شنبه 10 آذر 1403

سنددار کردن تمام زمین ها تا پایان دولت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
سنددار کردن تمام زمین ها تا پایان دولت

وزیر جهاد با بیان اینکه تمام زمین‌ها تا پایان دولت سنددار میشوند، گفت: 90 میلیون هکتار زمین در کشور نیاز به آبخیزداری دارد و اکنون سالی 1.2 میلیون هکتار آبخیزداری می‌شود که 80سال طول می کشد.

وزیر جهاد با بیان اینکه تمام زمین‌ها تا پایان دولت سنددار میشوند، گفت: 90 میلیون هکتار زمین در کشور نیاز به آبخیزداری دارد و اکنون سالی 1.2 میلیون هکتار آبخیزداری می‌شود که 80سال طول می کشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سیدجواد ساداتی نژاد روز چهارشنبه در جمع نمایندگان شورای عالی استان‌ها با اشاره به اهمیت امنیت غذایی اظهار کرد: موضوع امنیت غذایی از ابتدا مهم بوده است، اما جنگ اوکراین باعث برجسته‌تر شدن آن شد. اگر قانون اساسی کشورها را ببینیم امنیت غذا را به عنوان وظیفه دولت در حوزه امنیت ملی دسته‌بندی کرده‌اند. هرچند امنیت غذایی اکنون رشد کرده و به قدرت غذایی تبدیل شده و اکنون یکی از پارامترهای سنجش قدرت ملی کشورهاست.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: ما در جنوب غرب آسیا یک وضعیت ممتازی در زمینه اقلیم جغرافیایی داریم و باید بالاترین قدرت غذایی در غرب آسیا را داشته باشیم، اما اکنون کشور دیگری بر این کرسی نشسته است؛ بنابراین ما نتوانسته‌ایم از این ظرفیت استفاده کنیم.

ساداتی نژاد گفت: عمر دولت کوتاه و کار انجام نشده زیاد است، به همین دلیل ما در این دولت 5 اولویت در حوزه کشاورزی و یک اولویت در حوزه منابع طبیعی تعیین کردیم تا روی آن تمرکز کنیم.

5 اولویت کشاورزی دولت

به گفته وی، اولویت اول تأمین امنیت غذایی با کشاورزی قراردادی است. در کشاورزی قراردادی، نهاده در اختیار کشاورز قرار داده می‌شود و محصول در خرمن از کشاورز خریده می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اولویت دوم سند زمین‌های کشاورزی است. تا قبل از دولت سیزدهم 4 درصد از زمین‌های کشاورزی ما سند داشته‌اند. در حالی که قانون کاداستر سال 94 تصویب شد و تا سال 96 می‌بایست تمام زمین‌ها حدنگاری می‌شدند که نشدند و با این سرعت 35 سال طول می‌کشد تا اراضی کشاورزی سنددار شوند و در این صورت تغییر کاربری اراضی و تفکیک زمین‌ها با شدت زیاد اتفاق می‌افتد؛ بنابراین تلاش ما این است که تا پایان دولت سیزدهم تمام زمین‌ها سند دار شوند.

ساداتی نژاد اضافه کرد: مساله بعدی تسهیل صادرات محصولات کشاورزی است. بعد از چندین سال مشکلات صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه برطرف شده است. از این رو صادرات سیب به پاکستان، کیوی به هند، مرغ به عراق، عسل و مرکبات به چین و... را برطرف کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما خام فروش هستیم و ارزش افزوده به جیب کشاورز نمی‌رود، گفت: در حوزه صنایع تبدیلی سرمایه گذاری نشده است. برای اینکه یک صنعت رشد کند باید به اندازه سهم آن در تولید ناخالص داخلی GDP سرمایه گذاری شود. سهم کشاورزی در GDP 11 و 7 دهم است و بالاترین حجم سرمایه گذاری در سال 4 درصد بوده است.

ساداتی نژاد، داده‌ها و اطلاعات را پنجمین اولویت دولت در حوزه کشاورزی دانست. چرا که بدون اطلاعات کاری از پیش نمی‌رود و هر تصمیمی که بگیریم ناقص است. از این رو ما در تلاش هستیم رصدخانه کشاورزی ایران را تأسیس کنیم تا به اطلاعات لازم دسترسی داشته باشیم. اکنون ما آمار درستی از میزان محصولات کشاورزی در ایران نداریم و تنها برآورد می‌کنیم.

وی افزود: تا قبل از دولت سیزدهم بازار و تولید در وزارتخانه‌های جداگانه بود و این مساله التهابات زیادی در حوزه تولید ایجاد می‌کرد. از آبان ماه سال قبل و با دستور رئیس جمهور و بعد از 11 سال تعویق بازار هم به وزارت جهاد کشاورزی ارائه شد و فرماندهی غذا یکپارچه شد.

ساداتی نژاد اولویت دولت در حوزه منابع طبیعی را مساله آب و آبخیزداری عنوان کرد و گفت: ما پولی را که برای خسارت سیلاب هزینه می‌کنیم باید برای آبخیزداری و آبخوان داری صرف کنیم. این کار باعث حفظ خاک، آب و افزایش تولید می‌شود. ما در حال تصویب قانون آبخیزداری هستیم. 90 میلیون هکتار در کشور نیاز به آبخیزداری دارد و اکنون سالی یک و 2 دهم میلیون هکتار آبخیزداری می‌شود که 80 سال طول می‌کشد در صورتی که باید به سالی 9 میلیون هکتار آبخیزداری برسیم. این حوزه‌ای است که شورا و شهرداری می‌تواند کمک کند و وارد عمل شود احیای حوزه‌های آبخیز است.

ایجاد 10 شخر کشاورزی

به گفته ساداتی نژاد، در حوزه دریا نیز مسائل زیادی وجود دارد. دو حوزه شیلات و کشت دیم در کشور مغفول مانده است. بیشتر شیلات ما در داخل کشور تولید می‌شود که نشان می‌دهد از دریا به خوبی استفاده نشده است و به دنبال ایجاد 10 شهر کشاورزی با محوریت پرورش و با اولویت شهرها و روستاهای جنوب کشور هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 71 هزار میلیارد تومان تسهیلات در حوزه کشاورزی داده‌ایم، گفت: سال گذشته میزان تسهیلات 31 هزار میلیارد تومان بود. هرچند این مقدار نیز برای ظرفیت حوزه کشاورزی کم است. تا امروز 90 هزار نفر توانسته‌اند 9 هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کنند و 10 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت هم داریم که در 3 ماه آینده در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.