شاپور بختیار
شاپور بختیار
اقبال شناس ایرانی روشن فکری دینی را به مخلوط آب و روغن تشبیه می کند و نشدنی. اما چرا تشبیه نکنیم به شیر و شکر؟ شیر، شکر نمیشود ولی «شکرین» میشود یا نه؟
تهران - ایرنا - انتشارات روزنامه ایران شامل 20 اثر با موضوعهای سیاسی، اقتصادی، تاریخی و دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب ارائه شده است.
در خاطرات عبدالحمید نجفی یکی از خلبانان F5 نیروی هوایی هم مانند خاطرات صمد بالازاده دیگر خلبان اینجنگنده به ضربههایی که افراد نفوذی با ظاهر انقلابی به نیروی هوایی زدند، اشاره شده است.
کودتای نقاب اولین جریان علیه انقلاب اسلامی بود که رسیدگی به متهمان آن، بر مرحوم آیتالله ریشهری بود و او به واسطه پیگیریهای خود توانست موجب بخشش و آزادی شماری از کودتاچیان «نادم» شود.
در زمستان 1978 به 1979 که شاه سقوط کرد، آمریکا هم یکمتحد کلیدی را از دست داد و هم پولسازترین مشتری تسلیحاتیاش را. همچنین خسارت بسیار زیادی از جهت سرمایهگذاری کلان خود در ایران متحمل شد.
2500 سال سلطه نظام پادشاهی در ایران، از مردمِ سختی کشیده ایران مردمانی ساخت که در بزنگاه تاریخ، سرنوشت سیاسیشان را به اصرار مذهبیترین رهبر سیاسی جهان به دمکراتیکترین شیوه ممکن، پای صندوقهای رای تعیین کردند و به نظام سیاسی جدیدشان «بله» گفتند و بسترساز حکومت الله در دوره جدید سیاسی در ایران شدند.
ایسنا نوشت. قرن 14 هجری شمسی با تمام فراز و نشیبهایش برای ایرانیان به پایان رسید. قرنی که اتفاقات سیاسی مهمی در آن رخ داد؛ از انقراض یک سلسله حکومتی تا اشغال ایران در جنگ جهانی، از کودتا تا انقلاب، از جنگ تا ترور.
قرن 14 هجری شمسی با تمام فراز و نشیبهایش برای ایرانیان به پایان رسید. قرنی که اتفاقات سیاسی مهمی در آن رخ داد؛ از انقراض یک سلسله حکومتی تا اشغال ایران در جنگ جهانی، از کودتا تا انقلاب، از جنگ تا ترور.
کشور ما در قرن 14 دستخوش رویدادهای سیاسی زیادی بود که برخی از این حوادث تا مدتهای مدید تحولاتی را در زندگی و سرنوشت ایرانیان ایجاد کرد.
کشور ما در قرن 14 دستخوش رویدادهای سیاسی زیادی بود که برخی از این حوادث تا مدتهای مدید تحولاتی را در زندگی و سرنوشت ایرانیان ایجاد کرد.
تبریز - غائله «حزب خلق مسلمان» یکی از مسائل بحرانی در اولین ماههای پیروزی انقلاب بود به طوری که آنها در دی ماه سال 58 به فکر تجزیه آذربایجان و تفرقه افکنی در تبریز بودند.
بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فراگرفت.
عسگری نویسنده «قدر مطلق یک توطئه (کودتای نقاب به روایت اسناد) در برنامه چراغ مطالعه توضیح داد که چرا به کودتای نقاب اشتباهی کودتای نوژه میگویند.
شاه در فصل 29 کتاب پاسخ به تاریخ ملاقات هایزر و سولیوان با خود اشاره میکند، نوشته است آنها فقط میخواستند از روز و ساعت حرکت او به خارج مطلع شوند. یعنی خروج شاه از ایران را امری محتوم میدانستند.
ژنرال هایزر غیرقانونی، بدون تشریفات گمرکی و ناشناس و با لباس غیرنظامی با هواپیمای نظامی سی - 130 آبی رنگ نیروی هوایی امریکا، وارد فرودگاه مهرآباد میشود، افرادی از بخش نظامی سفارت امریکا در انتظارش بودند. به مقر خود میرود. مقامات ایران به ویژه شاه بعدها از حضور او باخبر میشوند.
عطاءالله مهاجرانی در روزنامه اعتماد نوشت: در یکی از اتاقهای کلابهاوس، طعم سخن برخی گویندگان، از ملی بودن و مستقل بودن محمدرضا شاه حکایت میکرد. گفتم: «شاه نه ملی بود و نه مستقل!» این سخن، به گوش برخی دوستان اندکی ناهموار آمده بود و توصیه به انصاف کردند.