شاهکار تازه شرکت شیائومی لو رفت / این گوشی غوغا می کند
گفته میشود که پرچمداران جدید شیائومی روی لنز دوربین خود پوشش ضدانعکاس چندلایهی جدیدی خواهند داشت که انتقال نور را بهتر میکند و در نتیجه کیفیت عکسها را بهبود میبخشد.
شایعههای قبلی حاکی از این بود که گوشیهای شیائومی 15 و 15 پرو، اولین گوشیهایی خواهند بود که از تراشهی اسنپدراگون 8 نسل 4 استفاده میکنند. اما اکنون جزئیاتی از مشخصات دوربینهای این دو پرچمدار آیندهی شیائومی به بیرون درز کرده است.
بهادعای دیجیتالچتاستیشن، مدلهای استاندارد و پرو شیائومی 15 از دوربین اصلی با حسگر سفارشی 50 مگاپیکسلی 1/1.3 اینچی OmniVision بهره خواهند برد.
گفته میشود که پرچمداران جدید شیائومی روی لنز دوربین خود پوشش ضدانعکاس چندلایهی جدیدی خواهند داشت که انتقال نور را بهتر میکند و در نتیجه کیفیت عکسها را بهبود میبخشد.
ظاهراً شیائومی 15 پرو برای اولینبار در تاریخ گوشیهای سری پرو شیائومی، از دوربین تلهفوتو پریسکوپی بهره خواهد برد. این دوربین تاکنون تنها در سری اولترا گوشی شیائومی استفاده شده است.
سری شیائومی 15 احتمالاً در ماه اکتبر (مهر و آبان) رونمایی خواهد شد. قیمتا گوشی و سایر مشخصات فنی هنوز مشخص نیست؛ اما بیشک با نزدیک شدن به رونمایی، شایعات بیشتری از پرچمداران شیائومی خواهیم شنید.
قیمت گوشی شیائومی همواره یکی از دلایل رشد و موفقیت این برند بوده است. با نگاهی به لیست قیمت گوشی شیائومی و مقایسهی آن با برندهای دیگر متوجه میشویم که شرکت چینی در ازای دریافت مبلغی مشخص دستگاهی با امکانات سختافزاری بهتری نسبت به رقبا در اختیار کاربر میگذارد. به همین دلیل انواع مدل گوشی شیائومی به داشتن ارزش خرید بالا شهرت دارند.
عوامل زیادی در ارزانتر بودن گوشی های شیائومی دخیل هستند که بیکیفیت بودن حتی آخرین آنها هم نیست. شیائومی با چند برند در بازار ایران و جهان حضور دارد و به عنوان یکی از پرفروشترین برندهای موبایل جهان شناخته میشود. با اینکه گوشی شیائومی ردمی و گوشی شیائومی پوکو رسما برندهای مستقلی از شیائومی شناخته میشوند؛ اما به دلایلی همچنان جزو زیربرندهای گوشی Xiaomi شناخته میشوند و در بین افکار عمومی همچنان پوکو و ردمی همان شیائومی درنظر گرفته میشوند.
کامل ترین و بهروزترین لیست قیمت گوشی شیائومی را میتوانید در زومیت مشاهده کنید. این لیست روزانه چندین بار بهروز میشود تا شما بتوانید با کمترین قیمت و از ارزانترین فروشنده اقدام به خرید گوشی شیائومی بکنید.
هنگام خرید گوشی شیائومی احتمالا با این پرسش مواجه میشوید که انواع مدل گوشی شیائومی اعم از شیائومی ردمی و شیائومی پوکو چه تفاوتهایی با هم دارند. بین برندهای منسوب به شیائومی کدامیک ارزش خرید بیشتری دارند و اساسا چرا این شرکت چینی با چند برند در بازار حضور دارد؟
گوشی شیائومی
آنچه امروز با عنوان گوشی شیائومی میشناسیم در واقع همان سری گوشیهای Mi است که اولین آنها در سال 2011 تحت عنوان می وان عرضه شد. در ابتدا شیائومی برای تسهیل تلفظ مدل گوشیهای خود به سمت استفاده از Mi به جای Xiaomi رفت؛ اما با جا افتادن این برند در سطح جهانی، انواع گوشی جدید شیائومی با عنوان Xiaomi نامگذاری میشوند. این سیاست تقریبا با عرضهی Xiaomi 12 در پیش گرفته شد.
