سد قیز قلعه سی؛ طرحی براساس دیپلماسی دوستی آب
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: سد قیزقلعه سی در پاسخ به فقر و کم توسعهیافتگی دو استان آذربایجان شرقی و اردبیل و به منظور ایجاد رفاه اجتماعی، اقتصادی و حفظ منافع آبی و خاکی، احداث شد و در بهرهبرداری از آن، تأمین نیازهای محیط زیست در اولویت قرار دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب کشور در نشستی خبری اظهار داشت: سالی که پیش روست، از نظر اجرای پروژههای آبی سال ویژهای خواهد بود.
وی افزود: علاوه بر اغاز بهرهبرداری از سد قیزقلعه سی در آذربایجان شرقی، خبرهای خوبی در خصوص استان سیستان و بلوچستان در روزهای آینده به استحضار مردم خواهد رسید که موجبات شادی و رونق کار و گشایش زندگی مردم این منطقه را در پی خواهد داشت.
بزرگزاده تصریح کرد: پروژههای سد قیز قلعه سی، طرحی براساس دیپلماسی دوستی آب است چرا که ارتباطات و دوستی کشورها را تقویت میکند. ارس مانند یک رگ، بافتهای دوستی را در دو طرف این رودخانه تغذیه کرده است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با اتکا به دوستی با کشورهای منطقه علیرغم وجود مسائل مختلف و همچنین با اتکاء به توانمندی فنی خود در طول زمان و با وجود مناقشات منطقه، پروژه احداث سد قیزقلعه سی را پیش برده است.
سخنگوی صنعت آب کشور با تأکید بر اینکه طراحی و اجرای این طرح بزرگ توسط مهندسان توانمند ایرانی صورت گرفته، گفت: سد قیزقلعه سی در پاسخ به فقر و کم توسعهیافتگی دو استان آذربایجان شرقی و اردبیل و به منظور ایجاد رفاه اجتماعی و اقتصادی و حفظ منافع آبی و خاکی احداث شده و در بهرهبرداری از آن، تأمین نیازهای محیط زیست در اولویت قرار دارد.
وی افزود: مناطق مرزی ما گاهی با ضعف برقرسانی و انرژیرسانی مواجه میشود که به همین دلیل مجبور به ایجاد پروژههای مرزی هستیم تا با کمک آنها درآمد خانوارهای منطقه افزایش یابد و باعث رشد فرهنگی و اقتصادی منطقه شود.
بزرگزاده در خصوص نحوه بهرهبرداری از منافع این سد گفت: هر ساله نمایندگانی از دو کشور حداقل یکبار در محل پروژه، درخصوص سناریوهای مربوط به بهرهبرداری توافق خواهند کرد.
سخنگوی صنعت آب در پاسخ به سوالی درباره نحوه بازپرداخت سهم سرمایه طرف مقابل در این پروژه، گفت: طبق قانون احداث سدها، بازگشت سرمایه در مجالس دو کشور به امضا رسیده و مراحل نهایی کردن قیمت و بازپرداخت سرمایه منطبق بر قانون پیش خواهد رفت.