا اظهار داشت: همانطور که می‌دانیم، در تعریف مفهوم حکمرانی، بر مجموعه اقداماتی تاکید می‌شود که هدف اصلی آن دست یافتن به اهداف مشترک ذی‌نفعان است. ذی‌نفعانی که می‌توانند یک گروه، یک سازمان، یک کشور، یک جامعه و در کل یک مجموعه مثل مجموعه ورزش باشند.

وزیر ورزش ادامه داد: در بحث حکمرانی در ورزش، مقصود و مخاطب ما مشخص است. جامعه هدف ما مشخص است که در نگاه کلی آن را جامعه بزرگ ورزش کشور می‌دانیم، اهداف متعالی را هم در ذهن‌مان داریم و همه می‌خواهیم با بهره‌گیری از مدل‌های حکمرانی از جمله حکمرانی متعالی، حکمرانی خوب و حکمرانی سالم، به دستاوردهای بزرگی برسیم و توسعه و پیشرفت ورزش و سلامتی و نشاط جامعه را شاهد باشیم.

وی تصریح کرد: در این زمینه، آنچه باید در نظر داشته باشیم این است که آیا ما واقعا می‌دانیم چه می‌خواهیم و می‌دانیم چطور باید آنچه می‌خواهیم را محقق کنیم؟ شناخت درست، به روز بودن، واقعیت‌نگری و واقع‌اندیشی، ظرفیت و امکان سنجی، همراه ساختن جامعه هدف و بسیاری از اقدامات دیگری که همه شما عزیزان و بزرگان به خوبی به آنها واقف هستید، در کنار یکدیگر موجب می‌شود تا موضوع حکمرانی در ورزش از روی کاغذها و مقالات و پژوهش‌ها و همایش‌ها برخاسته و بر دل ذی‌نفعان و کنشگران بنشیند و عملیاتی شود.

جمید سجادی افزود: شناخت درست و به روز و واقع‌بینانه موجب می‌شود بدانیم چه می‌خواهیم و اقدام عملیاتی و بی‌وقفه و هدفمند و جسورانه و هوشمندانه است که ما را به سمت تحقق آنچه می‌خواهیم پیش می‌برد. در حکمرانی مطلوب شناخت ذی‌نفعان و جامعه هدف، فرهنگ حاکم بر این جامعه، مبارزه با اشتباهات و ندانستن‌ها و ناآگاهی‌ها و جلوگیری از تخلفات و اختلافات، توجه به شرایط اقتصادی و مالی و معیشتی و مبارزه با فساد، انتخاب مسئولین و مدیران و مربیان شایسته و توانمند و در کنار همه‌ی این موارد مشورت و بهره‌گیری از ظرفیت عظیم فکری و اجرایی پیشکسوتان، اندیشمندان، کارشناسان و صاحب‌نظران، دست‌اندرکاران، ورزشکاران و جامعه نخبگانی است که ما را به مقصد و مقصود می‌رساند.

وزیر ورزش در ادامه خاطرنشان کرد: یقینا حکمرانی مطلوب در ورزش با همراهی خانواده بزرگ و ارزشمند ورزش کشور در تمامی سنین و صنوف میسر می‌شود. از کودکان و نونهالان، تا پیشکسوتان، از ورزشکاران آماتور تا حرفه‌ای‌ها، از مربیان تا کادر فنی و اجرایی، از صاحبان صنایع مرتبط تا باشگاه‌داران، از کارشناسان و کارمندان تا مقام وزیر و معاون و مشاور همه باید در مسیر حرکت کنیم و برای تحقق آنچه می‌خواهیم منسجم و متحد، قدم طبق فرامین برداریم و مانع اقدامات جزیره‌ای و موازی‌کاری شویم. به موقع ببینیم، صحیح هدف‌گذاری کنیم، تخصصی و واقع‌گرایانه سیاستگذاری کنیم و با اهتمام اجرا کنیم.