سیاست روسیه در زمان شکست چیست؟
رهبران روسیه بارها نشان دادهاند که واکنش آنها به شکستها چیست: تغییر موقعیت میدانی و تغییر سوگیری پروپاگاندا و تبلیغکردن و جازدنِ شکست به عنوان پیروزی و یا برنامههای تاکتیکی جنگی و آگاهانه.
به رغم تهدیدات مکرر ولادیمیر پوتین و چهرههای نزدیک به او نسبت به استفاده از سلاح هستهای در جنگ اوکراین و علیه کشورهای غربی، با این حال چنین مسئلهای تحقق نیافته است. اگر چه اشاره به چنین تهدیداتی در ابتدای جنگ افکار عمومی و سیاستمداران را به شدت نگران میکرد، اما به نظر میرسد اکنون این مسئله کمتر مورد توجه قرار گرفته و نوعی لفاظی تعبیر میشود. تیموتی اسنایدار، استاد تاریخ در دانشگاه ییل و نویسنده کتابهای متعددی پیرامون فاشیسم، توتالیتاریسم و تاریخ اروپا با انتشار یادداشتی با عنوان «ما از یاد میبریم که قدرتهای هستهای هم در جنگهایشان شکست خوردهاند» این موضوع را سوژه آخرین تحلیل خود قرار داده است.
قدرتهای هستهای هم در جنگها شکست میخورند
عموماً اعتقاد بر این است که سلاح هستهای باعث میشود که یک کشور در هیچ جنگی شکست نخورد. اما شکست شوروی در افغانستان در زمان برژنف، و شکست امروز پوتین در اوکراین نشان میدهند که این مفروض درست نیست. قدرتهای هستهای، هم دیروز شکست خوردهاند، هم امروز شکست میخورند، و هم ممکن است فردا شکست بخورند.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «چرا پوتین در اوکراین سلاح هستهای به کار نمیبرد؟» بخوانید.
--> اخبار مرتبط- اقدام جدید چین برای حل بحران اوکراین
- هشدارها کار خودش را کرد / چین عقب نشینی کرد
- پیروز شوم به جنگ روسیه و اوکراین خاتمه میدهم!
- هشدار روسیه به شهروندان خود؛ به این کشور سفر نکنید
- اولین سفر دبیرکل ناتو به اوکراین از آغاز جنگ
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.