سرمربیان تیم های تکواندو نونهالان پسران و دختران چه گفتند؟
سرمربیان تیم های تکواندو نونهالان پسران و دختران درباره رقابتهای قهرمانی جهان صحبت کردند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پنجمین دوره رقابت های تکواندو نونهالان قهرمانی جهان که پنجشنبه ششم مرداد ماه با حضور 669 تکواندوکار از 90 کشور جهان به میزبانی بلغارستان در شهر صوفیه آغاز شده بود، عصر روز یکشنبه نهم مرداد ماه با قهرمانی شیردختران ایرانی به پایان رسید.
تیم تکواندو نونهالان ایران در گروه دختران که با 6 تکواندوکار راهی صوفیه شده بود با کسب 6 مدال شامل 4 طلا، یک نقره و یک برنز روی سکوی قهرمانی دنیا ایستاد. تایلند، کره جنوبی، آذربایجان و ازبکستان هم به ترتیب عناوین بعدی را به کسب کردند.
در بخش پسران، تیم تکواندو کره جنوبی با کسب 4 طلا و 4 نقره قهرمان شد. نونهالان کشورمان که با 7 تکواندوکار در این دوره حضور داشتند، با 2 طلا و یک نقره نایب قهرمان و تیم ملی مکزیک سوم و آذربایجان و تایلند چهارم شدند.
بعد از بازگشت تیم تکواندو نونهالان ایران از رقابتهای جهانی سرمربیان تیم های پسران و دختران درباره این رقابتها صحبت کردند.
نعیمی: این نونهالان آینده تکواندو ایران را خواهند ساخت
حسینعلی نعیمی سرمربی تیم تکواندو پسران ایران درباره رقابتهای قهرمانی جهان اظهار داشت: مسابقات قهرمانی نونهالان جهان سطح فنی خیلی بالایی داشت و اغلب تیمها با بهترین و آمادهترین نفرات خود به صوفیه آمده بودند و مبارزات با کیفیت و خوبی را شاهد بودیم.
وی افزود: اگر بخواهیم مسابقات صوفیه را با ادوار گذشته مقایسه کنیم، باید عنوان کرد که کمیت و کیفیت مسابقات رشد خوبی داشت و در واقع این رقابتها نشان داد که رشد تکواندو در کل دنیا سرعت بیشتری گرفته و دوران شیوع کرونا و تعویق 2 ساله مسابقات تأثیری در ادامه این روند نداشته باشد.
نعیمی ادامه داد: با توجه به اینکه قوانین داوری و شیوه برگزاری نسبت به قبل تغییرات زیادی داشته، شرایط نسبت به ادوار گذشته خیلی متفاوت بود. داورانی حاضر در این رقابتها هم هنوز کامل به این تغییرات مسلط نشده بودند، در برخی موارد یک داور در برخورد اخطار میداد، ولی همان شرایط از سوی داوری دیگر اخطار نداشت. این موضوع کمی مسابقات را تحت تأثیر قرار داده بود.
سرمربی تیم ملی در خصوص شرایط تیم تکواندو نونهالان ایران گفت: در کل از عملکرد اعضای تیم با توجه به شرایطی که داشتیم نسبتاً راضی هستیم. 3 سال دوری از میادین و بی تجربگی در این رده سنی خیلی مؤثر است. 2 نفر از اعضای تیم هم قبل از اعزام بیمار شدند و با همان شرایط وارد مسابقات شدند و موفق نشدند از حداکثر توانایی خود بهره ببرند. در مجموع با توجه به اینکه با 7 تکواندوکار در مسابقات حاضر بودیم و در میان تیمهای برتر دنیا سکوی نایب قهرمانی را به خود اختصاص دادیم که عنوان ارزشمندی است.
وی افزود: معتقدم این نفرات و آنها که در اردوهای تیم ملی برای حضور در مسابقات آسیایی و جهانی هستند، آینده تکواندو ایران را خواهند ساخت و نباید رها شوند. باید با برنامه ریزی دقیق و حساب شده آنها را در روند تکواندو ایران حفظ کنیم. تا سال های آینده در ردههای بالاتر بتوانند برای کشورمان افتخار آفرین باشند.
نعیمی در پایان گفت: جا دارد از همکارانم در کادر فنی، مسئولان فدراسیون و همه کسانی که به هر نحو ممکن به ما کمک کردند تا بتوانیم در آوردگاه جهانی مقامی در شأن تکواندو ایران بدست بیاوریم. این هدیهای ناقابل بود توسط اعضای تیم ملی به مردم عزیز ایران اسلامی تا در شرایطی که سیل و کرونا در کمین است توانسته باشیم دل همه مردم را شاد کرده باشیم.
