سیگنال جبهه پایداری به قالیباف درباره مجلس دوازدهم / بازار خط و نشانها داغ شد
تنها یک روز پس از اعلام نتایج رسمی انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و در حالی که سه ماه تا بازگشایی مجلس دوازدهم زمان باقی مانده؛ بازار خط و نشان های سیاسی میان اصولگرایان داغ شده است.
به گزارش اقتصادنیوز، سیگنال هایی که نخستین مخاطب آن می تواند محمدباقر قالیباف باشد و جایگاه ریاست مجلس که حالا تکیه زدن دوباره بر آن برای او دشوارتر از مجلس یازدهم شده است. نمونه بارز این خط و نشانهای زودهنگام را میتوان در اظهارات اخیر حمید رسایی، چهره معروف نزدیک به جبهه پایداری مشاهده کرد که گفته است: «کسانی که 4 سال قبل منتخب اول مردم تهران بودند در این انتخابات دو سوم آرایشان کاهش پیدا کرد.»؛ این سخنان بی تردید مخاطب خاص دارد. در واقع اشاره رسایی به محمدباقر قالیباف است که آرای انتخاباتی اش در 11 اسفند امسال، صندلی ریاست مجلس آتی را برایش لرزان کرده است.
در انتخابات مجلس دوازدهم نه تنها شکوه رای آوری انتخابات مجلس یازدهم برای قالیباف تکرار نشد بلکه به عقیده بسیاری از فعالان سیاسی و کارشناسان، آرای انتخابات 11 اسفند 1402، شکستی بزرگ برای رئیس مجلس یازدهم محسوب می شود.
قالیباف که در انتخابات دوره گذشته مجلس با کسب یک میلیون و 265 هزار و 287 رای، به عنوان برگزیده اول مردم تهران راهی مجلس شده بود؛ در این دوره نه تنها در تکرار تعداد آرای خود ناکام بود بلکه عنوان رای اول تهران را هم از دست داد و با 447 هزار و 905 رای به خانه ملت رفت. رقم خوردن این سرنوشت برای قالیباف هر چند متاثر از عوامل متعددی است اما بدون شک یکی از این عوامل را می توان ناشی از نزول جایگاه او در میان اصولگرایان دانست.
در واقع نقش نحوه عملکرد قالیباف به عنوان رئیس مجلس را نمی توان بر رقم خوردن این اتفاق نادیده گرفت؛ عاملی که باعث شده است تا میزان چانه زنی او و طیف سیاسی اش برای نقش آفرینی در میان اصولگرایان کاهش یابد.
کاهش اقبال به قالیباف اگرچه امروز و پس از اعلام نتایج انتخابات مجلس دوازدهم بیش از هر زمانی آشکار شده اما این موضوع در مجلس یازدهم نیز نمود یافت؛ البته کم رنگ تر از امروز. میزان آرای نمایندگان مجلس یازدهم به محمدباقر قالیباف برای ریاست چهار ساله بر مجلس گواه این مدعاست. قالیباف در حالی که در دو سال آغازین مجلس گذشته با 230 رای توانسته بود قاطعانه به کرسی ریاست بهارستان دست یاسد، در نیمه فعالیت مجلس سازدهم یعنی در دو سال پایانی، با کاهش اقبال نمایندگان به خود رو به رو شد و آرای اش برای کسب کرسی ریاست افت قابل توجهی داشت.
او در سال های سوم و چهارم به ترتیب 194 و 210 رای را نمایندگان را به خود اختصاص داد؛ آماری که نشان دهنده کاهش رضایت نمایندگان همقطار اصولگرایش از نحوه عملکرد او در جایگاه ریاست مجلس است.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «وقت تسویه حساب با قالیباف فرا رسید!/ خیز زودهنگام رسایی برای کرسی ریاست» بخوانید.
--> اخبار مرتبط- صندلی ریاست مجلس به قالیباف وفا نکرد؟/ علت شکست بزرگ در انتخابات مجلس دوازدهم چه بود؟
- فوری؛ نتایج نهایی انتخابات مجلس در تهران اعلام شد
- تکلیف این حوزههای انتخابیه مجلس به دور دوم کشید
- مقایسه آرای نفرات اول تهران در 12 دوره مجلس / رکورددار پایتخت را بشناسید + نمودار
- محمود نبویان، از آخر اول شد / رکورددار تهران در انتخابات مجلس شورای اسلامی + نمودار
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.