شنبه 3 آذر 1403

سیاوشی: خاتمی از حمله برخی اصلاح طلبان به روحانی گله مند بود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سیاوشی: خاتمی از حمله برخی اصلاح طلبان به روحانی گله مند بود

تهران - ایرنا - طیبه سیاوشی عضو فراکسیون های زنان و امید مجلس دهم در بخش پایانی گفت و گو با پروژه تاریخ شفاهی ایران ایرنا از محتوای آخرین دیدارشان با رییس دولت اصلاحات می گوید. مشروح این گفت و گو در پی می آید.

ایرنا: موضع آقای خاتمی نسبت به عملکرد فراکسیون امید چه بود؟ سیاوشی: هر سال نمایندگان فراکسیون به مناسب سالروز پیروزی شان در انتخابات مجلس که با تکرار می کنم آقای خاتمی به دست آمد خدمت ایشان می رسند. سال گذشته این مراسم به خاطر کرونا برگزار نشد. اما در جلسه اسفند 97 که به اتفاق اعضای فراکسیون امید نزد ایشان رفتیم به ما گفتند فراکسیون امید مجلس از مسیر اصلاح طلبی خارج نشده است، اما می توانست عملکرد بهتری داشته باشند. آقای خاتمی در همین دیدار از مواضع تندی که برخی اصلاح طلبان علیه دولت و شخص آقای روحانی می گیرند گله مند بود و به صراحت گفت باید همچنان از آقای روحانی و دولتش حمایت کرد.

ایرنا: مدتی قبل شاهد انتقاد شدید یک عضو ارشد حزب کارگزاران به شخص آقا خاتمی، بودیم. موضع آقای خاتمی چه بود؟ سیاوشی: از آقای خاتمی سوال شد چرا در مقابل این حمله، سکوت اختیار کرده است. ایشان گفت من هم می توانم مصاحبه ای با شخص خودم ترتیب بدهم و این جور سوال ها را پاسخ دهم. ولی ایشان مرا مورد حمله قرار داده و ضرری را متوجه منافع ملی نکرده است. بنابراین سکوت می کنم. این مواردی که عرض کردم مسائلی بود که خود من از نزدیک شاهدش بودم.

ایرنا: در 4 سال گذشته حتی یک خانم هم جزو هیات رییسه مجلس نبود. چرا وضع به این گونه بود؟ سیاوشی: سال اول مجلس دهم ما گفتیم برای هیات رییسه مجلس یک نفر را که قبلا در هیات رییسه بوده و تجربه لازم را دارد را به عنوان نامزد معرفی کنیم. خانم جلودارزاده را چون شناخته شده تر بود برای عضویت در هیات رییسه معرفی کردیم. گفتیم علاوه بر نمایندگان خانم، آقایان مجلس هم می آیند و به او رای می دهند. خانم جلودارزاده را به عنوان دبیر هیات رییسه نامزد کردیم. برای کارگزاری مجلس هم خانم مافی را معرفی کردیم. گفتیم خانم مافی سابقه فرمانداری شمیرانات را دارد، حتما قبولش می کنند. روال کار این طور بود که ما درباره معرفی نامزد زن، ابتدا موضوع را در فراکسیون زنان پیگیری و بعد هم آن را به فراکسیون امید معرفی می کردیم برای نامزد شدن هیات رییسه. اکثر اعضای فراکسیون زنان هم از لیست امید بودند. آن سال هیچ کدام رای نیاوردند. سال دوم گفتیم فقط یک نفر را معرفی کنیم بلکه رای بیاورد. خانم فریده اولادقبا که خانواده شهید بودند را معرفی کردیم. ایشان هم معرفی شدند ولی باز مجلس به ایشان رای ندادند. سال بعد گفتیم خانم سلحشوری را که می گویند تند است پس افراد دیگری را معرفی می کنیم. کردیم و لی باز به آنها رای داده نشد. فقط یک نکته را داخل پرانتز به شما بگویم. من هرگز در جامعه قومیت گرایی را به شدت قومیت گرایی مجلس ندیده ام. نمایندگان فارغ از اصولگرایی و اصلاح طلبی به خاطر قومیت خود رای می دهند. خلاصه این که در مجلس دهم حتی یک زن در هیات رییسه مجلس قرار نگرفت. در حالی که در مجلس ششم خانم جلودارزاده دبیر و خانم امانی کارگزار مجلس بود. الان در مجلس یازدهم هم کار به جایی کشیده که صدای خانم محمودی که اصولگراست هم درآمده که چرا یک زن در هیات رییسه نیست؟

ایرنا: همکاری بین فراکسیون امید با فراکیسون مستقلین و ولایی چگونه بود؟ سیاوشی: راستش را بخواهید اصلا تجربه خوبی نبود. فراکسیون مستقلین اغلب با ما متحد می شدند سر تصویب یا رد یک طرح و لایحه، اما سر بزنگاه زیر قولشان می زدند و به نفع فراکسیون ولایی رای می دادند.

*س_برچسب‌ها_س*