سفر قریب الوقوع بشار اسد به چین
![سفر قریب الوقوع بشار اسد به چین](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/mzQtPUOsBITz/QHn8O9nsSzT8qCU7RegsN6Pbb5v74eEtbKeSOh05RaYY1QvOjlClaEt7TZyzEhnm/14020228000865_Test_PhotoN.jpg)
چند روز پس از برگزاری اجلاس سران گروه 20 در دهلی نو و اعلام کریدور اقتصادی از هند به اروپا؛ «بشار اسد»، رئیسجمهور سوریه در راس هیأتی رسمی به پکن سفر خواهد کرد.
روزنامه «الاخبار» مطلع شد که «بشار اسد»، رئیسجمهور سوریه در راس هیأتی رسمی از این کشور در هفتههای آینده به پکن سفر خواهد کرد.
الاخبار گزارش داد، این خبر پس از آن اعلام میشود که چند روز از برگزاری اجلاس سران گروه 20 در دهلی نو و اعلام کریدور اقتصادی از هند به اروپا میگذرد؛ کریدوری که از خلیجفارس و بندر حیفا در فلسطین اشغالی گذشته و سپس یونان به آلمان میرود.
منابع دیپلماتیک شرقی به الاخبار اطلاع دادهاند که به احتمال زیاد یک هیأت عالیرتبه سوری بهزودی به پکن، پایتخت چین سفر خواهد کرد تا با مقامات چینی دیدارهایی در سطوح عالی داشته باشد؛ گفته میشود که موضوع گفتوگوها توسعه روابط دوجانبه بین دمشق و پکن خواهد بود.
براساس این گزارش، باتوجه به نقش چین در کمک به سوریه برای غلبه بر بحران اقتصادی، مقامات سوری گفتهاند که این سفر «بسیار مهم» خواهد بود و اسد در یک مراسم رسمی با «شی جین پینگ»، همتای چینی خود دیدار خواهد کرد.
سفر رئیسجمهور سوریه یک نقطه عطف استراتژیک در مسیر روابط دمشق و پکن، و همچنین یک نشان قوی دیگر از نقش چین در منطقه غرب آسیاخواهد بود. جایگاهی که پس از ایفای نقش پکن در دستیابی به مصالحه عربستان و ایران در بهار امسال آغاز شد و مسیر این نقشآفرینی با برگزاری سه نشست برای رئیسجمهور چین در عربستان سعودی طی ماه دسامبر 2022 تداوم پیدا کرد.
نشانه جدیدی از تغییر در سیاست خارجی چین در قبال دولت سوریه، بعد از سفر «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین در ژوئیه 2021 به دمشق و دیدار وی با بشار اسد دیده شد. مقامات پکن در چارچوب این سفر خود به منطقه، پیامی قوی از روند کنارگذاشتن تدریجی ملاحظات غرب در خصوص روابط رسمی با دولت دمشق مخابره و اعلام کردند که چینوارد مرحله سیاسی جدیدی با دمشق شده است؛ آن هم پس از گذشت 10 سال از بحران و جنگ داخلی که این کشور را دربرگرفت.
الاخبار در بخش دیگری از گزارشش نوشت: این سفر در درجه اول سیاسی است و بر تمایل چین برای تثبیت مشروعیت دولت سوریه و استحکام جایگاه رئیسجمهور اسد در سطح بینالمللی تاکید دارد؛ این روند علیرغم تلاش آمریکاییها برای ایجاد مانع در مسیر آشتی کشورهای عربی و سوریه، پیگیری میشود. دولت آمریکا به دنبال اهداف دیگری از جمله محرومکردن دولت سوریه از سرمایهگذاریها و هرگونه پیشرفت سیاسی از طریق گسترش کنترل کامل بر خاک سوریه است؛ واشنگتن به دنبال فروپاشی اقتصادی، خونریزی اجتماعی و مانعتراشی در برابر هرگونه تلاش برای بازسازی این کشور است.
در ادامه گزارش الاخبار آمده است: این دیدار همچنین تمایل چین برای گسترش نقش و حضور خود در خاورمیانه را نشان داده و به معنی ارسال پیامهایی به دولت آمریکا مبنی بر نادیده گرفتن نگرانیهای غربی که چینیها در سالهای اخیر مشاهده کردهاند، خواهد بود؛ این پیام علیرغم مواضع محکم آمریکا و کشورهای غربی در شورای امنیت و در قبال موضوع سوریه ارسال میشود.
الاخبار در این گزارش به خطوط کلی سیاست خارجی چین هم اشاره کرده و مینویسد: تغییر در این خطوط کلی، در قالب غیبت اخیر شی، رئیسجمهور چین در اجلاس گروه 20 در هند منعکس شده است. او پیشتر در اجلاس گروه 20 سال گذشته در اندونزی تاکید کرده بود که حضورش، علیرغم اختلافات بین کشورهای حاضر، به این دلیل است که او «یک دولتمرد است و باید توانایی حضور و مشارکت در گفتوگوها» را داشته باشد؛ در حالی که امسال به طور کلی در این نشست شرکت نکرد.
در پایان این گزارش آمده است: پس از رویدادهای اجلاس سران گروه 20، تردیدهایی مبنی بر شرکت رئیسجمهور چین در نشست مجمع همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه وجود دارد؛ نشستی که قرار است در نوامبر آینده در سانفرانسیسکو به عنوان بخشی از تشدید تنشها و ارسال پیام به آمریکاییها برگزار شود.
--> اخبار مرتبط- ابراز نگرانی انگلیس درباره سلاح های شیمیایی سوریه
- هراس سیاسی در بازار سکه / پیشبینی قیمت سکه امروز
- سوءاستفاده از چت جیپیتی برای مقاصد سیاسی
- حبس دلار در بازار اخبار سیاسی
- خودرو زیر سایه اخبار سیاسی؛ آرامش در بازار + جدول
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.