سلبریتیهایی که از آب گل آلود ماهی میگیرند / جولان شهرت طلبان در فضای مجازی
واکنش های برخی سلبریتی ها در تحریم جشنواره فجر به دلیل سقوط هواپیمای اوکراینی، موجی از انتقادات را به همراه داشته است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی بر اثر خطای انسانی، موضوع داغ این روزهای فضای مجازی است و هنرمندان و کاربران شبکههای اجتماعی نسبت به این موضوع واکنشهای متفاوتی نشان داده اند.
با نزدیک شدن به جشنوارههای فجر، برخی هنرمندان در فضای مجازی خبر از انصراف یا به نوعی تحریم جشنوارههای فجر به عنوان داور، شرکت کننده، تماشاگر و... را داده اند. انتشار این نوع خبرها نه تنها به فضای اجتماعی کشور کمک نمی کند، بلکه بازی رسانهای به راه انداخته و سبب میشود تا شبکههای معاند فضای بیشتری برای جولان داشته باشند.
این اخبار که در روزهای اخیر از سوی برخی هنرمندان منتشر شد، تعجب بسیاری از افراد را برانگیخت چرا که برخی از هنرمندان اعلام کردهاند که در هیچ یک از جشنوارههای فجر حضور نخواهند داشت و حتی به تماشای آثار همکاران خود هم نمینشینند. اما باید دید این هنرمندان به جشنوارههای فجر دعوت میشوند که بخواهند آثاری را ببینند. از این رو مشخص نیست قصد و نیت آنها از انتشار چنین پیامهایی چیست؟
این پیامها به ظاهر نشان می دهد که این هنرمندان برای همدردی با مردم داغدار از شرکت در جشنوارهها دست میکشند، اما باید گفت در این میان افرادی هم هستند که برای دیده شدن و درخشیدن نامشان در فضای مجازی دست به انتشار پیامهای انصراف از جشنواره میزنند تا بلکه بتوانند از این طریق نام خود را بر سر زبانها بیاورند.
بیشتر بخوانید: مدعیان همدردی با مردم / ناچهرههایی که به دنبال جلب توجه هستند
در کنار این هنرمندان، کسانی هم بودند که سالها کار تصویر را کنار گذاشته و این بار با ترفندی جدید میخواستند نام خود را درخشانتر کنند که با واکنش مدیران هم مواجه شدند.
محمد سرشار مدیر شبکه پویا با انتشار متنی در صفحه اینستاگرامی خود با اشاره به خداحافظی قلقلی از صدا و سیما، نوشت: «آقای شهرام لاسمی (اگر یادتان باشد، همان قلقلی دهه شصت) نه کارمند صدا و سیماست، نه برنامهای در شبکه کودک داشته و نه برنامهای در دست تولید دارد. ایشان دقیقا با کجای صدا و سیما خداحافظی کرده؟»
در کنار این پیامها نیز پیامی از برخی هنرمندان منتشر شد که برای داوری آثار دعوت شدهاند و انصراف داده اند اما با پیگیری باشگاه خبرنگاران جوان مشخص شد هیچ دعوت یا مذاکرهای برای داوری آثار با هومن سیدی و مهدی کرم پور برای داوری جشنواره فیلم فجر انجام نشده بود که آنها انصراف بدهند.
علی عطشانی هم با وجود اینکه فیلمش مورد تایید هیات انتخاب قرار نگرفته بود و حتی در لیست رزروها هم نبود، اعلام کرده که در جشنواره حضور نخواهد داشت.
این واکنشها ثابت میکند که برخی خود را به جریانی پوچ وصل میکنند تا دیده شوند اما نمیدانند این راهی که میروند به ترکستان است.
بیشتر بخوانید: تکذیب ادعای هومن سیدی درباره انصراف از داوری جشنواره فیلم فجر
این اتفاقها نه تنها در جشنواره فیلم فجر بلکه در دیگر بخشهای جشنوارههای فجر نیز رخ داده است. برخی هنرمندان حاضر در جشنوارههای فجر امسال نخستین سالی است که در این جشنوارهها حاضر میشوند تا بتوانند نتیجه سالها فعالیت خود را ببینند اما موجی که برخی هنرمندان به راه انداختهاند سبب شده تا افرادی که برای هنر خود تلاش کردهاند، میان آسمان و هوا بمانند. البته دبیر جشنواره تئاتر فجر نیز خطاب به اهالی تئاتر گفت که از تصمیم خود صرف نظر کنند.
بیشتر بخوانید: واکنش کیهان کلهر به وقایع اخیر و لغو فعالیتهای هنری در کشور
*س_واکنش هنرمندان به تحریم جشنوارههای فجر_س*هنرمندانی هم هستند که به این انصرافها واکنش نشان دادند و آنها را به تفکر و اندیشه دعوت کرده اند.
طاهر شیخ الحکمایی عضو شورای سیاست گذاری جشنواره تجسمی فجر، از پیامدهای انصراف دبیر کل و تعدادی از داوران این رویداد صحبت کرده و تاکید کرده که هنرمند باید از طریق اثر خود واکنش نشان دهد.
نادر مشایخی نیز در این راستا در صفحه مجازی خود در اینستاگرام نوشت: «این یک کنسرت نیست، یک رویداد شنیداری است. این یک تفریح نیست، یک مشاهده است. دقت در مشاهده واکنش به زمان، مسئولیتی که هنرمند دارد، این است که با ابزار خود به اتفاق واکنش نشان دهد. پس ما کنسل نمیکنیم.»
انوش معظمی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که مردم بیشتر او را با نقش «حرمله» شناختند در صفحه مجازی خودش به قهر و انصراف کارگردانان و هنرمندان تئاتر از جشنواره فجر واکنش نشان داد.
محسن محسنی نسب کارگردان سینما نیز در واکنش به این رفتارها گفت: کسانی که کناره گیری میکنند سه دسته هستند، افرادی که اساسا در هنر کشور نقشی ندارند و کنار گذاشته شده اند و به هر طریق میخواهند خودشان را مطرح کنند. دسته بعد افرادی هستند که تحت تاثیر فضای تلخ جامعه احساساتی میشوند و واکنشهایی نشان میدهند که طبیعی است؛ تعدادی هم هستند که کار آنها ریشه در حرکتی سیاسی دارد؛ این سه دسته باید تفکیک شوند که چه نیتی دارند.
انتهای پیام /