سه‌شنبه 6 آذر 1403

شهادت حضرت زهرا (س) در "کارزار علیه ولایت"

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
شهادت حضرت زهرا (س) در "کارزار علیه ولایت"

حضرت فاطمه زهرا (س) اولین شهید دفاع از ولایتی بود که کامل کننده رسالت 124 هزار پیامبر از زمان حضرت آدم (ع) تا خاتم بود، از این جهت تبیین چرایی شهادت دختر رسول خدا توسط برخی صحابه آن حضرت، به برجسته شدن اهمیت موضوع ولایت کمک می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، آیه «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا»، سرآغاز راه پر فراز و نشیبی بود که در اولین بزنگاه تاریخی اش منجر به شهادت بهترین زنان دو عالم شد. در واقع با پایان رسالت حضرت رسول اکرم (ص)، غدیرخم، آغاز رسالتِ امامت در تاریخ بشریت محسوب می شود. همانطور که اقوام و ملل مختلف در طول هزاران سال گذشته یکی یکی انبیاء الهی را تکذیب می کردند و آنان را به شهادت می رسانند، این مسیر برای امامت هم طی شد اما سخت تر و پرفراز و نشیب تر. در همان آغاز راه شروع ولایت، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اولین شهید دفاع از ولایت شد و تنها 75 یا 95 روز بعد از شهادت پدر، با بدنی درهم شکسته، تنها و غریبانه به خاک سپرده شد.

آنچه در شهادت حضرت زهرا (س) نباید گم شود، دلیل اصلی شهادتش است. دختر گرامی رسول خدا در اعتراض به غصب امامتی که خداوند به واسطه رسالت رسول اکرم بر مردم کامل کرده بود به میدان آمد و تلاش زیادی برای تبیین این موضوع و تثبیت روایت غدیرخم انجام داد و به فاصله کوتاهی بعد از رحلت حضرت محمد (ص) با شوکه کننده ترین وضع به شهادت رسید.

حضرت فاطمه زهرا (س) اولین شهید دفاع از ولایتی بود که کامل کننده رسالت 124 هزار پیامبر از زمان حضرت آدم (ع) تا خاتم بود، از این جهت تبیین چرایی شهادت دختر رسول خدا توسط برخی صحابه آن حضرت، به برجسته شدن اهمیت موضوع ولایت کمک می کند.

خیانت خواص رسول خدا شبیه خیانت برخی از حواریون به حضرت مسیح (ع) بود یا چیزی شبیه خیانت سامری به حضرت موسی (ع). اگر خیانت حواریون منجر به عروج حضرت عیسی شد و اگر خیانت سامری باعث غضبناک شدن موسی بر هارون شد، خیانت برخی از صحابه نیز باعث شهادت دختری شد که پیامبر بارها او را بهترین زنان عالم نامیده بود و تأکید کرده بود هر که فاطمه را بیازارد مرا آزرده و هر که مرا بیازارد خدا را آزرده است و بی توجهی به این اصل مهم بعد از رحلت رسول الله و شهادت شکنجه گونه آن حضرت، یکی از شگفتی های تاریخ است.

شهادت حضرت زهرا (س) اولین خون بهایی بود که برای حفظ امامت و ولایت پرداخته شد و چه هزینه گزاف، جانسوز و مظلومانه ای. این هزینه گزاف را خیانت برخی خواص و سکوت افکار عمومی آن زمان بر بشریت تحمیل کرد. تقلیل موضوع شهادت حضرت زهرا (س) به اختلافات طایفه ای و عشیره ای نیز عین همان خیانتی است که منجر به شهادت آن حضرت و سایر امامان معصوم شد.

نمی شود به موضوع شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره کرد اما حرفی از ولایت به میان نیاورد.

شهادت دختر رسول خدا در راه ولایت، سر آغاز مسیر سخت، جانکاه و پرفراز و نشیبی بود که با شهادت حضرت علی، امام حسن، امام حسین، امام زین العابدین (ع) ادامه یافت تا منجر به شهادت حضرت امام حسن عسگری و در نهایت غیبت آخرین امام شد. در عصر غیبت نیز دفاع از ولایت بی هزینه نبود و شخصیت های مهم تاریخی اسلامی و اقوام مختلف در راه دفاع از ولایت به بدترین وضع ممکن به شهادت رسیدند.

با روی کار آمدن جمهوری اسلامی در عصر حاضر، موضوع دفاع از ولایت جان تازه ای گرفت و دشمنان این بار روی ایران و حکومت آن متمرکز شدند. بعد از شکست پروژه هایی مثل جنگ تحمیلی برای ریشه کن کردن حکومتی که داعیه دار دفاع از ولایت بود، جنگ داخلی، انواع کودتاها، ترور شخصیت های مهم نظامی و سیاسی هم در دستور کار قرار گرفت و این "کارزار علیه ولایت" همچنان ادامه دارد اما هیچ کدام تا امروز به نتیجه ای که دشمنان ولایت انتظارش را داشتند منجر نشده است.

به همین خاطر دفاع از ولایتی که اولین خون بهایش، خون پاک و مطهر حضرت زهرا (س) باشد، پرهزینه اما شکست ناپذیر است و فقط با "ظهور آخرین ولی" جبران می شود.

فرهاد روزبان

انتهای پیام /