سیاستهای آمایش آموزش عالی، جذب دانشجو و استاد باید بازنگری شود
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها گفت: ما باید بپذیریم در حوزههایی کم کاری کرده ایم و باید بازگشته و حکمرانی آموزش عالی را بازخوانی کنیم.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها گفت: ما باید بپذیریم در حوزههایی کم کاری کرده ایم و باید بازگشته و حکمرانی آموزش عالی را بازخوانی کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها صبح امروز در اجلاس رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی که در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در حال برگزاری است، خطاب به رؤسای دانشگاهها گفت: چهار ماه گذشته است و شما در معرض چند آزمون و ابتلاء قرار گرفتید. در آغاز سال تحصیلی امسال مواجه بودید با فتنه ترکیبی و جنگ شناختی که دشمن علیه نظام و انقلاب اسلامی آغاز کرد که بدنه اصلی آن در نبرد دانشگاه بود و شما در این دانشگاه فرمانده این عرصه بودید.
وی به اتفاقات اخیر اشاره کرد و گفت: اتفاقات اخیری که با آن مواجه بودیم از جهاتی قابل مقایسه است با اتفاقاتی که در تاریخ انقلاب اسلامی معاصر در تابستان 60 رخ داده است در حال حاضر حدود 110 روز از حوادث اخیر میگذرد، اتفاقات دهه 60 نیز همین حدود به طول انجامید از نیمه خرداد 60 آغاز شد تا مهر 60 ادامه یافت. در این زمان حدود بیست و چند نماینده مجلس، رئیس قوه قضائیه، نماینده امام در جنگ به شهادت رسیدند. رئیس جمهور عزل شد و بحران نسبتاً بزرگی شروع شد البته از جهاتی اتفاقات اخیر بسیار سبک تر از آن چیزی است که در دوره انقلاب اسلامی ما آن را طی کرده ایم، ملت ما با ابتلائات سخت سربلند شده اند، انقلاب اسلامی بعد از تابستان 60 بالندهتر شد.
رستمی گفت: از طرفی حوادث اخیر پیچیدگیهایی داشت که لازم بود بازنگری مجدد ما از آن به عنوان حکمرانی یاد میکنیم صورت گیرد. شاید خسارت حوادث اخیر فرصت بزرگی در بازنگری حکمرانی آموزش عالی ایجاد کرده است.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها افزود: این اتفاق و ابتلائات که در مقاطع مختلف رخ داد برای انسان مؤمن رخ میدهد و هر چه انسان رشد کند امتحان وی بیشتر میشود.
وی به انتظار نظام انقلابی از آموزش عالی اشاره کرد و گفت: انتظار از آموزش عالی در نظام انقلابی با نظام عادی متفاوت است، انتظار این دولت مردمی از آموزش عالی با سایر دولتها باید متفاوت باشد.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها به برخی از دولتهای قبل اشاره کرد که در جاهایی مطالبات مقام معظم رهبری را رعایت نکرده و یا آن را نفی کرده بودند و به وزیر خارجه دولت قبل اشاره کرد و گفت: خود وی در دیدار با رهبری اعلام کرده بود که ما نتوانستیم خطوط قرمز شما را رعایت کنیم و مواردی نیز بود که حتی گفتمان رهبری را نفی کرده بودند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در همان سالها که به بحث زن و مسئولیت و مأموریت وی د رخانه داری اشاره کرده بودند معاون رئیس جمهور اعلام کرده بود ما نگران هستیم بحث خانه داری به اشتغال زنان ضربه بزند. دقیقاً نقطه مقابل حرف مقام معظم رهبری را عنوان کرده بودند و ما از این موارد زیاد دیده ایم.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها در ادامه به بحث دانشگاه اسلامی اشاره کرد که از مطالبات مقام مقام معظم انقلاب است و افزود: رهبری فرمودند مساله اسلامی شدن دانشگاهها از مسائلی است که روی دست نظام مانده است بنابراین انتظار از آموزش عالی دولت انقلابی باید از سایر مجموعهها متفاوت باشد.
وی ادامه داد: حوادث اخیر درسهای بزرگی به ما داد، باید بپذیریم ما در حوزههایی کم کاری کرده ایم و کوتاهیهایی داشته ایم که میتوان از جمله به تعلیم و تربیت و آموزش در آموزش عالی اشاره کرد.
رستمی ادامه داد: باید مجدد برگردیم آن چیزی را که به عنوان حکمرانی آموزش عالی داریم بازنگری کنیم و ببینیم حکمرانی آموزش عالی که داریم نسبت آن با آموزش تراز انقلاب اسلامی درست است یا خیر.
وی ادامه داد: باید ببینیم خروجی تربیت ما و دانشجوی ما سرباز امام زمان است یا خیر و اگر نیست باید عذری برای آن داشته باشیم. در غفلت ما کار به جایی میرسد دانشجویی که وارد دانشگاه میشود از وی ادبیات و رفتاری سر میزند که با هیچ منطقی قابل پذیرش نیست بلکه دشمن روی آن کار کرده است اما همه این موارد ذرهای از مسئولیت ما کم نمیکند باید خودمان را آماده کنیم و این ظرفیت وجود دارد. همین دانشجویانی که حتی گاهی رفتار نامناسبی دارند دارای فطرت پاکی هستند و ما در قبال این دانشجویان مسئولیت داریم.
رستمی ادامه داد: این حوادث فرصتی برای بازخوانی مأموریتهای نظام و آموزش عالی ایجاد کرده است.
وی به بحثهای آمایشهای آموزش عالی، سیاست جذب دانشجو، جذب اساتید، ارتقا اساتید اشاره کرد و گفت: تمام این موارد باید بازنگری شود.
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها در ادامه به موضوع جذب اساتید اشاره کرد و گفت: از ابتدا که این جذب انجام گرفته باید بازنگری کنیم و ببینیم چه مقدار از این تعدادی که جذب شده اند بار برای انقلاب برداشته اند و خروجی این اتفاقات ارتقا جمهوری اسلامی است.