یک‌شنبه 30 دی 1403

سپاه امکان پرتاب ماهواره کشورهای همسایه را دارد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
سپاه امکان پرتاب ماهواره کشورهای همسایه را دارد

برنامه امشب گفت‌و‌گوی ویژه خبری میزبان فرمانده هوافضای سپاه و رئیس سازمان فضایی ایران بود.

برنامه امشب گفت‌و‌گوی ویژه خبری با موضوع توانایی متخصصان هوا فضای کشورمان در پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور سه میزبان علی جعفر آبادی، فرمانده نیروی فضایی سپاه و حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران بود.

سردار جعفرآبادی بیان کرد: یکی از کاربرد‌های ماهواره این است که می‌تواند نقش یک دیدبان هوشمند را بازی کند که در فاصله چند کیلومتری تمام رویداد‌های زمین را می‌بیند و ثبت می‌کند. این وقایع از قبیل زلزله، سیل و... خواهد بود.

نانوماهواره ها در برنامه ده ساله ایران دنبال خواهند شد

حسن سالاریه نیز در ادامه بیان کرد: در حوزه پرتاب ماهواره‌ها موفقیت‌های زیادی داشتیم و هدف اصلی ما از ابتدا تثبیت لایه لئو و دستیابی به لایه جئو بود. ما به پرتاب‌گر‌های سبک و فوق سبک رسیده‌ایم و باید به سمت اجرام بالاتر برویم. با پرتاب ماهواره نور 3 در کلاس ماهواره‌های فوق سبک گام بزرگی برداشته شد. در زمینه زیرساخت هم پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم.

سردار جعفر آبادی درباره تفاوت این ماهواره بیان کرد: ماهواره نور با کد 57962 به صورت بین المللی ثبت شده است. وضعیت ماهواره خوب است و این سری با سرعت بسیار زیادی به سمت عملیاتی شدن پیش می‌رود. دوربین نور 3 بسیار باکیفیت است و توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی انجام شده است. پیشران‌های فضایی این ماهواره هم از طریق متخصصان داخلی ما انجام شده است و انشالله در ماهواره‌های بعدی نیز استفاده خواهد شد.

سالاریه افزود: ما به دنبال ثبیت لایه لئو هستیم که از پرکاربردترین لایه‌ها در ماهواره‌ها است به ویژه در ماهواره‌های سنجشی. تثبیت لایه لئو برای کشوری که در ابتدای مسیر تثبیت قرار گرفته است به عنوان یک باید محسوب می‌شود؛ به ویژه ایران که تمام چرخه فضایی‌اش به صورت بومی بوده است. یکی از مسیر‌های مهم ما موضوع نانو ماهواره‌ها در برنامه ده ساله ایران خواهد بود.

 بعد از چند پرتاب می‌توانیم ماهواره‌های کوچک کشور‌های همسایه را نیز پرتاب کنیم

فرمانده نیروی فضایی سپاه درباره ماهواره‌بر قاصد نیز گفت: این سومین پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌بر قاصد بود. ماهواره‌بر قاصد دوربین‌هایی در داخل خود دارد و موتور‌ها می‌توانند ماهواره‌بر را تا ارتفاع 70 کیلومتری برسانند. ماهواره‌بر قاصد صلاحیت این را پیدا کرده است که در مسیر تولید برود. این ماهواره‌بر می‌تواند ماهواره‌های زیر 50 کیلوگرم را پرتاب کند و انشالله بعد از چند پرتاب می‌توانیم ماهواره‌های کوچک کشور‌های همسایه را نیز پرتاب کنیم. در سازمان فضایی شرکت‌های دانش بنیان خوبی ایجاد شده‌اند.

رئیس سازمان فضایی ایران بیان کرد: صنعت فضایی بدون خصوصی‌سازی صنعت ناتمامی است و اگر اقتصاد فضا را فعال نکنیم نمی‌توانیم به بسیاری از پیشرفت‌ها برسیم و در یکسال اخیر تمام تمرکز ما بر فعالیت این بخش بوده است. در سال‌های نزدیک ماهواره‌هایی داریم که صرفا توسط بخش خصوصی ساخته می‌شود و ما هم به عنوان دولت زیرساخت‌های لازم برایشان فراهم خواهیم کرد و مشتری قابل اعتمادی خواهیم بود تا بتوانیم بازارسازی کنیم. به دنبال منظومه‌سازی ماهواره‌های سنجشی هستیم. زیرساخت یکی از مهمترین مسائلی است که دولت آن را پیگیری می‌کند در آینده نزدیک پرتاب ماهواره‌هایی با دقت 5، 4 و 3 متر را در برنامه داریم.

سردار جعفرآبادی در پایان گفت: امیدواریم تشکیل یک منظومه خوب در مدار پایین و ملاقات با مدار 36 هزار کیلومتر را در همین برنامه هفتم شاهد باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی