شناسایی راننده خودروی آفرود در بازار تاریخی سمنان توسط پلیس فتا
رانندهای که شبانه با خودروی آفرود وارد بازار تاریخی سمنان شده بود، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شد.
سرهنگ حجتالله جاویدپور شامگاه چهارشنبه به رسانهها اعلام کرد: پس از انتشار فیلمی در فضای مجازی که در آن ورود یک دستگاه خودروی آفرود به بازار تاریخی و سرپوشیده سمنان و سرازیر شدن این خودرو از پلههای بازار را نمایش می داد، خودروی راننده توقیف و راننده به مراجع قضایی معرفی شد.
رییس پلیس فتا سمنان تاکید کرد: بازار سمنان مربوط به دوره قاجار است و به سبک معماری کهن ایرانی با سقفهای خشتی و آجری، متناسب با وضعیت آبوهوای خاص منطقه کویری ساختهشده است.
سابقه تاریخی بازار سمنان
بازار تاریخی شهر سمنان، شامل 2 راسته بازار بالا و پایین، جزو ابنیه تاریخی و فرهنگی از دوره قاجار، ثبت شده در فهرست میراث ملی غیرمنقول کشور به شماره 1740 است.
این بازار علاوه بر داشتن کابری بازار، از آبانبار و کاروانسراهای تاریخی در جوار خود برخوردار است و در دورههای مختلف متناسب با شرایط اقلیمی مرمت شده است.
سوای ارزش تاریخی، این بازار امروزه دارای حیات است و به عنوان بازار فعال و مورد استفاده عموم مردم قرار دارد.
در فیلمی که روزهای گذشته منتشر شده، یک دستگاه خودروی پاترول وارد راسته بالای بازار شده و از پلههای انتهای بازار پایین میآید. بازار تاریخی سمنان ورودیهای متعددی دارد که همیشه برای خودروها مسدود است و مشخص است ورود این خودرو با کمک تعدادی همراه با قصد تخریب و سوءاستفاده انجام شد.
واکنش میراث فرهنگی سمنان به آفرودسواری در بازار تاریخی
روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان امروز چهارشنبه با صدور بیانیهای به آفرودسواری در بازار تاریخی سمنان واکنش نشان داد.
به دنبال انتشار یک فیلم از ورود یک خودروی آفرود به مجموعه ثبت ملی شده بازار تاریخی سمنان که انعکاس گستردهای در شبکههای اجتماعی استان داشت، علاوه بر ورود میراث فرهنگی استان به این مهم، خودروی مذکور شناسایی و با دستور مسئولان قضایی استان توقیف شده است.
پیرو وقوع ناهنجاری انجام شده توسط راننده خودروی آفرود به همراه سرنشینان آن در بازار تاریخی سمنان و انتشار فیلم آن در فضای مجازی، بدین وسیله اعلام میشود که پس از شناسایی افراد خاطی، روند قضایی پرونده مطروحه در دادسرای عمومی و انقلاب پیگیری میشود و برخورد با متخلفان به منظور حفظ نظم عمومی و احترام به ارزشهای اجتماعی و تاریخی انجام میشود.
طبق ماده 558 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)، هر کس به تمام یا قسمتی از ابنیه، اماکن، محوطهها و مجموعههای فرهنگی، تاریخی یا مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، یا تزئینات، ملحقات تأسیسات، اشیاء و لوازم و خطوط و نقوش منصوب یا موجود در اماکن مذکور که از حیث فرهنگی، تاریخی یا مذهبی واجد اهمیت باشد، خرابی وارد آورد، علاوه بر جبران خسارات وارده، به حبس از یک الی 10 سال محکوم خواهند شد.
دوستداران میراث فرهنگی میتوانند گزارشهای خود را در خصوص هرگونه تخریب یا آسیب به این آثار و بناهای تاریخی، از طریق تماس با سامانه خبری یگان حفاظت میراث فرهنگی به شماره تلفن 31705 اعلام کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.