سکوت عجیب درباره بزرگترین شخصیت طول تاریخ
مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی گفت: هر هنرمند و نویسنده لااقل در طول عمرش باید یک اثر هنری و ادبی با موضوع پیامبر اعظم تولید کند و پرداختن به اینها بیشتر از ظرفیت دفتر نشر فرهنگ اسلامی است
به گزارش گروه فرهنگ و هنر مشرق، آیین رونمایی از پوستر هشتمین دوره جشنواره خاتم در محل کتابفروشی زیتون با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر، دستاندرکاران جشنواره و تعدادی از برگزیدگان دورههای پیشین، برگزار شد.
در این مراسم مهندس محسن چینیفروشان مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی گفت: هشت سال پیش، مردد بودیم که این جشنواره پا میگیرد یا نه اما در این هفت دوره از جشنواره خاتم، حدود 4000 اثر به جشنواره رسیده که نشان میدهد حداقل 2000 نفر درباره شخصیت و سیره حضرت پیامبر اعظم (ص) فکر کردهاند تا داستانی را با محوریت ایشان بنویسند.
وی افزود: جشنواره خاتم باید یک جریان باشد و چون مظلومیت پیامبر اکرم در جهان اسلام، بیشتر از بقیه جوامع است، باید در زمینههای دیگر ادبی و هنری هم گسترش پیدا کند. اگر به جوانی بیست ساله بگوییم در حد یک صفحه درباره حضرت محمد بنویسد، معلوم نیست بتواند این کار را بکند واین، مسئولیت ما را بیشتر میکند.
مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی تصریح کرد: هر هنرمند و نویسنده لااقل در طول عمرش باید یک اثر هنری و ادبی با موضوع پیامبر اعظم تولید کند و پرداختن به اینها بیشتر از ظرفیت دفتر نشر فرهنگ اسلامی است و سایر نهادها و سازمانهای فرهنگی هم برای رفع این مظلومیت باید همکاری کنند. البته این تلاش، وظیفه تکتک مسلمانان است.
در این مراسم همچنین مجید قیصری، نویسنده و دبیر علمی جشواره خاتم نیز گفت: هر واقعهای در تاریخ، ادبیات خودش را میسازد و آدمهای بزرگ در زمینه خیر و شر هم، ادبیات خودشان را تولید میکنند اما در مورد شخصیت حضرت رسول (ص) با یک سکوت عجیب، روبرو هستیم.
وی افزود: وقتی میدانیم حضرت خاتم، بزرگترین و تأثیرگذارترین شخصیت طول تاریخ است، این سکوت، عجیبتر میشود. فلسفه وجودی جشنواره خاتم این است که به نیاز عصر ادبیات درباره یک شخصیت بزرگ، به اندازه خودش پاسخ دهد.
در انتهای این مراسم، از پوستر هشتمین دوره جشنواره خاتم رونمایی شد و فراخوان آن منتشر گردید.
فراخوان هشتمین دوره جشنواره خاتم
جهان پیامبر جهان ما
جشنواره خاتم
داستان کوتاه / روایت داستانی
ویژه پیامبررحمت
1401
فراخوان و شرایط شرکت در جشنواره هشتم:
موضوع داستان و روایت داستانی با الهام از بینش، روش، کنش و منش پیامبر اکرم (ص) در رفتار انسان امروزبا توجه به نیازهای مخاطب و شرایط امروز جهان و مستند به اسناد و روایات معتبر باشد.
حجم آثار ارسالی حداکثر 5000 کلمه باشد.
تألیف و ارسال آثار برای همه گروه های سنی، پیروان همه ادیان و مذاهب و به زبانهای مختلف آزاد است.
آثاری که تنها از طریق پست و یا از طریق پایگاه اینترنتی جشنواره در فرمت های doc.docx. وpdf به همراه نشانی دقیق پستی و الکترونیک، شماره تلفن ثابت و همراه و شرح حال کوتاهی از نویسنده ارسال شود به بخش مسابقه راه مییابند.
آثاری به مسابقه راه مییابند که قبلاً منتشر نشده، و یا در سایر مسابقات ارائه نشده باشند.
آثار ارسالی عودت داده نخواهد شد.
تقویم اجرایی جشنواره:
- مهلت ارسال 30/11/1401
- آیین اختتامیه وتقدیم جوایز در اردیبهشت 1402 برگزار خواهد شد.
اطلاعات تکمیلی شامل برخی محورهای موضوعی داستان و روایت داستانی، معرفی برخی از منابع معتبر و سایر شرایط را در پایگاه اینترنتی جشنواره ببینید.
جوایز: نویسندگان سه اثر برتر در هر یک از دو حوزه «کودک و نوجوان» و «بزرگسال» به ترتیب ذیل اهداء میگردد:
- نفر اول 140 میلیون ریال به همراه دیپلم افتخار
- نفر دوم 100 میلیون ریال به همراه دیپلم افتخار
- نفر سوم70 میلیون ریال به همراه دیپلم افتخار
- نفر چهارم تا ششم 10 میلیون ریال به همراه لوح تقدیر
همچنین به نویسندگان برگزیده نوجوان جوایزی به شرح ذیل اهدا می گردد:
- نفر اول معادل 30 میلیون ریال به همراه لوح تقدیر
- نفر دوم معادل 20 میلیون ریال به همراه لوح تقدیر
- نفر سوم معادل 10 میلیون ریال به همراه لوح تقدیر
دبیرخانه جشنواره خاتم: شماره تماس: 02188490774
نشانی پایگاه اینترنتی:
www.khatamfestival.ir
نشانی پستی: تهران: ضلع جنوبی خیابان کریمخان زند بین خیابان ایرانشهر و خیابان ماهشهر پلاک 146 ساختمان زیتون طبقه سوم دبیرخانه جشنواره خاتم
کدپستی: 1584783931