محمدیان: کسب عنوان قهرمانی با 6 تکواندوکار کار بزرگی بود
سرمربی تیم تکواندو نونهالان دختر ایران درباره رقابتهای قهرمانی جهان اظهار داشت: بعد از وقفه ای 2 ساله که به دلیل معصومه محمدیان شیوع ویروس کرونا در برگزاری مسابقات ردههای پایه شاهد بودیم، در ابتدا فکر میکردم که تکواندوکاران به همین دلیل شرایط فنی مطلوبی نداشتند، ولی کاملاً برعکس بود و به واقع انتظار چنین رقابتهای سطح بالایی را نداشتم. بدون شک این دوره از رقابتها در سطح فنی بالا و حتی میتوان گفت فراتر از حد رده سنی نونهالان برگزار شد. برخی کشورها نیز پیشرفت خوب خود را به تصویر کشیدند و تکواندوکاران اغلب کشورها عطش زیادی برای کسب مدال داشتند و این خیلی به غنای فنی مسابقات کمک کرده بود.
بهترین مربی جهان افزود: در کنار وقفه 2 ساله، تغییر قوانین داوری و راند شماری برای تعیین تکواندوکار پیروز، کار را برای همه کشورها سخت کرده بود. اعضای تیم ما هم هیچ سابقه اعزامی نداشتند. در این شرایط سعی کردیم در 2 ماهی که برای آماده سازی فرصت داشتیم، اعضای تیم را به لحاظ فنی با شرایط جدید برگزاری مسابقات و مهمتر از آن قوانین جدید داوری آشنا کنیم. در تمرینات خیلی روی اخطارها زمان صرف شد و اعضای تیم به این باور رسیدند که هر مبارزه حکم 2 بازی را دارد. جا انداختن همین موارد کار سخت و زمان بری است. ولی کادر فنی همه تلاش خود را به کار گرفت و در همین مدت زمانی که در اختیار داشتیم اعضای تیم به شرایط اعزام نزدیک شدند.
محمدیان ادامه داد: همین تمرینات باعث شد تا در بین اعضای تیم ما هیچ تکواندوکاری 5 اخطاره نشود. در واقع اگر تکواندوکار ما یک اخطار از داور میگرفت، مبارزه را به روشی اداره میکردند که بازهم همان اخطار را نگیرند. این موضوع هم از آنجاست که روی تک تک اخطارها کار کردیم و برای هر بخش از مبارزه تاک تیک خاصی طراحی شده بود. این یعنی تکواندوکاران ما با تاکتیک پذیری بالا بازی به بازی بهتر شدند و خدا را شکر به اهداف خود از طراحی تمرینات دست پیدا کردیم.
سرمربی تیم تکواندو نونهالان ایران با اشاره این موضوع که تکواندوکاران ما استرس کسب مدال نداشتند، خاطر نشان کرد: ما در تمرینات در کنار مباحث فنی، روی مسائل روحی روانی هم کار کردیم. هیچ فشاری برای کسب مدال به اعضای تیم وارد نشد تمام سعی ما این بود که در زمان مبارزه به شرایطی برسند که بتوانند از توانایی خود را در میدان و برابر حریفان به خوبی استفاده کنند.
وی ادامه داد: تیم تکواندو ایران برای نخستین بار با 6 تکواندوکار در رقابت های نونهالان جهان شرکت میکرد، ما سعی کردیم کیفیت کار را بالا ببریم و این 6 نماینده با عملکرد خوب خود موفق به کسب چهار طلا، یک نقره و یک برنز شدند تا با همین نفرات روی سکوی نخست جهان بایستم، در حقیقت کار بزرگ و قابل ستایشی انجام دادیم. به این دختران می بالم چون مطمئن هستم که از آنها در آینده بیشتر خواهیم شنید.
محمدیان ادامه داد: هر 4 تکواندوکاری که موفق به کسب مدال طلا شدند، در همه مبارزات خود طی 2 راند پیروز شده و حتی یک راند هم به حریفان خود ندادند. پرنیان ساکی که مدال نقره گرفت نیز در مبارزه پایانی با اندک اختلاف نتیجه را واگذار کرد.
سرمربی تیم تکواندو نونهالان دختر ایران در پایان گفت: ایستادن روی سکوی قهرمانی کار بزرگی که دختران شایسته ایران موفق به انجام آن شدند و امیدوارم توانسته باشیم گوشهای محبتهای مردم عزیز ایران اسلامی را جبران کرده و باعث خوشحالی آن ها شده باشیم. البته باید از همکارانم در کادر فنی، مسئولان فدراسیون و همه کسانی که در این مدت همه شرایط را برای این اتفاق بزرگ فراهم کردند تشکر و قدردانی کنم.