گوشیهایی که تحت برند اصلی شیائومی تولید میشوند، همانهایی هستند که شرکت به واسطهی کیفیت بالای آنها به اپل چین شهرت پیدا کرد. در واقع گوشی های شیائومی پرچمداران این برند در نقاط مختلف دنیا هستند. گوشی های Mi و پس از آن گوشی Xiaomi خیلی زود روند پیشرفت را در پیش گرفتند و خیلی زود به بازارهای مختلف دنیا راه پیدا کردند.
گوشیهایی که با برند اصلی شیائومی روانهی بازار میشوند، سطح بالایی از امکانات را در خود جای دادهاند. البته معمولا یک نسخهی لایت هم برای تأمین نیاز کاربران علاقمند به گوشیهای میانرده عرضه میشود. قیمت گوشی شیائومی با پسوند لایت کمی پایینتر از سایر مدلهای عرضه شده در هر سری است. در نقطهی مقابل قیمت گوشی شیائومی با پسوند اولترا بیشتر از سایر مدلها است.
گوشی Xiaomi در واقع تعریف برند چینی را از گوشی ارزان جدا میکند. برای مثال حداقل قیمت گوشی شیائومی 14 پرو 650 یورو است که همردهی گوشیهای پرچمدار و بالارده سایر برندها قرار میگیرد. با وجود این، اگر سختافزار این گوشی را مورد بررسی قرار دهید، با دیدن سه حسگر دوربین 50 مگاپیکسلی لایکا در کنار نمایشگر فوقالعاده LTPO AMOLED و پردازندهی نسل سوم Snapdragon 8 پی به ارزش خرید بالای آن خواهید برد.
شیائومی میکس یا همانطور که در ابتدا از آن یاد میشد، می میکس تلاش موفق شرکت چینی برای فاصله گرفتن از طراحیهای تقلیدی بود. اپل چین با رونمایی از سری میکس خودش را از یک شرکت مقلد به یک شرکت نوآور تبدیل کرد. درصد بالایی از جلوی میکسها را نمایشگر تشکیل میداد و این در زمان خود بسیار چشمگیر بود.
شیائومی بعدها میکسها را تاشدنی کرد تا شاهد گوشی های شیائومی موفقی از جمله می میکس فولد 3 باشیم. گوشی پیشرفتهای که رقیبی برای زد فولدهای سامسونگ محسوب میشود.
ظهور سری ردمی به این دلیل بود که شیائومی تصمیم گرفت همزمان در دو جبههی میانردهها و بالاردهها رقابت کند. به همین دلیل سری ردمی که شامل گوشی های ارزان شیائومی میشد را به وجود آورد تا با سری می به جنگ پرچمداران سایر شرکتها برود. محبوبیت بالای سری ردمی و فروش فراتر از انتظار آن در چین و هند باعث شد شیائومی به فکر مستقل کردن ردمی بیافتد؛ اتفاقی که برای هر کسب و کاری یک موفقیت بزرگ محسوب میشود.
ردمی که در سال 2013 به عنوان یک سری از گوشی های شیائومی ظهور پیدا کرده بود پس از فروش چشمگیری که در سالهای 2017 و 2018 با ردمی نوت 4 و ردمی نوت 5 و 6 تجربه کرد در سال 2019 رسما به عنوان یک زیربرند از شیائومی مستقل شد تا ردمی نوت 7 و مدلهای بعد از آن تحت برند ردمی عرضه شوند.
در ابتدا تنها افرادی که قصد خرید گوشی شیائومی ارزان داشتند سراغ برند ردمی میرفتند؛ اما امروزه خانواده گوشی های ردمی از گوشیهای اقتصادی تا میانرده و پیشرفته را شامل میشود. در واقع شما هم ردمی 13R با قیمت 130 یورو و هم ردمی K70 Pro را با برچسب قیمتی 450 یورویی در سبد گوشی های ردمی میبینید.
در مقایسه گوشی های شیائومی با گوشی های ردمی شاید بیراه نباشد که بگوییم اکثر گوشی های شیائومی با پردازندهی کوالکام عرضه میشوند؛ اما اکثر گوشی های ردمی دارای پردازندهی ارزانتر مدیاتک هستند. این موضوع به دلایلی همچون بازار عرضه و البته کنترل بیشتر قیمت در گوشی های ردمی صورت میگیرد.
