شاپور بختیار
شاپور بختیار
اقتصادنیوز: انقلاب در دامان خود، مردان و زنان مجاهد و ایثارگری را تربیت کرد که هر کدام سهم چشمگیری در انقراض رژیم پادشاهی و استقرار حکومت اسلامی در ایران داشتند که اوج این مجاهدتها در بحبوحه بهمن 57 دیده شد.
سید اسدالله جولایی، رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور، و یکی از همراهان همیشگی شهید لاجوردی در دادستانی انقلاب و نیز سازمان زندانها، از اعضای ارشد کمیته استقبال بود که خاطرات شنیدنی بسیاری از روزهای انقلاب و دهه فجر دارد.
بازگشت امام خمینی (ره) به ایران واقعهای در جریان انقلاب 1357 است که طی آن در 12 بهمن سال 1357 امام خمینی (ره) پس از 14 سال تبعید به ایران بازگشت و در تهران مورد استقبال قریب به سه میلیون ایرانی قرار گرفت و این روز در تقویم رسمی با عنوان روز آغاز دهه فجر معرفی شده است.
پایان فراق و جلای وطن بعد از 14 سال دوری. میلیونها چشم به آسمان و میلیونها چشم به صفحه تلویزیونهای 14 و 21 اینچی و سیاه و سفید تا بلکه خبری از ورود گمگشته خود بشنوند. ساعاتی بعد تصویر بویینگ 747 ایرفرانس بر صفحه تلویزیون ها نقش بست و دقایقی بعد چشمان میلیونها ایرانی با معرفت به جمال یارِ مستضعفان عالم روشن شد.
به دلیل هشدار بختیار به زدن هواپیمای حامل امام خمینی به ایران، هیچ شرکت هواپیمایی حاضر به انجام پرواز انقلاب نبود، تا اینکه علاء میرمحمدصادقی، هواپیمای ایرفرانس را بیمه کرد و امام به وطن بازگشت.
هزاران نفر از مردم تهران کمیتهای 33 کیلومتری را تشکیل دادند و وظیفه خود دانستند که از جانشان که در کالبدی دیگر 14 سال دور از مملکت در غربت زندگی کرد، در بدو ورودِ به وطن، مراقبت کنند و امنیت و نظم مسیر استقبال را تامین کنند در حالی که خدای روحالله در آیه 62 سوره یوسف فرموده است: «فَاللَهُ خَیر حَافِظًا وَ هُوَ أَرحَمُ الرَاحِمِینَ»
نظریه پردازان جمهوری خواه همانند "مایکل لدین" نیز با توصیف شاه به "پینوشه ایران" به این موضوع اشاره می کردند که رژیم های خودکامه نظیر ایران که حمایت بی چون و چرای ایالات متحده را دارند، از قابلیت لازم
تهران - ایرنا - در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شبکههای سیما برنامههای مختلفی را برای مخاطبان خود تدارک دیدهاند.
در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب، شبکههای تلویزیون برنامهها، سریالها، جشنوارههای سینمایی و شبکه نسیم به طورِ خاص "چهلتیکه" را روی آنتن دارد و شبکه قرآن هم کاروان قرآنیاش را راهی اقصی نقاط ایران اسلامی میکند.
در چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، شبکههای سیما برنامههای مختلفی را برای مخاطبان خود تدارک دیده اند.
مخوفترین و نفرتانگیزترین نهاد حکومتی ایران در سالهای دهه 1350 سازمانی بود که با دستور مستقیم محمدرضا شاه پهلوی اجازه تشکیل یافت و حسین علا نخستوزیر وقت مسوولیت تاسیس آن را به اسدالله عَلَم وزیر وقت کشور محول کرد و او نیز پس از گرفتن رای موافق مجلس سنا و مجلس شورای ملی، تیمور بختیار را مامور تاسیس کرد و تیمور هم با مجربترین ماموران و آموزشهای موساد و سیا کار را تمام کرد.
تانکها، نفربرها و ادوات و تجهیزات زرهی و نظامی ارتش شاهنشاهی بعد از پنج روز جنگ داخلی و خونریزی صدها نفری، باند پرواز و محوطه اطراف فرودگاه را ترک کردند و از این لحظه سیل خروج مستشاران و خانوادههای آمریکایی از ایران شدت گرفت.
هر چند زیارت آن پیشوای بزرگ سعادتی است که من نیز مانند بسیاری از فرزندان ایران در آروزی آنم، ولی بازگشت آن وجود مغتنم موجب تشنجات و اختلالاتی خواهد شد که ما را از ادامه برنامهای که متفقالیه همه آزادیخواهان خداپرست ایران است، باز خواهد داشت.
سیاست مداران واقعی کسانی هستند که اقداماتی انجام میدهند که در مقطعی حتی به منزله خیانت تلقی میشود و بعدتر مشخص میشود خدمت بوده و عکس این گزاره هم البته صادق است.
راهپیمایی میلیون نفری مردم در خیابانها و میدانهای شهرهای کوچک و بزرگ کشور در دی 1357 خاطرات شگفت انگیزی را در ذهن امرای ارتش شاهنشاهی و ژنرالهای امریکایی به یادگار گذاشت. ارتشبد ایرانی نوشت «شکست مجدد نیروهای مسلح روز حکومت نظامی» و ژنرال امریکایی گفت «بدتر از روز فرار محمدرضا پهلوی از ایران بود.»