دوشنبه 1 بهمن 1403

سینمای ایران پس از انقلاب حیات دوباره پیدا کرد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سینمای ایران پس از انقلاب حیات دوباره پیدا کرد

مهدی همایونفر گفت: سینمای ایران پس از انقلاب حیات دوباره پیدا کرد و دستاوردهای فاخر سینمای انقلاب قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مدیرعامل موسسه سینمایی «روایت فتح» و تهیه کننده مجموعه مستند داستانی «در محاصره» پخش شده از شبکه یک سیما در خصوص پیشرفت های عرصه سینما و تلوزیون پس از انقلاب در گفتگو با صبح زاگرس بیان کرد: ما عملا بعد از انقلاب اسلامی یک حیات جدیدی پیدا کردیم و بر اساس این حیات جدید تحولات عظیمی در همه عرصه ها ایجاد شد، از جمله انقلاب اسلامی تحول بزرگی درجریان هنر ایجاد کرد.

وی بیان کرد: آنچه که ما شاهد بودیم بیشتر در عرصه سینما و تصویر است که ظهور و بروز شخصیت های مهم تاریخ سینما را رقم زد، که ضمن اینکه کاملا مسلط به هنر بودند با مفاهیم مهم سینما آشنا بودند و در چارچوب معارف انقلاب اسلامی آثار بسیار خوب و بزرگی را خلق کردند که طبیعتا تاثیرات بزرگی در تماشاگران و مخاطبین مختلف گذاشت.

هم رزم و دستیار شید آوینی افزود: نمی‌شود در خصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی حرف زد و از هنر انقلاب اسلامی چیزی نگفت، هنر انقلاب اسلامی در جریان جنگ تحمیلی نقش مهمی در جریان تشجیع مردم برای رفتن به جبهه ها و آشنایی با آن فرهنگی که در جبهه خیلی سریع و براساس آموزه های امام خمینی (ره) معمار اصلی انقلاب اسلامی ایجاد شده بود داشت، تک تک شهدای انقلاب اسلامی خصوصا حدود200 هزار شهدای جنگ همه آثار هنری شخصیت امام خمینی (ره) را مسجل می کردند.

همایونفر مدیرعامل مؤسسه روایت فتح با بیات اینکه ای کاش فرصتی محیا می شد که همه زوایای جنگ تحمیلی فیلمی ساخته میشد و اثر هنری تهیه می شد، گفت: به سادگی میتونیم درعرصه سینما تحولات و دستاوردهای انقلاب اسلامی را ببینیم. وی افزود: فیلم های بسیار فاخر و خوبی مرحوم ملاقلی پور در عرصه سینما ساخت همینطور مرحوم حاتمی کیا و همینطور برادر عزیزم آقای سلحشور خدا رحمت کند و برادران عزیزم آقای جمال شورجه که خدا بهشون سلامتی بده و بتونن در عرصه سینما دوباره فعالیت کنند و بزرگان و دیگران ک در عرصه سینما حضور داشتند، شما آثار خوب سینمایی را برگرفته از هنر این بزرگواران میشناسید که تحت تاثیر انقلاب اسلامی وفرهنگ امام خمینی (ره) وارد سینما شدند و آثاری رو ساختند که ماندگار شد. این تهییه کننده نام آشنای سینمای ایران با تاکید بر اینکه در زمینه هنرهای تصویری نباید شهید بزرگوارشهید مرتضی اوینی رو فراموش کرد، گفت: ایشان واقعا شخصیت بینظیری بود که تمام وجودش را برای انقلاب اسلامی گذاشت و آثار هنری وی هم تاثیری عمیقی در مخاطبان خود گذاشت و هم تا جایی که توانست در زمان حیات خود روایات جبهه و جنگ را به تصویر کشید. مهدی همایونفر افزود: از لحاظ فنی سینما یا عرصه تصویر شامل دو بخش فرم و محتواست، به طور معمول فرم در خدمت محتواست و آن چیزی رو که هنرمند میگیره و دریافت میکنه براساس استعدادی که دارد میتواند عرضه کند و اثر هنری را خلق کند، هرچه محتوا غنی تر باشد آثار تولید شده فاخر خواهد بود، پس از انقلاب آثار فاخر راه خود را به سینما ایران پیدا کرد. وی افزود: در حقیقت قبل از انقلاب ما چیزی برای گفتن نداشتیم یعنی شما آثار بزرگی که در سینما حرفش زده میشد نهایتا آثاری بود که به لحاظ هنری دنباله رو سینمای غرب بخصوص سینمای هالییود اما پس از انقلاب اسلامی مفاهمیم بلندی که در فکر ما ایجاد شد باعث شد که بزرگانی که در سینمای ما حضور پیدا کردن مانند آقای حاتمی کیا و سلحشور و و دیگران که تفکر آنها برگرفته از معارف بزرگی بود که ریشه در انقلاب اسلامی داشت، اون معارف باعث شد که آثار فاخری خلق شد. همایونفر در پایان گفت: اکنون آقای فرهادی را ببنید که در عرصه بین اللملی حرفی برای گفتن دارد یا آقای مجیدی که کاملا تحت تاثییر انقلاب اسلامی است و غرب با آن آشناست، طبیعتا این معارف است که برای مخاطب اهمیت پیدا می کند که همه این موارد از دستاوردهای سینما و هنر انقلاب اسلامی است.

مهدی همایون فر تهیه کننده سینما متولد گرمسار است که در راه اندازی و شکل گیری گروه تلویزیونی جهاد نقش داشته و سالها در این گروه مشغول به کار بوده است. او سالها همراه شهید سید مرتضی آوینی بوده و در اکثر آثار روایت فتح در سمت های مختلف هنری فعالیت داشته است. از کارهای دیگر وی می توان به فعالیت در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد. وی هم اکنون مسئول سینمایی روایت فتح است که کار حرفه ای خود را از سینما آغاز کرد و تهیه کنندگی فیلم های 33 روز (1389) آنکه دریا می رود (1385) اتوبوس شب (1385) هیام (1382) صنوبر (1380) را بره عهده داشته است.

خبرنگار: دوستانی

انتهای پیام /