گوشی پوکو
پوکو یکی دیگر از زیربرندهای شیائومی است که نسبت به ردمی نوظهور محسوب میشود. این برند که در سال 2018 با پوکو اف وان به بازار آمد، خیلی زود در سال 2020 اعلام استقلال کرده و به عنوان یک زیربرند مستقل از شیائومی جدا شد. گوشیهای پوکو به داشتن ویژگیهای گوشیهای بالارده در کنار قیمت پایین شهرت دارند. در حال حاضر گوشی های پوکو در قالب چند سری تولید و عرضه میشوند.
سری C از گوشی های پوکو، مدلهای مبتدی و اقتصادی پوکو را شامل میشود. اگر قصد خرید گوشی پوکو به عنوان گوشی دوم یا استفادهی روزمره دارید، سری C برای شما مناسب است.
سری M گوشیهای میانرده پوکو را در خود جای دادهاند. این مدلها از گوشیهای سری C مشخصات فنی بالاتری داشته و مناسب استفادهی اکثر کاربران هستند. مثلا با گوشی پوکو ام 3 پرو 5G ضمن برخورداری از قابلیت 5G میتوانید گیمینگ و عکاسی را نیز در حد اعتدال تجربه کنید. قیمت گوشی پوکو سری ام از دلایل پرفروش بودن این سری از گوشی های POCO است.
سری ایکس جایی است که گوشیهای قاتل پرچمدار را میتوانید جستجو کنید. پوکو ایکسها مشخصات فنی بالاتری نسبت به سری C و M دارند و ضمن مناسب نگه داشتن قیمت تا حد زیادی قادر به تأمین نیاز علاقمندان به بازی و عکاسی هستند. اگر قصد خرید گوشی شیائومی میانرده دارید، در حال حاضر گوشیهای پوکو ایکس 6 و ایکس 6 پرو از پیشرفتهترین میانردههایی هستند که میتوانید انتخاب کنید.
پوکو F همان چیزی است که اکثر کاربران گوشی موبایل شیائومی به دنبال آن هستند؛ یعنی یک گوشی پرچمدار با قیمتی که تقریبا معادل قیمت گوشی میان رده از سایر برندها است. استفاده از پردازندههای پرچمدار در کنار ظرفیت رم بالا و دوربین قابل قبول گوشی های پوکو اف را به انتخاب اول خریدارانی تبدیل کرده است که هنگام خرید گوشی بدون داشتن اولویت خاصی، به دنبال خرید قویترین گوشی ممکن با بودجهی مورد نظرشان هستند.
شیائومی برند بلک شارک را برای حضور جدی در بازار گوشیهای گیمینگ ثبت کرد و تا کنون پنج سری از این گوشی روانهی بازار شده است. فروش عمدهی بلک شارکها در سرزمین مادریشان چین است و تاکنون این برند در بازار جهانی فروش چشمگیری را تجربه نکرده است. با وجود این اگر به دنبال خرید گوشی گیمینگ با مشخصات مناسب بازی و ظاهری متفاوت هستید برند بلک شارک گزینههای مناسبی برایتان دارد که در بازار ایران نیز یافت میشوند.
توصیه میکنیم برای آشنایی با بهترین گوشیهای شیائومی در بازار فعلی، مقاله «بهترین گوشی شیائومی از 3 میلیون تا 60 میلیون تومان» را در زومیت مطالعه کنید.
گوشی های شیائومی به وفور در بازار ایران یافت میشوند و مشتریان زیادی هم دارند. قیمت گوشی پوکو، ردمی و شیائومی یکی از دلایل اصلی این اتفاق است؛ اگر شما نیز به گوشی های شیائومی علاقمند شدهاید، لازم است قبل از خرید گوشی ردمی شیائومی یا پوکو نکاتی را مد نظر قرار دهید.
