جمعه 9 آذر 1403

شبه‌پول‌های طلا و ارز نارنجکی است که ضامن آن دست آمریکاست / کارمندان 10 برابر مشاغل آزاد مالیات می‌دهند!

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
شبه‌پول‌های طلا و ارز نارنجکی است که ضامن آن دست آمریکاست / کارمندان 10 برابر مشاغل آزاد مالیات می‌دهند!

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو - سینا احدیان؛ 9 سال از شروع کار دولت تدبیر گذشت. دولتی که همه مسائل کلان اقتصادی و مسیر پیش روی خود را به برجام گره زد، هرچند که سیب و گلابی باغ برجام هم کال از آب درآمد و چیزی عاید مردم نشد و میراث شوم مدیریت و سیاست های غلطش برای اقتصاد کشور تورم بالا، افزایش ضریب جینی و شکاف طبقاتی بی سابقه شد. حالا به دولت سیزدهم که با شعار افزایش ارزش پول ملی و هوشمندسازی...

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو -سینا احدیان؛ 9 سال از شروع کار دولت تدبیر گذشت. دولتی که همه مسائل کلان اقتصادی و مسیر پیش روی خود را به برجام گره زد، هرچند که سیب و گلابی باغ برجام هم کال از آب درآمد و چیزی عاید مردم نشد و میراث شوم مدیریت و سیاست های غلطش برای اقتصاد کشور تورم بالا، افزایش ضریب جینی و شکاف طبقاتی بی سابقه شد. حالا به دولت سیزدهم که با شعار افزایش ارزش پول ملی و هوشمندسازی و عادلانه سازی سیستم پولی و مالی کشور روی کار آمده است، رسیدیم.

به عقیده بسیاری از کارشناسان، عدم اصلاح فوری نظام مالیاتی و وجود شبه پول هایی همچون طلا و ارز که ارزش پول ملی را تحت الشعاع قرار می دهند، به افزایش مشکلات اقتصادی، گسترش اقتصاد زیرزمینی و اثرگذاری تحریم‌های ظالمانه دامن زده است و انتظار می‌رود که تیم اقتصادی آیت الله رئیسی با تمام توان فکری برای حل آن‌ها اقدام کند. این درحالی است که تقریبا 100 روز از شروع به کار دولت جدید گذشته است، اما همچنان خبری از اقدامات اجریی برای اصلاحات ساختاری برداشته نشده یا دست‌کم به خوبی اطلاع‌رسانی نشده است. این مسئله به حدی حیاتی است که کشور را با کسری بودجه شدید در سال جاری مواجه ساخته است که نبود یک راه حل درست درمورد آن، می‌تواند کشور را با خطرات جبران ناپذیر اقتصادی، اجتماعی و امنیتی نیز مواجه کند.

با توجه به مسائل مطرح شده، محمدرضا یزدی زاده؛ اقتصاددان و عضو سابق شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور در 2 بخش به گفتگو با ما پرداخته است که قسمت اول آن در ادامه تقدیم می‌شود.

شرایط اقتصادی به شکلی است که بسیاری از مردم ناامید هستند و بحث مذاکرات هم به شکلی است که شاید اتفاق خاصی نیفتد. کسری بودجه و تورم شدیدی نیز داریم که حاصل مدیریت 8 سال دولت آقای روحانی است. باید منتظر چه عملکردی از دولت باشیم تا از این شرایط اقتصادی بیرون بیاییم و روی ریل رونق اقتصادی بیفتیم؟ فرمودید وضع امروز، نتیجه 8 سال گذشته است، اما به زودی وضع آینده ما نتیجه عملکرد امروزمان خواهد شد. 100 روز از شروع دولت گذشته است و حرکت در شان دولت آقای رئیسی هنوز ندیده ام. بعضی از مطالبی که مطرح میشه، همان روند گذشته است و اتفاق متفاوتی را حس نکردم. به عنوان مثال در رابطه با برجام هنوز این تفکر که می‌توانیم با آن مسائل خود را حل کنیم، وجود دارد. برجام یک مسئله بلند مدت ماست. وقتی تحریم‌ها وضع شد، آثار بلند مدت داشتند. یک دعوایی اوایل دولت کنونی در مورد اینکه کلمه "تعلیق" در برجام هست یا نه ایجاد شد، اما مسئله مهم اینجاست که روح برجام، یک روح تعلیق است. در برجام، رئیس جمهور آمریکا باید هر 3 ماه به کنگره گزارش دهد، یعنی حداکثر اعتبار این شیر پاستوریزه 3 ماه است. با این وجود چگونه انتظار دارید که سرمایه گذار خارجی و داخلی برای آن بتواند برنامه ریزی کند. اگر صبح فردا آمریکایی‌ها به برجام برگردند، همه تحریم‌های دوره ترامپ را هم لغو کنند، تفاوتی ایجاد نمی‌شود. با فروش بشکه‌های بیشتر نفت، مشکلات ساختاری کشور حل نمی‌شود و ما باید یک استراتژی مناسب داشته باشیم. 80 سال از برنامه ریزی مدون در کشور ما می‌گذرد، اما هیچ برنامه‌ای نداشته ایم. کسی هم نپرسیده ایراد کار کجاست. یک قانونی را طراحی کرده و در مجلس تصویب می‌کنیم، اما هنوز برنامه شروع نشده است که به خاطر عوامل برون زا با 4 فرضیات، برنامه تغییر می‌کند. برنامه تبدیل به جنازه‌ای می‌شود که مومیایی اش می‌کنیم و 5 سال به آن احترام می‌گذاریم، تمام که شد، بعدی را شروع می‌کنیم. انتظاری که از دولت آقای رئیسی می‌رفت این بود که یک اتاق فکر قوی می‌خواهیم که یک استراتژی منسجمی را طراحی کند و وزارت خانه‌ها اجرایش کنند.

شبه‌پول‌های طلا و ارز نارنجکی است که ضامن آن دست آمریکاست / کارمندان 10 برابر مشاغل آزاد مالیات می‌دهند! 2
شبه‌پول‌های طلا و ارز نارنجکی است که ضامن آن دست آمریکاست / کارمندان 10 برابر مشاغل آزاد مالیات می‌دهند! 3