شبکهای که برای صهیونیستها تهدید است اما مشکل مالی دارد!
مدیر شبکه هیسپان تیوی با بیان اینکه این شبکه برونمرزی اسپانیولی زبان به عنوان یک تهدید برای صهیونیستها تلقی میشود، مشکلات مالی و عدم درک صحیح از جایگاه رسانه در کشور را از مشکلات این شبکه دانست.
شبکه اسپانیولیزبان هیسپان تیوی یکی از شبکههای خارجی زبان صداوسیماست که یک دهه پیش فعالیت خود را آغاز کرد.
علی اجارهدار مدیر شبکه هیسپان تیوی در گفتوگویی با ایسنا که به مناسبت فرا رسیدن سالروز تاسیس این شبکه انجام شد، دربارهی نگاه مردم آمریکای لاتین نسبت به رسانههای شرق و غرب توضیح داد: به طور سنتی بخش قابل توجهی از مردم آمریکای لاتین به جبهه ضداستکباری، ضداستعماری و ضدآمریکایی گرایش دارند و این گرایش در میان آنها ریشه تاریخی دارد؛ برای مثال، در کشور شیلی به دلیل کودتای آمریکاییها، همیشه نفرتی کموبیش نسبی در قبال آمریکا وجود داشته و دارد. این مساله درخصوص کشورهایی همچون پاناما، ونزوئلا، کوبا و آرژانتین نیز صدق میکند چرا که آمریکا در این کشورها، جنایتهایی را صورت داده است. به همین دلیل، مردم این کشورها به سمت رسانه های ضداستکباری یا رسانههای جدیدی همانند هیسپان تی وی تا حدودی گرایش دارند و اخبار را از این رسانهها پیگیری می کنند. بنابراین برای استفاده از این فرصت باید حضورمان را در این منطقه تقویت کنیم تا بیشتر شناخته شویم و البته باید در کنار آن، در شبکههای کابلی و شبکههای اجتماعی حضور موثرتری داشته و محتوایی نزدیک به فهم لاتینیها تولید کنیم.
مدیر هیسپان تیوی، این شبکه را به عنوان بال رسانهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای اسپانیایی زبان توصیف کرد و افزود: خوشبختانه، هیسپان تیوی، از نفوذ و محبوبیت خوبی در میان کشورهای آمریکای لاتین برخوردار است و علاوه بر نمایش فرهنگ ایران، توانسته محصولات و پتانسیل صنایع و اقتصاد کشور را برای مخاطبان خود در آن سوی مرزها معرفی کند؛ در سالهای اخیر و از طریق برنامههای مختلف همچون «بازار» و معرفی برندها و محصولات ایرانی گامهای موثری در زمینه توسعه صادرات ایران به کشورهای این منطقه برداشته شد.
یک تهدید برای صهیونیستها
این مدیر رسانه به سنگاندازیهای صهیونیستها در مسیر فعالیت شبکه هیسپان تیوی اشاره و عنوان کرد: صهیونیستها به شکل سنتی در کشورهای آمریکای لاتین حضور داشته و حتی در برخی کشورها همانند آرژانتین، از یک جمعیت یهودی نسبتا بزرگی برخوردارند. طبق آماری که خودشان منتشر کردهاند، حدود 300 هزار یهودی در این کشور زندگی میکنند. این مساله در شیلی، مکزیک و... نیز مشاهده میشود و از آنجا که این منطقه به شکل سنتی، حیاط خلوت آمریکا بوده، صهیونیست ها هم به عنوان بازوی اجرایی کاپیتالیسم در سراسر دنیا، در این کشورها نفوذ قابل توجهی دارند. بنابراین، سیاستی که هیسپان تی وی در جهت تقویت استقلال این کشورها دنبال می کند، مخالف جریان تفکر صهیونیستی است که به دنبال غارت این کشورها هستند. از این رو، هیسپان تی وی به عنوان یک تهدید برای صهیونیست ها تلقی می شود.