کیفیت ساخت گوشی شیائومی
بدنهی گوشی های شیائومی پایین رده مثل اکثر گوشی های سامسونگ همرده پلاستیکی است؛ اما اگر قصد خرید گوشی ردمی پوکو یا شیائومی بالارده داشته باشید بدنه گوشی شیشهای خواهد بود که کیفیت و ظرافتی به مراتب بهتر دارد. در واقع وقتی صحبت از کیفیت ساخت گوشی شیائومی میکنیم باید قیمت گوشی شیائومی را نیز در نظر بگیریم. یک گوشی ردمی ارزان با یک گوشی پوکو سری اف نمیتواند کیفیت ساخت مشابهی داشته باشد. با وجود این، باید گفت انواع گوشی Xiaomi همواره کیفیت ساخت قابل قبولی داشتهاند. بهعلاوه در موارد مانند عمر باتری نیز راضیکننده عمل کردهاند. مواردی مانند ضعف در آنتندهی نیز کمتر در مورد این برند شنیده شده است.
پس فراموش نکنید مقایسه گوشی شیائومی با گوشیها گرانتر مانند گوشی آیفون و... از نظر کیفیت به دلیل اختلاف قیمتی آنها منطقی نیست.
گوشی شیائومی و کلیهی زیربرندهایش اعم از گوشی ردمی و گوشی پوکو به داشتن رابط کاربری MIUI معروف هستند. این رابط کاربری که در طی 14 نسخهی اصلی خود پیشرفتهای بسیار زیادی داشت، در سال 2023 جای خود را به HyperOS داد. البته در رابط کاربری جدید هنوز تحول عظیمی رخ نداده است و باید هایپر او اس را به نوعی ادامهی پروژهی MIUI دانست. به طور کلی رابط کاربری گوشی های شیائومی زیبا و چشم نواز است. کار با این رابط ساده بوده و المانها در نوار وضعیت دو حالتهی آن بسیار درشت طراحی شدهاند تا از تاچ اشتباه جلوگیری شود. سرعت باز شدن برنامهها در گوشیهای شیائومی به لطف الگوریتمهای هوش مصنوعی بالا بوده منوی مولتی تسکینگ متفاوت و کاربردی است.
از گوشیهای پرچمدار شیائومی 4 سال و از پوکو و ردمی در مجموع دو سال میتوانید انتظار بهروزرسانی داشته باشید. این بهروزرسانی هم شامل نسخهی اندروید و هم رابط کاربری میشود. نتیجتا اگر خوش شانس باشید تا 2 آپدیت اندروید بالاتر از آنچه که گوشی با آن عرضه شده است را تجربه خواهید کرد.
اگر در بین گوشی ردمی پوکو و شیائومی دچار تردید هستید، این نکتهی کلیدی میتواند برایتان راهگشا باشد. شیائومی در گوشی هایی که تحت برند اصلی خودش عرضه میکند، نه تنها کیفیت ساخت بالاتری ارائه میدهد، بلکه در ارائهی بروزرسانیها و رفع باگها نیز توجه ویژهتری به گوشی Xiaomi دارد و معمولا این گوشیها در صف اول دریافت بهروزرسانیها قرار دارند.
تفاوت رام چین و رام گلوبال گوشی شیائومی
انواع گوشی شیائومی میتوانند پک چین یا پک گلوبال باشند. پک چین مواردی هستند که برای بازار چین در نظر گرفته شدهاند. این گوشیها فاقد منوی فارسی هستند. در واقع فقط زبان چینی و انگلیسی به عنوان زبان منو در این گوشیها وجود دارد. با وجود این، مشکلی در نوشتار فارسی نخواهید داشت. فقدان دیگر مربوط به نرمافزارهای گوگل است. گوشی شیائومی پک چین فاقد نرمافزارهای گوگل است و احتمالا مجبور خواهید شد خودتان این برنامهها را نصب کنید. از طرف دیگر تعدادی نرمافزار چینی به صورت پیشفرض وجود دارد که باید اقدام به پاک کردنشان کنید. برخی موارد مثل کاراکترهای چینی در برخی قسمتها و تبلیغات مزاحم را شاید هیچگاه نتوانید با روشهای عادی از بین ببرید.
در نقطهی مقابل، رام گلوبال اکثر زبانهای دنیا را پوشش میدهد. رام گلوبال شیائومی فاقد تبلیغات مزاحم است و اپلیکیشنها پیشفرض آن بسته به منطقهای که هنگام راهاندازی گوشی انتخاب میکنید نصب میشوند. همواره امکان پاک کردن این اپهای پیشفرض را خواهید داشت و مشکلی از این بابت نیز وجود ندارد.
