چهارشنبه 3 بهمن 1403

سفر رئیس موساد و شاباک به قاهره / عقب‌نشینی رژیم اسرائیل از محور فیلادلفیا موضوع مذاکرات بود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
سفر رئیس موساد و شاباک به قاهره / عقب‌نشینی رژیم اسرائیل از محور فیلادلفیا موضوع مذاکرات بود

شبکه 11 رژیم صهیونیستی از سفر محرمانه «دیوید بارنیا» رئیس سازمان جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی (موساد) و «رونین بار» رئیس دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) به قاهره پایتخت مصر خبر داد.

شبکه فلسطین الیوم به نقل از شبکه 11 رژیم صهیونیستی افزود: «دیوید بارنیا» رئیس موساد ی) و «رونین بار» رئیس شاباک پس از سفر محرمانه به قاهره، شب گذشته (دوشنبه) به تل آویو مرکز رژیم صهیونیستی بازگشتند.

بر اساس این گزارش، آنها در مورد مرحله دوم مبادله اسیران بین رژیم صهیونیستی و حماس با مقامات مصری گفت‌و‌گو کردند و منابع امنیتی رژیم صهیونیستی گفتند مذاکرات رئیس موساد و رئیس شاباک با مقامات مصری فشرده و سرنوشت ساز بوده است.

شبکه 11 رژیم صهیونیستی همچنین به نقل از منابع امنیتی این رژیم اضافه کرد که مذاکرات یاد شده بر چالش اصلی خروج نظامیان رژیم اسرائیل از کریدور فیلادلفیا تمرکز داشت.

محور فیلادلفیا یا محور صلاح الدین یک نوار مرزی داخل باریکه غزه است که به فاصله 14 کیلومتراز گذرگاه کرم ابوسالم تا دریای مدیترانه امتداد دارد.

رژیم صهیونیستی در سال 2005 هنگام عقب‌نشینی از باریکه غزه، توافقنامه‌ای با مصر امضا کرد؛ طبق این توافقنامه، نیرو‌های مصری برای مبارزه با قاچاق و عناصر مسلح می‌توانند در منطقه مرزی مستقر شوند.

بخش فلسطینی محور فیلادلفیا در آن زمان در کنترل تشکیلات خودگردان بود تا آنکه در سال 2007 جنبش حماس اداره باریکه غزه را به عهده گرفت.

محور فیلادلفیا امروز یکی از مسائل مورداختلاف در مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و جنبش است.

رژیم صهیونیستی در ماه می هنگام یورش به رفح در جنوب باریکه غزه، محور فیلادلفیا را تحت اشغال خود درآورد.

طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی چهارشنبه 26 دی 1403 در دوحه برای آتش بس و مبادله اسیران که با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا انجام شد به توافق رسیدند.

اجرای این توافق از روز یکشنبه 19 ژانویه (30 دی) آغاز شد و براساس توافق مذکور، در مرحله اول، 33 اسیر صهیونیست از جمله چند زن، کودک و سالخورده آزاد خواهند شد و در مقابل آن، رژیم اشغالگر از مناطق مسکونی نوار غزه عقب‌نشینی خواهد کرد و ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، افزایش خواهد یافت.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر 2023 (15 مهر 1402) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.

منبع: ایرنا