اجارهدار ضمن تاکید بر نقش تاثیرگذار رسانه بر افکار عمومی و جریانسازی عنوان کرد: صهیونیستها اخیرا و با انتخاب رییس جمهور جدید شیلی که یک جوان چپگراست، در مقاله روزنامه اورشلیم پست به این نکته اشاره کردند که ایران و به طور خاص شبکه هیسپان تیوی با نفوذی که در آمریکای لاتین دارد میتواند مشکلساز باشد و در شیلی به عنوان یک تهدید محسوب میشود. این نشان دهندهی نفوذ هیسپان تیوی است که باعث شده که رسانههای غربی و صهیونیستها احساس خطر کنند.
تاثیر منفی مشکلات مالی بر شبکه
مدیر شبکه هیسپان تی وی با تاکید بر لزوم توجه به جایگاه و اهمیت رسانه در عصر مدرن، افزود: رسانه هایی همچون سی ان ان، بی بی سی و... سال هاست که در این منطقه فعالیت و نفوذ دارند و برای رسیدن به جایگاه کنونی خود، سرمایهگذاری کلانی را انجام دادهاند. شبکهای مثل آرتی روسیه نیز که تقریبا همزمان با ما کار خود را در این حوزه جغرافیایی آغاز کرد، توانسته به لطف سرمایهگذاری مناسب و لابیگریهای سیاسی، حضور خود را در این منطقه تقویت و تثبیت کند. هیسپان تیوی نیز اگرچه در سال های نخست فعالیت خود، توانست روایتگری جدید و متفاوتی از تحولات این منطقه و دیگر نقاط جهان را برای مخاطبان اسپانیایی زبان ارائه دهد، اما متاسفانه در طی سال های اخیر مشکلات مالی و بودجهای، بر فعالیت این شبکه تاثیر منفی داشته و نتوانستیم فعالیتمان را آنطور که توقع داشتیم پیش ببریم. با این حال، نسبت به آینده امیدواریم و باید تلاش کنیم که با روشهای دیگر این مشکل را جبران و حضور خود را در این منطقه مستحکمتر کنیم.
لزوم توجه بیشتر به شبکه هیسپان تیوی
علی اجارهدار گفت: در کشورهای دیگر، رسانه در خدمت دولت و دولت همراه رسانه است. در واقع رسانهها همراه سیاستهای کلی کشورها هستند و رسانه را به عنوان عضوی از خانواده خود میدانند. اما متاسفانه هنوز درک مورد انتظار از رسانه در کشورمان ایجاد نشده و اهمیت آن را باور نداریم. به همین دلیل آنطور که باید به قدرت این ابراز پی برده نشده و آن سطح از همراهی از سوی دولت که مورد انتظار است، مشاهده نمیشود. برای مثال جدای از رسانههای قدرتمندی همچون سیانان و بیبیسی، شبکهای مثل آرتی را در نظر بگیرید که مقامات روسیه همیشه در مذاکرات و گفتوگوهای خود حضور آرتی را درخواست و بر رعایت شأن و جایگاه این شبکه تاکید میکنند. اما چنین برخوردی از سوی مقامات سیاسی با شبکه هیسپان تی وی کمتر صورت میگیرد و کمتر پیش آمده در سفری که یکی از مقامات ارشد کشورمان به کشورهای آمریکای لاتین داشته، از دولتمردان آن کشور درخواست کند که رئیس جمهورشان مصاحبهای اختصاصی را با شبکه هیسپان تی وی داشته باشند. اما امیدمان این است که انشاءالله در دولت جدید این مسائل نیز در نظر گرفته و همکاری ها تقویت شود.
مدیر هیسپان تی در پایان عنوان کرد: متاسفانه به دلیل مشکلات تامین بودجهای که وجود دارد، چندین سال است که با وضعیت دشواری مواجهیم و این مساله باعث شده تا تعدادی از خبرنگاران و تولیدکنندگان محتوا در کشورهای مختلف را از دست بدهیم. اما اگر بحث بودجه به نحوی حل شود و بتوانیم بودجه ثابت و مداومی را دریافت کنیم، میتوانیم بر اساس آن، برنامهریزی صحیحی را نسبت به آینده داشته و با توجه به تجربیات خود در این سالها، تولید محتوایی مناسب و قابل رقابت را برای عملکردی موفقتر در دستور کار قرار دهیم.
علی اجارهدار مدیر شبکه هیسپان تیویانتهای پیام