سه‌شنبه 6 آذر 1403

سهم روشندلان از کلانشهر تهران

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سهم روشندلان از کلانشهر تهران

تهران - ایرنا - تهران فقط متعلق به انسان های سالم به لحاظ فیزیکی نیست؛ من نیز از این شهر سهم دارم و نه با چشم بلکه با تمام جان، این شهر را حس می کنم و هوای پردود آن را نفس می کشم.

به گزارش ایرنا، این بخشی از صحبت های مجتبی، جوان روشن دلی است که خبر حذف مسیر ویژه نابینایان از پیاده روهای تهران را شنیده است و با بغضی خاص می گوید: از شما می پرسم، سهم من به عنوان یک شهروند از این شهر چیست و چرا کسی به درد ما گوش نمی دهد؟!

از خیابان ولیعصر مجاور پارک ساعی به سمت جنوب خیابان با او همراه و همقدم می شوم. عصای خود را باز کرده است و صدای تق تق آن روی زمین مثل قطرات باران بر شیشه، نوایی گوش نواز دارد.

کمی آرام تر از لحظات قبل، نفسی عمیقی می کشد و می گوید که در یک تصاف رانندگی، چشمان خود را از دست داده و از 15 سالگی به جمع روشندلان پیوسته است.

«سه شنبه بود که رفیقم تو توئیتر خونده بود که قراره شهرداری شیارهای تو پیاده روها (مسیر ویژه نابینایان) رو حذف کنه و وقتی بهم گفت اعصابم بهم ریخت؛ باورم نمیشه این کمترین سهم ما رو از این شهرو بخوان بگیرن»

او ادامه می دهد: چرا حق ما را پایمال می کنند؟ مگر ما در همین هوای آلوده نفس نمی کشیم و ساعت های متوالی در ترافیک صدای بوق و... تحمل نمی کنیم؛ پس این شهر متعلق به ما هم هست.

پس از خداحافظی با مجتبی، برای چند لحظه چشمانم را می بندم و سعی می کنم با چشمان بسته اندکی راه بروم؛ حس عجیبی است. سیاهی، تاریکی و هجوم صدا!.

بنابر آمارهای موجود، حدود 10 هزار نابینا در شهر تهران زندگی می کنند و طبق قانون، توجه به نیازهای این قشر و ایجاد محیطی بهتر برای این قشر از وظایف مدیریت شهری است.

تصاویر حذف شیارها در شبکه های اجتماعی

تصاویر حذف مسیر ویژه نابینایان از پیاده روهای تهران در چندروز گذشته در برخی رسانه ها و شبکه های اجتماعی خبرساز شده و بین کاربران دست به دست می شد؛ برخی کاربران شبکه های مجازی به ویژه در توئیتر نیز انتقاداتی نسبت به این موضوع مطرح کردند.

البته طبق اطلاعاتی که خبرنگار ایرنا در این زمینه به دست آورده این موضوع فقط در یک ناحیه در شهرداری منطقه 6 تهران بوده است و پس از مناسب سازی پیاده رو در بخشی از این منطقه، دیگر خبری از شیارهای مسیر نابینایان دیده نمی شود.

این موضوع حتی صدای عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز را درآورد. زهرا نژاد بهرام با انتقاد از حذف مسیر حسی نابینایان در برخی معابر شهرداری منطقه 6 تهران در رشته توئیتی نوشت: «مصوبه ای در خصوص حذف این مسیر در معابر تهران وجود ندارد؛ نه در شورا نه در ستاد مناسب سازی».

او تاکید کرد: وظیفه مدیریت شهری مناسب سازی شهر برای همه است.

نژادبهرام خاطرنشان کرد که اگر در شهرداری منطقه 6 تهران اتفاقی مبنی بر بهسازی پیاده رو بدون توجه به علائم حسی نابینایان افتاده، اشتباه آنان بوده و باید سریعا اصلاح کنند.

پاسخ شهردار تهران

پس از اظهارات این عضو هیات رییسه شورای شهر تهران و انتقادات برخی شهروندان در شبکه های اجتماعی، نوبت به شهردار تهران رسید تا در توئیتی نسبت به این موضوع واکنش نشان دهد.

پیروز حناچی نوشت: تلاش برای مناسب‌سازی معابر و اماکن عمومی و توجه به حضور معلولان در جامعه، جزء جدانشدنی برنامه‌های شهرداری است.

او تاکید کرد: اقدامات انجام شده در این زمینه در برابر عقب ماندگی گذشته، مطمئنا کافی نیست و ما ضمن ادامه تلاش‌ها، همواره آماده گفت‌وگو با نمایندگان جامعه معلولان، برای رفع دغدغه‌هایشان هستیم.

اصل ماجرا از زبان معاون شهردار 

پس از این کش و قوس ها، معاون فنی و عمران شهرداری تهران به خبرنگار ایرنا گفت: مسیر ویژه نابینایان از پیاده روهای پایتخت حذف نمی‌شود و تنها کفپوش‌های هشداردهنده جایگزین موزاییک‌های شیاری خواهد شد.

صفا صبوری دیلمی افزود: بازسازی موزاییک‌های شیاری یا همان خطوط حسی ویژه استفاده نابینایان از پیاده‌راه‌ها را در دستور کار شهرداری قرار گرفته و به این علت هم اگر حذفی انجام شده، موقت است. او تاکید کرد: یکی از طرح‌های جدید ما که اکنون اجرا می شود، حذف موزاییک‌های شیاری و جایگزین راهنمای اکسترنال ویژه نابینایان با استفاده از تکنولوژی‌های به‌روز در این مسیرها است. صبوری گفت: علایم برجسته روی زمین در پیاده رو ها کمک می کند تا نابینایان بتوانند به راحتی مسیر تردد خود را در پیاده روها پیدا کنند.

معاون شهردار تهران همچنین در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد: طبق آمار موجود، تعداد نابینایان شهر تهران حدود 10 هزار نفر است و در این راستا، تمامی اقدامات عمرانی شهرداری پیوست مناسب سازی برای معلولان و نابینایان دارد.

وی با بیان اینکه مدل پیاده رو سازی را عوض کرده ایم، گفت: امروز به سمت بتنی کردن پیاده رو رفته ایم و از طرفی قرار است قطعات اکسترنال که پلاستکی است روی پیاده رو برای سهولت تردد نابینایان نصب شود.

صبوری با اشاره به اینکه براساس استانداردهای جهانی نیازی نیست همه پیاده رو ها به مسیر عبور معلولان مجهز شود گفت: در سال 99 تمام پیاده راه هایی را که نیاز است برای معلولان کفپوش شود تجهیز خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: به همین دلیل، تمام ورودی و خروجی های خیابان ها را که براساس استاندارد حتی نیازی به کف پوش هشدار ندارد زیر کف پوش نابینایان قرار می دهیم.

*س_برچسب‌ها_س*
سهم روشندلان از کلانشهر تهران 2