شاهد درگیری شدید اطفال به امیکرون در اراک هستیم
جمالیان یادآور شد: شاهد درگیری شدید اطفال در سطح اراک و شهرستان ها هستیم و احتمالا از هفته آینده این افزایش جدی تر می شود چراکه متاسفانه در رده سنی کودکان و اطفال استقبال خوبی از واکسن نشده و انتظار داریم با توجه به تایید کمیته علمی ستاد ملی خانواده ها در این خصوص اهتمام داشته باشند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک امروز در ستاد مقابله با کرونای استان مرکزی گفت: متاسفانه در پیک ششم همچون پیک های گذشته شاهد افزایش چشمگیر آمار مبتلایان هستیم و پیش بینی می کنیم با توجه به تجربه کشورهای خارجی در خصوص اومیکرون تا 10 اسفند به نوک قله برسیم و از 10 اسفند شاهد سیر نزولی پیک هستیم اما مرگ و میر در این ایام بالاتر خواهد رفت.
جمالیان اظهار کرد: تفاوت جدی سویه امیکرون با سایر سویه ها درگیر شدن کودکان، اطفال و مادران باردار است و این زنگ خطری است چراکه اگر اتفاق ناخوشایندی رقم بخورد شاهد آسیب های زیادی خواهیم بود و لذا باید دقت نظر داشته باشیم.
وی ادامه داد: مدیریت منابع بهداشت و درمان یک ضرورت مهم است و نیاز به مشارکت همه جانبه دستگاه ها هستیم و بسیاری از مراجعین تست رپید را تنها دال بر بیمار بودن قبول نمی کنند و این هم به خاطر همکاری نکردن ادارات و کارفرمایان است که در این خصوص باید تجدید نظر شود چراکه نباید هزینه اضافی به دانشگاه تحمیل شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک فزود: کارمندان می توانند با تست رپید از یک هفته مرخصی استفاده کنند و نیاز به تست دوباره ندارند و بعد از گذشت یک هفته باید به محل کار بازگردند و این باید به ادارات ابلاغ شود.
جمالیان گفت: نیاز است کمیته های نظارت شهرستان ها با ریاست فرمانداران تصمیمات قاطعی بگیرند و فرآیند نظارت ها با دقت بیشتری انجام شود تا سلامت مردم با مشکل روبه رو نشود.
وی اضافه کرد: برخی از مدیران و کارمندان قبل از پایان دوره بیماری به محل کار باز می گردند که باید از این موضوع جلوگیری شود و در صنایع هم همه باید بتوانند از این مرخصی استفاده کنند چراکه درگیری بیشتر پرسنل به ضرر خود کارفرمایان و کارخانجات خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: نیاز است بازدیدهای اتاق اصناف به شکل هدفمندتر انجام شود چراکه هم اکنون گزارشات زیادی مبنی بر عدم رعایت پروتکل ها توسط اصناف وجود دارد.
جمالیان اظهار کرد: از ناوگان حمل و نقل عمومی استان و اراک گلایه داریم چراکه با دلیل کمبود اتوبوس ها مدت زمان توقف در ایستگاه ها زیاد است و مردم با تجمع دراتوبوس سوار می شوند و راهروها شلوغ و بدون فاصله گذاری و بسیاری از مسافرین هم ماسک نمی زنند.
وی گفت: همچنین در تاکسیرانی هم شاهد عدم رعایت پروتکل ها هستیم و تاکسی در ابتدای ایستگاه 3 نفر سوار می کنند ولی در میانه مسیر 4 نفر سوار می شود و هیچ گونه نظارتی بر روی ماشین های خصوصی مسافر بر نیست که باید در این خصوص اقدام جدی صورت گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: متاسفانه تعطیلی باشگاه های ورزشی روی کاغذ بوده و هیچ تعطیلی عملا انجام نشده و این بر خلاف پروتکل های بهداشتی در شرایط قرمز است.
جمالیان یادآور شد: شاهد درگیری شدید اطفال در سطح اراک و شهرستان ها هستیم و احتمالا از هفته آینده این افزایش جدی تر می شود چراکه متاسفانه در رده سنی کودکان و اطفال استقبال خوبی از واکسن نشده و انتظار داریم با توجه به تایید کمیته علمی ستاد ملی خانواده ها در این خصوص اهتمام داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه واکسن کرونا به معنای ریشه کن شدن کرونا نبوده و برای مقابله با مرگ و میر و کاهش بستری ها بوده است اضافه کرد: خوشبختانه در این خصوص تاکنون موفق عمل کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: متاسفانه در سطح استان مرکزی شاهد کاهش میزان رعایت پروتکل ها هستیم و این نیازمند همکاری و مشارکت همه جانبه دارد.
جمالیان خاطرنشان کرد: تصمیمات امروز تا ابتدای اسفند ماه بسیار مهم و حیاتی است و علیرغم اینکه مسئله آموزش حضوری بسیار اهمیت دارد اما در حال حاضر با توجه به روند صعودی بازگشایی مدارس به صلاح نیست و باید آموزش مجازی دنبال شود.
علی علیمحمدی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک در ستاد مقابله با کرونای استان مرکزی گفت: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در هفته سوم دیماه امسال در استان مرکزی 274 مورد بود اما در هفته چهارم دی ماه این مهم به 611 رسیده و همچنین در هفته اول بهمن ماه شمار مبتلایان 1 هزار و 827 مورد بوده که در هفته دوم بهمن به 6 هزار و 331 مورد رسیده که حدود 3 و نیم برابر شده است.
علیمحمدی اظهار کرد: شمار افراد بستری مبتلا به کرونا در هفته سوم دیماه 16 نفر گزارش شد و در هفته چهارم دی به 41 مورد رسیده اما در هفته اول بهمن تعداد بستری ها 90 مورد بوده که در هفته دوم بهمن به 295 مورد رسیده و 3 و 3 دهم برابر شده است.
وی ادامه داد: شمار افراد درمان شده سرپایی کرونا در هفته سوم دیماه 258 مورد که در هفته چهارم دی به 570 مورد رسیده اما در هفته نخست بهمن ماه شمار سرپایی ها 1 هزار و 737 مورد بوده که در هفته دوم بهمن به 6 هزار و 300 مورد رسیده و 3 و نیم برابر شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در هفته سوم دیماه امسال یک مورد و در هفته چهارم دی ماه 1 مورد فوت ناشی از ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش ولی در هفته نخست بهمن 5 مورد و در هفته دوم بهمن 12 مورد گزارش شده و 2،4 برابر شده است.
انتهای پیام /