سیل راه ارتباطی 15 روستای مارگون در یاسوج را مسدود کرد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به بارندگی اخیر در استان عشایر برای جلوگیری از هر گونه خسارت احتمالی مراقب باشند.
فرماندار شهرستان مارگون گفت: به دلیل بارانهای سیل آسا راه ارتباطی 15 روستای این شهرستان مسدود و زندگی مردم دو روستا نیز مختل شده است.
به گزارش تسنیم؛ مختار اندرخور، اظهار داشت: به دلیل بارانهای سیلاب آسا هم اکنون راه ارتباطی 15 روستای این بخش در بخش زیلایی و دهستان سیلاب و کلوار مسدود شده و زندگی مردم دو روستای موشمی وسطی و بخشی از بردپهن مختل شده است.
وی با اشاره به وورد سیل به منازل مردم روستای موشمی وسطی و بخشی از بردپهن عنوان کرد: هنوز میزان دقیق خسارت مشخص نیست و مشغول بازگشایی جاده روستای موشمی هستیم تا شرایط خدمات رسانی و بررسیها تسهیل شود.
اندرخور با انتقاد از مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کهگیلویه و بویراحمد و بی توجهی به راهداری زمستانه قبل از وقوع بحران، ابراز کرد: با یک دستگاه لودر میخواهند راهداری زمستانه شهرستان سردسیری و برف گیر مارگون با جادههای روستایی سخت گذر و صخرهای را انجام دهند.
نماینده عالی دولت در شهرستان بویراحمد با اشاره به اینکه عوامل راهداری شهرستان با دست خالی شبانه روز مشغول خدمات رسانی هستند، ادامه داد: نگرانی از مدیریت ارشد استانی راهداری بوده که فکر میکند با پشت میز نشینی و با حداقل امکانات میتوان مدیریت بحران کرد.
هشدار ستاد بحران کهگیلویه و بویراحمد به عشایر و کشاورزان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به بارندگی اخیر در استان عشایر برای جلوگیری از هر گونه خسارت احتمالی مراقب باشند.
علیرضا نیکروز خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سامانه بارشی سراسر استان را درگیر میکند و وضعیت هشدار نارنجی اعلام شده میطلبد که عشایری که در نقاط سخت گذر ساکن هستند نکات ایمنی را رعایت و هشدارها را جدی بگیرند.
وی از آماده باش کامل اعضای ستاد مدیریت بحران در استان و شهرستانها خبر داد و افزود: برای خدماترسانی بهتر در مواقع ضروری به فرمانداران، بخشداران و دهیاریها اعلام شده تا پایان بارندگی در شهرستان و محل سکونت خود حضور داشته باشند.
نیکروز با اشاره به حضور تعدادی از جمعیت عشایر در حاشیه درهها و رودخانهها ادامه داد: نیاز است عشایر با رعایت نکات ایمنی از تردد در نقاط پر خطر خوداری کنند و حضور برخی از افراد در حاشیه رودخانه برای گرفتن عکس خطرناک بوده، زیرا در مواقع بارندگی امکان تخریب و رانش زمین در حاشیه رودخانهها وجود دارد.
وی در خصوص خسارتهای بارندگی هفته گذشته در استان، اعلام کرد: در این بارندگی پاییزی خسارت جانی نداشتیم، اگرچه خسارتهای مالی در حوزه زیرساختها در شهرستان بهمئی، کهگیلویه و لنده گزارش شده از جمله اینکه پُل "میان بخش"مُمبی" و "سرآسیاب تخریب شده است.
مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد نیز میگوید: این سامانه بارشی تا بعدازظهر امروز جمعه در استان فعال بوده و آب گرفتگی معابر عمومی، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها و مسیلها، اختلال در تردد، احتمال صاعقه، احتمال آسیب به سازههای موقت در اثر وزش باد شدید موقتی و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی از مخاطرات احتمالی این سامانه بارشی است.
رضا کاکاوند بر احتیاط در سفرهای برون شهری و درون شهری، توقف نکردن در حاشیه رودخانهها و مسیلها، عدم فعالیت کوهنوردی و جابهجایی عشایر کوچرو برای جلوگیری از خسارت به محصولات کشاورزی و جمعآوری محصولات تأکید کرد.
بارش اولین برف در مناطق سردسیری
بارش نخستین برف پائیزی کوه دنا و ارتفاعات شهرستانهای سردسیری کهگیلویه و بویراحمد شامل بویراحمد، دنا و مارگون را سفید پوش کرد.
رشته کوه دنا مشتمل بر سه بخش یا جبهه شرقی، مرکزی و غربی بوده که بخش شرقی این رشته کوه از دهستان کاکان بویراحمد شروع و به گردنه بیژن در سی سخت خاتمه مییابد.
جبهه شرقی دنا شامل قلل کل گایونه، پازن پیر، رمسه، تاپو، قاش سرخل، نول جنوبی و نول شمالی، کل خرمن، کله قندی، نمک، برف کرمو بوده و تمام این قلهها به جز قله کله قندی بالای 4 هزار متر ارتفاع دارند.
براساس دستاورد تحقیقاتی در زمینه پیکر شناسی و ژیومرفولوژی انجمن کانون سبز فارس در سال 1376 که منجر به کشف قلل لای نخود، فردای قیامت و اشکفت و هلی شد، تعداد قلل بالای 4 هزار متر دنا از 47 قله به 51 قله افزایش یافت و با شناسایی و معرفی کل گایونه توسط تیم تحقیقاتی باشگاه ضامن آهوی یاسوج (قلم سابق) تعداد قلل رفیعتر از چهار هزار متر رشته کوه دنا به 52 قله رسید.
از میان اخبار