سیاست جشنواره هنرهای تجسمی جوانگرایی است
دبیر سیامین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران گفت: سیاست اصلی سیامین دوره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران مبتنی بر جوانگرایی است.
مینا صدری دبیر و عضو شورای سیاستگذاری سیامین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران که روز گذشته به صورت زنده روی خط برنامه رادیویی "هفت اقلیم" حضور یافته بود، درباره برگزاری جشنواره سیام گفت: خوشبختانه سیامین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران مطابق سالهای گذشته به همت اداره کل هنرهای تجسمی، با حمایت موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها بهویژه استان کردستان برگزار خواهد شد. این دوره از جشنواره با تعیین شورای سیاستگذاری و انتخاب دبیر فعالیت خود را آغاز کرد و سیاستی که توسط این شورا اتخاذ شد، مبتنی بر جوانگرایی و سپردن امور اجرایی به دست جوانان شایسته است. کما اینکه در فراخوان هم از قول حکیم نظامی نقل شده است، "کار جوانان به جوانان گذار". البته این امر در کنار بهرهبرداری از تجربههای پیشکسوتان رقم خواهد خورد.
او ادامه داد: از سوی شورای سیاستگذاری جشنواره سیام مصوب شد که در این دوره، هنرجویان مسیر هنری خود را در دو گروه نوجوانان و جوانان طی کنند؛ بنابراین کارگاههای آموزشی، داوری آثار و اهدای جوایز به صورت مجزا برای هر دو گروه درنظر گرفته شده است.
صدری بیان کرد: شعار این دوره از جشنواره، "ایران دوستداشتنی" است که جنبه ملی دارد. ایران و دوست داشتن آن، واجد یک وجه هویتی است و نوعی وحدت، هماهنگی و یکدستی را میان عموم ایرانیان و همه کسانی که ایران را دوست دارند، شکل میدهد.
عضو هیئت علمی دانشکده هنرهای تجسمی دانشگاه تهران افزود: به لحاظ موضوعی هیچ محدودیتی در ارسال آثار توسط هنرجویان وجود ندارد، اما در پیشبرد روند اجرایی کارگاهها تلاش میشود که شعار فراگیر جشنواره مبنای کار قرار گیرد. شعار "ایران دوستداشتنی" موضوعات بسیار گسترده، متنوع و عمیقی را دربرمیگیرد.
صدری ضمن اشاره به روند انتخاب دبیران و داوران جشنواره سیام گفت: دبیران و داوران این دوره از جشنواره در شرف انتخاب هستند و در آینده اسامی آنها اعلام خواهد شد. در واقع، داوران همان استادانی هستند که در کارگاهها حضور خواهند داشت.
دبیر جشنواره سیام یادآور شد: برگزاری سی دوره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، یک اعتبار قابل تامل است. افراد بسیار توانمندی از دل اینگونه جشنوارهها رشد کرده و اکنون در دانشگاهها مشغول فعالیت هستند. گاهی اوقات در امور هنری، گذر زمان برای رسیدن به پختگی لازم است. در همین دوره ما استادانی را داریم که پیشتر در جشنواره شرکت کرده و شناخته شدهاند و اکنون در دانشگاهها مشغول تدریس هستند. وجود کارگاههای هنری در جشنواره باعث شکلگیری اثرگذاریهای خاص تربیتی و آموزشی میشود و بستر مناسبی را برای فعالیتهای هنری جوانان شکل میدهد که اگر بتواند جنبه بینالمللی هم پیدا کند و دورههای متنوعی در دل اینگونه جشنوارهها طراحی و اجرا شود، میتوان امیدوار بود که جایگاههای خاصی برای نوجوانان و جوانان به وجود آید.
سیامین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران به همت اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها، شهریور ماه سال جاری در شهر سنندج برگزار میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی