سیلاب به زیرساخت های روستایی مهریز خسارت وارد کرد
یزد - ایرنا - بخشدار مرکزی مهریز گفت: بر اثر بارندگی شبانهروز گذشته و جاری شدن سیلاب در 30 روستای دهستانهای میانکوه، ارنان و تنگچنار این بخش به برخی زیرساختها به خصوص راهها، معابر و قنات های منطقه خسارت هایی وارد شد.
مهدی دهقانیزاده عصر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه میزان خسارت از سوی کارشناسان در حال بررسی است، ادامه داد: در اسرع وقت خسارتهای وارد به مردم و کشاورزان منطقه اعلام میشود.
وی از آمادهباش اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان با همراهی مردم به خصوص دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستایی بخش مرکزی خبر داد و بیان کرد: همکاری مردم در سفر نکردن به روستاها و حضور نیافتن در مسیر روردخانههای فصلی روستاها نقش مهمی در پیشگیری از حوادث احتمالی دارد.
از جمعیت 55 هزار نفری مهریز 30 درصد در دهستان ارنان، خورمیزات، تنگچنار، بهادران و میانکوه در 140 روستا زندگی میکنند و مرکز این شهرستان در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
همچنین مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد امروز به ایرنا گفته بود: بارندگی های روز یکشنبه به جز جاری شدن روان آب در برخی مناطق استان به خصوص در شهرستان های ابرکوه، مهریز و تفت و آبگرفتگی برخی معابر شهری بدون خسارت بود و تمامی نیروهای این مجموعه در آماده باش کامل هستند.
محمدحسین امامی افزود: شهروندان برای پیشگیری از هرگونه حادثه احتمالی از سفرهای غیرضروری به مناطق روستایی، ییلاق ها و حضور در مسیر رودخانههای فصلی (مسیل ها) پرهیز کنند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس پیشبینی هواشناسی، بارندگی تا فردا (دوشنبه) در استان ادامه دارد از تلاش اعضای ستاد مدیریت بحران در تمامی مناطق و همکاری مردم در مقابله با حوادث قدردانی کرد.
این مسوول در خصوص میزان بارندگیهای سال آبی جاری استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هم بیان کرد: در مجموع از لحاظ متوسط بارندگی وضعیت استان بهتر است ولی میزان دقیق آن متعاقبا اطلاع رسانی میشود.
همچنین کارشناس پیشبینی ادارهکل هواشناسی یزد امروز به ایرنا گفته بود: از بامداد روز یکشنبه تا ساعت 12:30 دقیقه در ایسگاه های باران سنجی دهستان تنگچنار شهرستان مهریز، نیر شهرستان تفت و شهر ابرکوه به ترتیب 50، 36 و 34 میلیمتر بارندگی گزارش شد.
سید حسین میرحسینی افزود: بر اساس نقشههای پیشیابی تا ظهر فردا (دوشنبه) در بعضی ساعات بارندگی، وزش باد، احتمال رعد و برق و در ارتفاعات بارش برف، کاهش دما و مهآلودگی پیشبینی میشود.
در استان یزد به دلیل فقر پوشش گیاهی و وجود عرصه های بیابانی و برخی فعالیت های معدنی و دخالت انسان در طبیعت بر اثر بارندگی روان آب جاری و خسارت هایی به تاسیسات زیربنایی وارد می شود.
در سال های اخیر با تمهیدات اتخاذ شده از سوی مدیریت بحران استانداری یزد و همکاری سازمان ها و نهادهای مرتبط در 10 شهرستان استان میزان خسارت ناشی از سیل در مقابسه با سال های گذشته به طرز چشمگیری کاهش یافته است و این اقدام در تقویت مهار سیلاب و منابع آب های زیرزمینی استان نقش موثری دارد.
*س_برچسبها_س*