سد کرخه
سد کرخه
ماجرای هورالعظیم به کلاف سردرگم تبدیل شده است و مشخص نیست چه کسی یا سازمان و نهادی میتواند کلاف و معمای پیچیده هورالعظیم را حل کند.
اهواز - ماجرای هورالعظیم تبدیل به کلاف سردرگم شده است و مشخص نیست چه کسی یا سازمان و نهادی میتواند کلاف و معمای پیچیده هوالعظیم را حل کند.
مدیر آبنگاری و امور جزر و مدی سازمان نقشهبرداری کشور با تاکید بر اینکه تراز آب دریاچه ارومیه در 3 ماهه اول سال 1400 نسبت به زمان مشابه سال قبل به میزان 30 سانتیمتر کاهش نشان میدهد، گفت: به دلیل کاهش بارندگی در دو سال اخیر، این حوضه آبریز کاهش تراز آب را مجددا تجربه میکند.
نایب رئیس کمیسیون امور داخلی با انتقاد از دخالت استانداران برای جلوگیری از قطع برق کارخانههای فولاد و سیمان گفت: صادرات 1450 مگاوات برق به عراق، افغانستان و پاکستان ادامه دارد.
سد کرخه در خوزستان یکی از سدهایی است که در شرایط فعلی، با تنش آبی دست و پنجه نرم میکند و کاهش ذخایر آبی در آن باعث بروز مشکلات متعددی در پایین دست شده است. حجم خالی سد دز حدود 21 متر یعنی معادل یک میلیارد و 200 مترمکعب می باشد.
تالاب شادگان و تالاب هورالعظیم کم نظیرترین تالابهای خاورمیانه هستند که مشابه آنها وجود ندارد اما به اندازه اهمیتشان مورد کم لطفی قرار گرفته اند و این روزها حیات وحش در آنجا برای زنده ماندن به دنبال آب میگردد.
کاهش بارشها در کشور باعث آغاز روند خشکسالی و به تبع آن تنش آبی شد و رفته رفته با گرمتر شدن هوا و افزایش مصرف آب و برق، وضعیت ذخایر سدها رو به وخامت رفت.
اهواز - بنا به اعلام مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه، این سد از بروز فاجعه در سیلاب خوزستان جلوگیری کرده و در حال حاضر نیز اولویت اصلی آن تأمین آب شرب است.
اهواز - امروز تعدادی از خبرنگاران استان خوزستان در محل سد کرخه اعتراضهای شدیدی را به سخنان مسئولان سد در خصوص دلایل بیآبی و کم آبی از خود نشان دادند.
تالاب "هورالعظیم" این روزها حال خوشی ندارد؛ نیزارهای زرد و سوخته، بخشهای خشک و کمآب و آبتنی گاومیشها با آب آلوده؛ همه نشان از روزهای بحرانی تالاب دارد.
در پی به وجود آمدن تنش آبی درتالاب هورالعظیم و مرگ ماهیان که به رهاسازی آب سد کرخه انجامید، یک کارشناس آب ضمن ابراز خرسندی از جاری شدن دوباره آب در تالاب اظهارکرد: آب رهاسازی شده ویژگیهای آب مطلوب برای تالابها را ندارد و در شرایطی که لاشههای زیادی از آبزیان در این منطقه وجود دارد لازم است به شرایط رهاسازی آب هم توجه کرد.
تصاویر منتشرشده اخیر از بیآبی در هورالعظیم و مرگ آبزیان، بسیاری را برانگیخته کرد اما آنچه بهعنوان مسئله جدی در زمینه تبعات خشک شدن تالاب کمتر به آن اشارهشده، آسیب جدی به دام و دامداران است.
ضربان قلب هور به شماره افتاده است. تصاویر اخیر در فضای مجازی گویای همه چیز است. مرگ دسته جمعی ماهی ها و تلف شدن گاومیش ها نشان می دهد که هورالعظیم با بحران آب دست و پنجه نرم می کند.
«متاسفانه روند توسعه در کشور ما متناسب با ظرفیت زیستبومهای ما نیست و شکلی از توسعه را شاهد هستیم که پیامد آن شرایط بحرانی امروز تالابهاست. شاید باید سیاستی به عنوان خودکفایی آب در کشور داشته باشیم. وزارت نیرو به جای راهکارهای سازهای و فیزیکی، در توزیع برنامه آب باید به راه حل مبتنی بر طبیعت روی بیاورد.»
نهادهای ملی و بینالمللی با اشاره به مشکلات احتمالی در هورالعظیم اخطار دادند که عظیمترین فاجعه آن را تهدید میکند و 20 سال از این اخطار میگذرد اما تاکنون کاری برای نجاتش انجامنشده است.