دوشنبه 5 آذر 1403

سرای سالمندان و لزوم حفاظت از آن در برابر کرونا / گلایه های قادرمرزی از عدم نظارتهای بهداشتی!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سرای سالمندان و لزوم حفاظت از آن در برابر کرونا / گلایه های قادرمرزی از عدم نظارتهای بهداشتی!

با شیوع بیماری کرونا و بررسی‌های انجام‌شده تاکنون مشخص شد که افراد بالای 50 سال بیش از دیگر گروه‌های سنی در معرض ابتلا به این بیماری بوده و درصد مرگ و میر بیشتری را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، شاید در این روزهای سخت و پر التهاب بحران همه گیری ویروس کرونا این جمله را بارها از زبان خیلی از سیاستمردان و دولتمردان و... شنیده باشید که «نگران نباشید ویروس کرونا بیشتر سالمندان را گرفتار می‌کند» یا اینکه «بیشتر مرگ و میر کرونا ویروس در سالمندان است» و یا اینکه «سالمندان و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای هدف اصلی بیماری covid19 هستند» و...

این نگرش و رویکرد که با این جملات و بیانات نسجیده نمایان می‌شود چیزی جز آزار سالمندان نیست و مصداقی بارز از نمونه‌های متعدد و عینی «سالمند آزاری» است. این موضوع خود نگرانی‌های دیگری علی الخصوص در زمینه‌های بهداشت، سلامت جسمی و روانی این عزیزان را دامن میزند که بیماری‌های زمینه‌ای دوره سالمندی در دو بعد ذکر شده و عوامل اجتماعی تشدید کننده آن، از جمله نگرانی‌های عمده در این زمینه است.

آسیب‌پذیری سالمندان در برابر ویروس کرونا بسیار زیاد است و توجه به سلامت روان این افراد با اقداماتی همچون ورزش، تغذیه مناسب و حفظ تعاملات اجتماعی با رعایت بهداشت فردی ضروری است.

در این رابطه؛ «قادرمرزی» مسوول خانه سالمندان استان کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی، اظهار داشت: در خانه سالمندان استان کردستان 110سالمند زندگی می کنند که با شروع کرونا در استان خوشبختانه توانستیم با محافظت از این عزیزان آنان را در مقابل این ویروس وصون نگه داریم.

وی در ادامه با اشاره به خدمات رسانی به سالمندان در بحث دارو و خدمات بهداشتی عنوان نمود: خوشبختانه تا به حال در این حوزه مشکل خاصی نداشته ایم اما در بحث مواد ضد عفونی کننده با وجود شرایط خاصی که بسیاری از سالمندان ما دارند با مشکل مواجه بودیم که توانستیم این مشکلات را هم با همکاری سازمان بهزیستی رفع کنیم.

مسوول خانه سالمندان استان کردستان در ادامه گفت: سازمان بهزیستی کشور از همان ابتدا شیوع بیماری کرونا با ارایه پروتکل های درمانی به صورت دستور العمل و بخشنامه موارد لازم در چگونگی مراقبت از سالمندان را بیان کرد و هزینه های لازم را جهت تهیه پک های بهداشتی در اختیار مراکز سالمندان قرار داد.

قادرمرزی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار کردتودی، مبنی بر لزوم سرکشی مسوولین علوم پزشکی در این روزها به خانه سالمندان، تصریح کرد: هیچ گونه سرکشی از طرف مسئولین دانشگاه علوم پزشکی در این خصوص انجام نگرفته ولی تمامی دستور العمل های بهداشتی از طریق ستاد ملی کرونا اطلاع رسانی شده است.

وی در پایان گفت: در این روزها با توجه به شرایط موجود قرنطینگی در خانه و خود مراقبتی در مقابل این ویروس بر حسب وظیفه از آمد و رفت خانواده سالمندان در این مرکز ممانعت به عمل می آید و در این رابطه حتی تمامی کادر پرستاری با رعایت تمامی نکات بهداشتی برای مراقبت از سالمندان حضور به عمل خواهند آورد.

در ادامه دکتر حسین زاهدبین؛ متخصص بیماری های عفونی در این باره به خبرنگار کردتودی، گفت: متاسفانه یکی از ویژگی های ویروس کرونا تاثیر آنها بر روی ریه و سلول های این بخش از بدن می باشد.

این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه قدرت تطابق این ویروس فرصت درمان را از پزشکان عملا سلب می کند، بیان داشت: متاسفانه این ویروس و ساختار ساختمانی آن به گونه ای است که بدن به سختی می تواند تشخیص دهد که این ویروس یک مهاجم است و همین امر باعث می شود که ویروس بعد از ورود به ریه، با سرعت بالایی تکثیر شود و عملا ریه را کاملا عفونی کند.

دکتر زاهدبین با تاکید بر اینکه میزبان اصلی این ویروس سالمندان، بیماران ریوی، قلبی، دیابتی و... می باشد، بیان کرد: این ویروس در بدون ورود به بدن به ویژه ریه به شیوه ای عمل می کند که عملا بدن و سیستم ایمنی را فریب می دهد و متاسفانه چون اکثر بیماران ما جزو افراد مسن و سالخورده هستند بعد از چند روز در مقابل این بیماری واکنش شدیدی نشان می دهند و به شدت از نظر بدنی ضعیف و آسیب پذیر می گردند.

این متخصص بیماری های عفونی گفت: مشکل دیگری که ما داریم، عدم اطلاع رسانی دقیق و هماهنگ است، متاسفانه هر پزشکی به زعم مطالعات خود نظریات خاصی درباره ویروس کرونا ارائه می دهد که این نظریات مختلف درباره کرونا باعث می شود که در شناخت زیستی این ویروس هم به نوعی سردرگم شویم.

وی ادامه داد: از سویی دیگر بحث ما روی داروهای متخص این بیماری است، متاسفانه این بیماری بعد از چندین روز و حتی چند هفته علائم خود را در شخص نمایان می کند که این امر باعث می شود که در درمان دارویی کادر درمانی دچار مشکل شود، یعنی بیمار ضرورتا نیازمند بستری شود.

دکتر زاهدبین در پایان سخنان خود گفت: لذا همچنان بهترین و درست ترین روش برای دور ماندن از این ویروس ماندن در خانه و دوری از اجتماع می باشد.

انتهای پیام /

سرای سالمندان و لزوم حفاظت از آن در برابر کرونا / گلایه های قادرمرزی از عدم نظارتهای بهداشتی! 2
سرای سالمندان و لزوم حفاظت از آن در برابر کرونا / گلایه های قادرمرزی از عدم نظارتهای بهداشتی! 3
سرای سالمندان و لزوم حفاظت از آن در برابر کرونا / گلایه های قادرمرزی از عدم نظارتهای بهداشتی! 4
سرای سالمندان و لزوم حفاظت از آن در برابر کرونا / گلایه های قادرمرزی از عدم نظارتهای بهداشتی! 5
سرای سالمندان و لزوم حفاظت از آن در برابر کرونا / گلایه های قادرمرزی از عدم نظارتهای بهداشتی! 6
سرای سالمندان و لزوم حفاظت از آن در برابر کرونا / گلایه های قادرمرزی از عدم نظارتهای بهداشتی! 7