در مجموع اگر قصد خرید گوشی شیائومی دارید، سعی کنید پک گلوبال آن را تهیه کنید. قیمت پک چین ممکن است کمی پایینتر باشد؛ اما با سیاستهای اخیر شیائومی احتمالا هرگز نتوانید رام گلوبال را روی گوشی پک چین بدون باز نگه داشتن بوتلودر نصب کنید.
در مقایسه مشخصات و قیمت روز گوشی شیائومی با سایر رقبا متوجه ارزش خرید بالای گوشی های ردمی پوکو و شیائومی خواهید شد. در واقع شیائومی در ازای یک مبلغ مشخص امکانات بیشتری نسبت به سایر رقبا از جمله سامسونگ و اپل در اختیارتان میگذارد. برای مثال گوشی پوکو اف 5 پرو شیائومی را با گلکسی S23 FE سامسونگ که تقریبا در یک رده قیمتی قرار میگیرند را مقایسه کنید. خواهید دید که پوکو اف 5 به رغم داشتن برتری در قسمتهایی مثل باتری و دوربین اصلی قیمت پایینتری از رقیب خود دارد.
امروزه کاربران نه تنها برای خرید گوشی ارزان بلکه برای خرید گوشی گران قیمت نیز سراغ شیائومی و زیربرندهای آن میروند؛ چرا که میدانند این شرکت بهترین مشخصات سختافزاری را با کمترین هزینهی ممکن در اختیارشان میگذارد.
زومیت کاملترین ابزار مقایسه مشخصات و قیمت روز گوشی را در اختیار کاربران قرار داده است؛ شما در صفحه هر محصول میتوانید محصولاتی که بیشتر از همه با محصول موردنظرتان مقایسه شدهاند را مشاهده کنید که به نوعی رقیب آن محسوب میشوند.
در پاسخ به این سوال بهتر است اول از خود بپرسید که معمولا یک گوشی را برای چند سال نگه میدارید. اگر زیاد اهل گوشی عوض کردن هستید شاید خرید گوشی ردمی یا سایر برندهای شیائومی برایتان انتخاب بهتری باشد. در غیر این صورت گوشی های سامسونگ به دلیل پشتیبانی نرم افزاری و خدمات پس از فروش بهتر گزینهی بهتری هستند. سامسونگ تا چهار سال پشتیبانی را برای گوشیهای جدید خود تضمین میکند. در صورتی که مشکل سختافزاری نیز برای تعمیر گوشی های سامسونگ کار راحتتری را در پیش خواهید داشت.
اغلب گوشی های شیائومی تا 2 سال آپدیت دریافت میکنند. هرچند معمولا طی این دو سال به ندرت مشکل سختافزاری پیدا میکنند، در صورت بروز مشکل فراوانی مراکز تعمیرات گوشی شیائومی و قطعات آن به اندازهی سامسونگ نیست. در عوض قیمت گوشی شیائومی از قیمت گوشی سامسونگ هم ردهاش پایینتر است. در نتیجه اگر از جمله افرادی هستید که یک گوشی را برای مدت زیاد نگه نمیدارید، خرید گوشی شیائومی به دلیل به صرفهتر بودن به شما پیشنهاد میشود. در غیر اینصورت شاید گوشی های سامسونگ انتخاب مطمئنتری باشند.
قیمت گوشی شیائومی چرا کمتر از رقبا است؟
امروزه، اکثر کاربران گوشیهای موبایل متوجه این موضوع شدهاند که ارزانتر بودن گوشیهای شیائومی به معنی کیفیت پایین آنها نیست.
علت اصلی پایینتر بودن قیمت گوشی شیائومی سیاست و مدل تجاری این شرکت است. به گفتهی لی جون مدیر و سهامدار اصلی این شرکت، درآمدزایی اصلی شیائومی از خدمات تکمیلی آن است. برای مثال وقتی شما یک گوشی شیائومی ارزان را تهیه میکنید حدود یک تا دو درصد به شیائومی سود میرسانید؛ اما مدتهای زیادی از مرورگر پیشفرض این گوشی استفاده میکنید و این کار به شیائومی سود میرساند.
سیاست دیگر شیائومی سود کمتر و فروش بیشتر است. این کار باعث تبدیل شدن شیائومی به پرفروشترین برند شده و ارزش برند آن را افزایش میدهد. افزایش ارزش برند در نهایت سود کلانی برای شیائومی به همراه دارد.