یک‌شنبه 30 دی 1403

سند توسعه شهرستان‌های استان اردبیل عملیاتی می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سند توسعه شهرستان‌های استان اردبیل عملیاتی می‌شود

اردبیل _ ایرنا _ رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: سند توسعه شهرستان‌های این استان در حال آماده شدن برای اجرا بوده و تا پایان نیمه اول امسال عملیاتی خواهد شد.

داود شایقی روز جمعه در جلسه بررسی مشکلات بخش شاهرود خلخال افزود: در کنار انجام کار سند توسعه شهرستان‌ها که امسال در اختیار فرمانداران قرار می‌گیرد، سند آمایش سرزمین نیز در کمیسیون عالی آمایش سرزمین کشور در حال تصویب است که به محض تصویب برنامه‌ریزی برای توسعه استان و همچنین نحوه توزیع اعتبارات بر مبنای سند توسعه شهرستان‌ها و سند آمایش سرزمین خواهد بود.

وی با بیان اینکه با برنامه‌ریزی پنج ساله قرار است سند توسعه اقتصادی و اشتغال 645 روستای بالای 40 خانوار در این استان تدوین شود، اظهارداشت: تدوین این برنامه از سه سال قبل شروع شده و نسبت به تهیه و تدوین سه برنامه توسعه و اشتغال روستایی سالانه 129 روستا اقدام شده و قرار است در 2 سال آینده نیز این روند ادامه یابد.

وی گفت: در توزیع اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای امسال اولویت اعتبار با مناطق محروم، توسعه‌نیافته و کم‌برخودار استان در کنار توجه ویژه به اجرای طرح توسعه اشتغال روستایی در مناطق محروم خواهد بود.

شایقی اظهارداشت: با توجه به سیاست دولت بر محرومیت‌زدایی از چهره مناطق محروم روستایی کشور انتظار از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان اردبیل نیز تمرکز بر توسعه اقتصادی و رونق معیشت مردم مناطق محروم است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل همچنین با بیان اینکه در توزیع اعتبارات امسال به تاکید استاندار اردبیل توجه به توسعه مناطق محروم در دستور کار این سازمان قرار گرفته است، گفت: امسال 2 هزار و 610 میلیارد ریال اعتبار در 11 شهرستان استان توزیع می‌شود.

شایقی افزود: بودجه سال گذشته 2 هزار و 360 میلیارد ریال بود که امسال این میزان با 101 درصد رشد به 2 هزار و 610 میلیارد ریال رسیده است.

وی با بیان اینکه بودجه سال 99 به استان‌ها ابلاغ شده و توزیع و تقسیم آن بر اساس جلسات شورای برنامه‌ریزی طی هفته آینده در استان انجام می‌شود، گفت: تنها شاخص توزیع بودجه در کشور جمعیت است که بر اساس آخرین سرشماری استان اردبیل با داشتن یک میلیون و 270 هزار نفر جمعیت 1.56 صدم درصد جمعیت کشور را داراست که از این لحاظ رتبه استان اردبیل در کشور بیست و سوم است.

شایقی بیان‌کرد: از نظر مساحت نیز یک درصد مساحت کشور مربوط به استان اردبیل است که از این حیث رتبه بیست و پنجم کشور را داریم.

وی بودجه پیشنهادی دولت را در سال جاری 28 هزار میلیارد تومان برای توزیع در بین 31 استان کشور اعلام و تصریح‌کرد: بودجه 99 نسبت به بودجه 98 در حدود 4.2 درصد رشد دارد که سهم استان اردبیل نیز تعیین و مشخص شده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: سال گذشته از محل سفر رییس‌جمهوری به استان هفت هزار میلیارد ریال و از محل سفر رییس سازمان برنامه و بودجه 2 هزار و 500 میلیارد ریال، از محل سفر مدیران بانک‌های عامل هفت هزار میلیارد ریال و از محل کمک مالی برای راه‌آهن اردبیل 25 هزار میلیارد ریال و از سایر منابع هم 15 هزار میلیارد ریال اختصاص داده شده که پیگیر جذب این منابع هستیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: اعتبار پروژه‌های راه‌سازی استان در 2 سال اخیر بیش از چهار برابر افزایش یافته و در سفر زمستان رییس‌جمهوری نیز 300 میلیارد تومان منابع به توسعه راه‌های منطقه پیش‌بینی شده است.

او با بیان اینکه مهم‌ترین شاخص در توزیع و ابلاغ اعتبارات شاخص جمعیت می‌باشد، افزود: در سال گذشته نیز بر اساس شاخص جمعیتی بودجه کشور در بین استان‌ها توزیع شد که ما حتی بیشتر از سهم جمعیتی خود تخصیص منابع را به مناطق محروم استان شاهد بودیم.

او گفت: سالانه بودجه استانی با حضور اعضای شورای برنامه‌ریزی استان و مدیران 22 دستگاه اجرایی و 2 نماینده استان در مجلس به عنوان عضو ناظر توزیع می‌شود تا در شهرستان‌ها نیز با اولویت تکمیل پروژه‌ها این منابع در بین دستگاه‌های مختلف اجرایی توزیع و تقسیم شود.

وی بیان‌کرد: مجموع اعتباراتی که سالانه به استان براساس شاخص جمعیتی اختصاص می‌یابد، 700 تا 800 میلیارد تومان است که تا پایان سال 40 تا 50 درصد این منابع تخصیص یافته و در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار می‌گیرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: با این بودجه‌های اندک و محدود نمی‌توان کاری از پیش برد و از همین روی برای توسعه استان جذب اعتبارات ملی در اولویت مدیران دستگاه‌های اجرایی قرار گرفته تا زمینه تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام نظیر راه‌آهن، توسعه بزرگراه‌ها، تکمیل سدها و پروژه‌های حوزه آب و خاک در اولویت قرار گیرد.

شایقی با بیان اینکه سالانه 30 درصد اعتبارات کشور بین استان‌ها توزیع می‌شود، گفت: 70 درصد اعتبارات کشور به صورت متمرکز و در اختیار وزارتخانه‌هاست که با پیگیری مدیران دستگاه‌های اجرایی زمینه جذب این منابع وجود دارد.

*س_برچسب‌ها_س*