سن فرسودگی انواع خودروها مشخص شد
اقتصادنیوز: آییننامه اجرایی ماده 10 قانون ساماندهی صنعت خودرو مربوط به اسقاط خودروهای فرسوده از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شده که براساس آن، سن فرسودگی انواع خودروها 10 تا 25 سال به تفکیک نوع خودروها مشخص شده است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل ازایسنا، محمد مخبر در 28 اسفند ماه سال گذشته، تصویبنامه هیت وزیران در موضوع آییننامه اجرایی ماده (10) قانون ساماندهی صنعت خودرو را به وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، وزات امور اقتصاد و دارایی، وزارت نفت، سازمان حفاظت محیطزیست، سازمان ملی استاندارد ایران، گمرک جمهوری اسلامی ایران، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و ستاد فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران را ابلاغ کرد.
در ماده 2، این آییننامه، سن فرسودگی انواع خودرو به تفکیک خودروهای سواری شخصی، خودروهای عمومی مسافری و خودروهای سنگین باری و حتی موتورسیکلت مشخص شده است که براساس آن سن فرسودگی انواع خودروها 10 تا نهایت 25 سال در نظر گرفته شده است؛ موتورسیکلتها نیز بسته به بنزینی کابراتوری، بنزینی انژکتوری و برقی بین شش تا نهایت 15 سال فرسوده خواهند بود.
خبر مرتبط توقیف 25 هزار خودروی متخلف / ثبت روزانه 22 میلیون تردد + فیلماقتصاد نیوز: فرمانده کل انتظامی کشور از توقیف 25 هزار خودروی متخلفان که رانندگی مخاطره آمیز داشتند برای حفظ جان هموطنان خبر داد.
بر اساس آنچه که به تصویب هیات وزیران رسیده و در آییننامه مذکور آمده است، "سن فرسودگی انواع خودروها و موتورسیکلتها" به شرح جدول زیر است:
در تبصره1، ماده 2 این آییننامه در رابطه با خودروهای وارداتی، تاکید شده است که سن خودروهای وارداتی در صورت داشتن سابقه شمارهگذاری، براساس کارت شناسایی وسیله نقلیه و در غیراینصورت، براساس شماره شناسایی وسیله نقلیه (VIN) سازنده، محاسبه میشود.
براساس تبصره 2، اسقاط خودروهای حادثهدیده به هر علت از جمله آتشسوزی، تصادف سنگین و... که به سن فرسودگی رسیده باشند، براساس گزارش مراجع ذیصلاح و تأییدیه فراجا و پس از ثبت در سامانه بلامانع است.
خبر مرتبط آخرین آمار از واردات خودرو سواری به کشور / سال 1402 چند هزار خودرو از گمرکات ترخیص شد؟اقتصاد نیوز:11 هزار و 236 دستگاه خودرو سواری به ارزش 223 میلیون و 861 هزار دلار در سال 1402 از طریق گمرکات کشور ترخیص قطعی شده است.
طبق تبصره3، ماده 2 آییننامه اجرایی ماده قانون ساماندهی صنعت خودرو، در مورد خودروهای بالای 10 سال که مطابق جدول موضوع این ماده، به سن فرسودگی نرسیدهاند، در صورتیکه از نظر ایمنی یا آلایندگی طی دو بار متوالی قادر به اخذ گواهی معاینه فنی نشوند، مالک وسیله نقلیه میتواند نسبت به اسقاط وسیله نقلیه خود اقدام کند؛ این گروه از خودروها در اولویت پرداخت تسهیلات قرار نخواهند گرفت.
در تبصره 4، این ماده از آییننامه مذکور تاکید شده است که سن فرسودگی اتوبوسهای درون شهری مشروط به بازآمد (اورهال) و أخذ تأییدیههای مربوط به ایمنی و زیست محیطی از سازمانهای ذیربط تا پنج سال قابل افزایش خواهد بود.
متن کامل این آییننامه که در 21 بند تعریف و مصوب شده، از این لینک قابل مطالعه است و جزئیات بیشتر آن طی گزارشهای آتی این خبرگزاری منتشر خواهد شد.
همچنین بخوانید- آیا ایران زیرساختهای لازم برای استفاده از خودرو برقی را دارد؟
- همه آنچه درباره ثبت نام بیمه مادران دارای سه فرزند باید بدانید / این افراد مشمول میشوند + فیلم
- قیمت مصوب کالاها اعلام می شود / رونمایی از اپلیکیشن برای مشاهده قیمت لحظهای کالاها
- خبر خوش وزارت صمت در آستانه عید / ویژگی متفاوت نمایشگاه بهاره