سه‌شنبه 2 بهمن 1403

شرایط رجیستری موبایل تغییر کرد؟/ ماجرا چیست؟

وب‌گاه منیبان مشاهده در مرجع
شرایط رجیستری موبایل تغییر کرد؟/ ماجرا چیست؟

مدیرکل روابط عمومی شهر فرودگاهی امام (ره) از تغییر شرایط رجیستری موبایل خبر داد و گفت: چنانچه مسافران قصد رجیستری موبایل را دارند باید قبل از خروج از گمرک به گمرک مراجعه کنند و اقدامات لازم را در این رابطه انجام دهند.

بیشتر بخوانید:

به گزارش منیبان؛ جواد صالحی آرتیمانی، مدیرکل روابط عمومی شهر فرودگاهی امام (ره) از تغییر شرایط رجیستری موبایل مطابق با آخرین بخشنامه ستاد مبارزه با قاچاق کالا خبر داد.

مدیرکل روابط عمومی شهر فرودگاهی امام (ره) اظهار کرد: طبق اعلام معاون امور مسافری گمرک شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) بر اساس جدیدترین بخشنامه ستاد مبارزه با قاچاق کالا، مسافرانی که از گمرک خارج می‌شوند به هیچ عنوان امکان رجیستری (Register) موبایل (گوشی‌های مسافری) را ندارند.

صالحی آرتیمانی ادامه داد: چنانچه مسافران قصد رجیستری موبایل را دارند باید قبل از خروج از گمرک به گمرک مراجعه کنند و اقدامات لازم را در این رابطه انجام دهند.

مدیرکل روابط عمومی شهر فرودگاهی امام (ره) تأکید کرد: در صورت خروج مسافران از محدوده گمرک، امکان رجیستری موبایل دیگر وجود ندارد.

طبق اطلاعیه شهر فرودگاهی امام خمینی، مسافرین در نظر داشته باشند در صورتی که هنگام ثبت گوشی تلفن همراه در فرودگاه فرآیند ثبت آنها به دلیل اعلام شده دچار مشکل شود، طبق اعلام معاون گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) می‌بایست به آدرس تهران خیابان شهید بهشتی - خیابان میرعماد روبروی مصلی، ساختمان شماره 2 گمرک جمهوری اسلامی ایران دفتر واردات مراجعه کنند.

چرا نباید گوشی مسافری خرید؟

با وجود این، اجرای رجیستری در ابتدا مشکلات زیادی داشت که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، افزایش قیمت گوشی‌ها بود. در شرایطی که در سه سال گذشته با افزایش نرخ ارز، قیمت گوشی‌ها در حالت معمول هم افزایش دو تا سه برابری داشت، رجیستری هم بهانه‌ای دیگر برای فروشندگان بود که قیمت گوشی‌ها را بالا ببرند. حتی برخی از فروشندگان کالای رجیسترنشده را به خریداران می‌فروختند و زمانی که فرد خریدار برای پس دادن گوشی خود مراجعه می‌کرد، مبلغی را از او دریافت می‌کردند. برخی دیگر از این سودجویان هم گوشی‌هایی که رجیستر شده بود را با قیمت بالاتر از قیمت معمول بازار به خریداران می‌فروختند.

از طرف دیگر، با اجرای رجیستری برای تمامی برندهای گوشی، افرادی که منافعشان از طریق قاچاق تامین می‌شد، دست به کارهای مختلفی برای دور زدن این طرح زدند. یکی از این راه‌ها، واردات چمدانی گوشی‌های مسافری بود؛ بدین ترتیب که در برهه‌ای از زمان، برای واردکنندگان این رسم باب شد که در مسافرت به سفرهای خارجی، به واردات هزاران گوشی مسافری اقدام کنند، زیرا افرادی که به این شیوه گوشی‌های خود را وارد می‌کردند، از پرداخت 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده معاف شده و از معافیت‌های گمرکی نیز بهره می‌بردند.

استفاده از اطلاعات مسافران واقعی روش قاچاقچیان گوشی برای قاچاق

روش دیگری که واردکنندگان غیررسمی و قاچاقچیان گوشی برای استفاده از گوشی‌های قاچاق انتخاب کردند، استفاده از اطلاعات مسافران واقعی بود که اگرچه خودشان اقدام به واردات گوشی نکرده‌اند، اما برخی با گرفتن اطلاعات از آن‌ها، اقدام به واردات گوشی به اسمشان کردند. این موضوع در سفر حاجیان مشاهده شد و حتی وزیر ارتباطات درباره آن هشدار داد. در مواردی نیز اطلاعات اتباع خارجی برای رجیستری کردن گوشی‌ها مورد استفاده قرار گرفت.

اگرچه با تصمیم به افزایش تعرفه گمرکی گوشی‌های مسافری به 26 درصد رساند و حذف معافیت 80 دلاری برای واردات تلفن همراه مسافری، واردات غیررسمی گوشی تا حد زیادی کاهش یافت، اما هنوز هم استفاده از روش‌هایی که سعی در فروش گوشی‌های وارداتی غیررسمی دارند، ادامه دارد. در یکی از این روش‌ها، فروشندگان گوشی‌هایی را بدون رجیستری و با قیمت ارزان‌تر می‌فروشند، مشروط بر این‌که فرد پاسپورتی با مسافرت خارجی در سه ماه گذشته داشته باشد و بتواند با پرداخت تعرفه گمرکی، گوشی را رجیستر کند.

همچنین کارشناسان این حوزه نیز معتقدند گوشی‌های زیادی به اسم مسافری قاچاق و رجیستر می‌شوند. در واقع مشکلی که باعث شده موبایل‌هایی که از طریق قاچاق وارد شده به شکل مسافری ثبت شود این است که مسافر هنگام ورود به کشور مجبور نیست کالای خود را اظهار و عوارض آن را پرداخت کند، بلکه تا سه ماه بعد و حتی به صورت غیرحضوری می‌تواند موبایل را رجیستر کند. بنابراین طرح رجیستری نتوانسته قاچاق گوشی را متوقف کند، بلکه افراد گوشی را قاچاق و پس از رجیستر کردن بدون گارانتی در بازار به فروش می‌رسانند.

با توجه به اینکه با پایش سامانه شناسایی و مبارزه با قاچاق، سوءاستفاده عده‌ای از رویه مسافری محرز شده است، این سامانه به متخلفان هشدار داده با افرادی که در این زمینه تخلف کنند، برخورد می‌شود و در صورت ادامه این رفتار، علاوه بر قطع گوشی‌های ثبت‌شده، نسبت به معرفی متخلفین به مراجع امنیتی یا قضایی اقدام خواهد کرد و متخلفین علاوه بر مجازات‌های مندرج در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز طبق قانون جرایم رایانه‌ای نیز تا دو سال حبس در پیش خواهند داشت.

منبع: تسنیم

ت ت کدخبر: 91224 تاریخ انتشار 1401/03/31 06:14:49