یک‌شنبه 30 دی 1403

سودان مشارکت در جنگ یمن را افزایش داده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سودان مشارکت در جنگ یمن را افزایش داده است

تهران - ایرنا - دولت سودان که از شرایط بد اقتصادی رنج می برد پس از آنکه موفق به دریافت وعده های مالی آمریکا نشد تصمیم گرفته است با اعزام مجدد سربازان خود به یمن ضمن بالا بردن مشارکت در این جنگ، کسب درآمد نماید تا به مشکلات اقتصادی خود سرو سامان دهد.

به گزارش ایرنا پایگاه خبری میدل ایست آی در این زمینه نوشت که خارطوم با اعزام صدها جنگجو به یمن مشارکت خود در جنگ این کشور را از افزایش داد.

این اقدام در حالی صورت می گیرد که سودان در ژانویه (دی) اعلام کرده بود که حضور نظامی خود در یمن را از حدود 5000 سرباز به یک گروه کوچک در حدود 650 سرباز کاهش می دهد. سودان قبلا تا 15 هزار سرباز را برای جنگ ائتلاف به رهبری سعودی و همکاری امارات در یمن مستقر کرده بود.

با این حال منابع وابسته به سعودی به پایگاه خبری میدل ایست گفتند که هزار و 18 افسر و سرباز ارتش سودانی سوار بر قایق در 22 سپتامبر (1 مهر) با عبور از ایست بازرسی شهر ساحلی «جیزان» در جنوب شرقی عربستان در نزدیکی مرز یمن، وارد عربستان شدند.

یک منبع آگاه که به دلیل حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود، گفت که دو هواپیمای سودانی که هر کدام حامل 122 و 128 مسافر از کادر نظامی بودند روز گذشته از خارطوم به فرودگاه نجران در جنوب عربستان پرواز کرد.

به گفته این منبع هواپیماها تعدادی از افسران و سربازان سودانی را برای مشارکت در عملیات ائتلاف در یمن با نام عملیات «بازگرداندن امید» منتقل کردند.

تنش های نظامی و داخلی

سودان در زمان رهبری عمر البشیر در سال 2015 از طرف عبد ربه منصور هادی رئیس جمهورمستعفی یمن وارد جنگ شد و نیروهای آن به ویژه در سواحل این کشور در دریای سرخ فعالیت داشتند.

پس از انقلاب مردمی در آوریل 2019 عمر البشیر از قدرت برکنار شد و از آن زمان سودان توسط دولت انتقالی مرکب از حاکمان نظامی و غیرنظامی اداره می شود و آنها شروع به خارج کردن نیروهای خود از یمن کردند.

با این حال، چند صد تن از نیروهای شبه نظامی در عدن تحت کنترل امارات، در مرز عربستان و یمن باقی ماندند.

میدل ایست افزود که رسانه های سودانی هفته گذشته گزارش دادند که نیروهای پشتیبانی این کشور 28 غیرنظامی را از غرب دارفور به جنگ یمن اعزام کرده اند.

این پایگاه خبری افزود: حاکمان نظامی و غیرنظامی سودان، مکلف به نظارت بر انتقال این کشور از دموکراسی هستند، آنها در بسیاری از مسایل کشور برخلاف عام عمل می کنند که آخرین آن در مورد عادی سازی روابط با اسرائیل بود.

میدل ایست ادامه داد: براساس اطلاعات موجود ایالات متحده لغو تحریم ها و حذف سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم را منوط به توافق با اسرائیل دانسته است اقدامی که شرکای خارطوم در یمن، امارات و رهبران نظامی سودان آن را تشویق کرده اند.

چنین معامله ای که در پی توافق نامه های مشابه میان اسرائیل، امارات و بحرین صورت می گیرد یک پیروزی مهم در سیاست خارجی دولت ترامپ قبل از انتخابات ریاست جمهوری ماه آینده محسوب می شود.

با این وجود افکار عمومی سودان به شدت مخالف عادی سازی روابط با اسرائیل است و «عبدالله حمدوک» نخست وزیر این کشور را که متعهد به نجات اقتصاد و بهبود اعتبار بین المللی کشورش است را در وضعیت دشواری قرار داد.

*س_برچسب‌ها_س*