شنبه 15 اردیبهشت 1403

سخنی با محمود فکری، کاپیتان سابق استقلال

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
سخنی با محمود فکری، کاپیتان سابق استقلال

کمک داور بین المللی سابق فوتبال طی یادداشتی نکاتی را درباره اظهارات محمود فکری یادآوری کرد.

به گزارش "ورزش سه"، صحبت های محمود فکری سرمربی سابق استقلال درباره ماجراهای مربوط به تیم فوتبال امید و درباره امیر قلعه نویی و برخی دیگر بازتاب گسترده ای در فضای فوتبال داشته است.

از این رو علی میرزابیگی داور بین المللی سابق فوتبال که دکترا مدیریت ورزش است، درباره فکری یادداشتی را نوشته که در ادامه از نظرتان می گذرد:

"دیروز در رسانه های ورزشی مصاحبه آقای محمود فکری از مربیان محترم را می خواندم و حداقل انتظار داشتم نزدیکان سرمربی محترم تیم ملی در بعضی موارد که بطور مستقیم ایشان را خطاب قرار داده بودند، جوابیه کوتاهی می دادند که متاسفانه تاکنون میسر نگردید و بعنوان یک کارشناس ورزشی بر خود لازم می دانم که به مواردی اشاره نمایم: جناب آقای محمود فکری از مربیان جوان، آینده دار و یکی از سرمایه های کشور محسوب می شوند که اعتقاد دارم چنانچه در کنار ایشان مشاوران باتجربه و کاربلد حضور داشتند، در حال حاضر سرمربی موفق یکی از تیمهای لیگ برتری بودند. امیدوارم سخنان اینجانب موجبات تکدر خاطر ایشان را فراهم ننموده و از این فرصت برای یک شروع مجدد در زندگی حرفه ای خود استفاده نمایند. جناب آقای فکری، اینکه همه مسایل را به اتفاقات پشت پرده و لابی های معمول موکول نماییم کمی بی انصافی است. سابقه بسیار خوب حضرتعالی در نفت مسجد سلیمان هیچگاه از اذهان پاک نمی شود چراکه در تاریخ ثبت گردیده، در عین حال بدلیل آنکه حرف از سالم کار کردن به میان آوردید، اجازه می دهید که برخی تعاریف این واژه را به اتفاق بررسی نماییم؟ معنی "سالم" بعنوان صفت: بدون عیب و منزه، تمام و کمال، بدون اشکال، قانونی، متعهد، کامل و از همه مهمتر سازگار. در قسمت اول فرمایشات به واژه فساد در فوتبال اشاره نمودید و در ادامه احتمال گم شدن چهار، پنج میلیارد را در تیمهای لیگ دویی امری طبیعی تلقی نمودید. کدام قسمت این پارادوکس را باور کنیم؟ مقابل فساد بودن یا حافظ گم شدن پول در تیمهای لیگ دویی؟

در بخش دیگری، شرط اول را لابی گری برای داشتن تیم باشگاهی و تیم ملی امید عنوان نمودید؟ آیا مربیگری جنابعالی در طی سالیان اخیر که مهمترین آنها در تیمهای نساجی در سال 1395، سپس نفت مسجد سلیمان، مجددا در سال 1398 در نساجی، در ابتدای لیگ بیستم با استقلال تهران و سپس سایپا هم جزو مواردی که فرمودید محاسبه می شود؟ جناب آقای فکری، چون از واژه "سالم" استفاده کردید، یکی از معانی آن "تعهد" می باشد، من بعنوان یک فوتبالی از شما سوالی دارم: آیا شما که اهل استان مازندران هستید و در سالی که تحت قرارداد تیم محترم نساجی از همان استان قیور بودید، و در همان موقع به تیم استقلال پیوستید، این کار در ادبیات جنابعالی چه معنی و مفهومی دارد؟ اجازه دارم از شما بخواهم تعهد را برای من کمترین معنی کنید؟ چه تضمینی وجود دارد که پس از قبول کردن مسیولیت تیم ملی امید و چنانچه با پیشنهادی از یک تیم متول چه در داخل چه در خارج ایران مواجه شوید، این تیم را مانند نساجی رها نسازید؟ اما مهمترین بخشی که در مصاحبه خود به آن اشاره نمودید، سرمربی گری آقای قلعه نوعی در تیم ملی است. سالهای خوب ایشان را دلیلی برای انتخاب دفعه اول ایشان عنوان نمودید، اگر حافظه حقیر یاری کند از سالهای خوب شما و صعود به همراه نفت مسجد سلیمان در سال 97، مدت 5 سالی می گذرد که اکنون و به درست خود را گزینه تیم ملی امید می دانید، چراکه من نیز اعتقاد دارم که تنها توانایی فنی بالایی دارید و در خیلی از مسایل نیاز مبرم به مشاوران کاربلد دارید، در ضمن آیا سابقه مربیگری سالهای اخیر خود را جزو موارد ناکامی به حساب نمی آورید؟ انصافا اگر جای مدیران ارشد فدراسیون بودید، بین مجتبی حسینی با جوانان جویای نامی که کمترین میانگین سنی را در لیگ برتر دارند و یک ریسک بزرگ حیثیتی در استفاده از این جوانان برای خود قبول کرده و نام محمود فکری، کدامیک را گزینه محق تری برای تیم ملی امید می دانستید؟ از نقطه نظر یک کارشناس ورزشی عرض می نمایم که باید برای امثال مجتبی حسینی احترام نظامی گذاشت چرا که به آینده جوانان این مملکت ارزش می دهد. جناب آقای فکری، از شما خواهش می کنیم در سایت فیفا وارد شده و به آخرین رنکینگ فدراسیون جهانی در 6 آوریل 2023 نگاهی بیندازید. ژاپن تیم اول آسیا در رده 20، کشور عزیزمان ایران در رده 24، عربستان در رده 54 و کشور قطر در رده 61 قرار دارند. البته که فیفا معیارهای خود را برای رنکینگ از جمله: نتایج اخیر در بازیهای رسمی و... دارد، ولی از شما بعنوان یک مربی با دانش سوال می کنم، کشور قطر با اینهمه زیر ساخت و میزبانی جام جهانی و داشتن لیگ ستارگان که بازیکنان و مربیان گران قیمتی از سراسر جهان در آن قرار دارند، باید پایین تر از کشورهایی مالی، رومانی، بورکینافاسو و... قرار گیرد؟ آیا این رنکینگ معیار درستی برای سنجش جمیع جهات است؟ به جرات می توان گفت که قطر از لحاظ سخت افزاری در بین 10 کشور اول دنیا قرار دارد، پس می توان نتیجه گرفت که همیشه جایگاه اسمی تیمها و افراد ملاک مهمی برای قضاوت نمی باشد. شما بهتر ازمن می دانید که از شروط لازم داشتن تیمی برای قهرمانی، داشتن سرمربی با دانش، سابقه خوب و... است، در عین حال شرط کافی نیست. حتی اگر صرف اینکه اکنون تیمی در جایگاه چهارم لیگ برتر قرار دارد را مبنای قضاوت قرار دهیم، امیر قلعه نوعی ملاک خوبی برای در اختیار داشتن این پست مهم است."

سخنی با محمود فکری، کاپیتان سابق استقلال 2