چهارشنبه 7 آذر 1403

شهید ابراهیم امید بخش، اسطوره ای آسمانی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
شهید ابراهیم امید بخش، اسطوره ای آسمانی

گچساران - ایرنا - شهید ابراهیم امید بخش یکی از خلبانان تیز پرواز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در دوران هشت سال دفاع مقدس در گچساران است که به حق باید او را اسطوره ای آسمانی دانست.

به گزارش ایرنا، این شهید یکی از 1880 آلاله خونین بال کهگیلویه و بویراحمد است که با شجاعت و غیرتی مثال زدنی از همه چیز این دنیای خاکی برای عزت وطنش گذشت.

شهید امید بخش با انجام 54 ماموریت پروازی سخت در شرایط دشوار روزهای ابتدایی دوران دفاع مقدس غیرتمندانه از خاک کشورش دفاع کرد. ماموریت های هوایی سخت به ماموریت هایی گفته می شود که امکان بازگشت در آن 50 درصد است.

بامداد روز بیست و هفتم آبان ماه سال 1359 هنگامه آزمونی سخت برای سروان خلبان امیدبخش و تعدادی دیگر از همرزمانش در پایگاه هوایی بوشهر بود. جایی که او به همراه خلبان کابین عقب خود ستوان یکم محمد تقی حسینی برای انهدام سپاه 3 عراق که شامل پنج لشکر (3لشکر زرهی و 2 لشکر مکانیزه) با هدف تصرف سوسنگرد، آبادان و اهواز شروع به پیشروی کرده بودند انتخاب شدند. او به همراه سه فروند از هواپیماهای اف 4 (فانتوم) پایگاه هوایی بوشهر با انجام 6 نوبت پرواز اقدام به انهدام مخازن سوخت و ساختمان مرکزی سازه های نفتی فاو کرده و چندین دستگاه کامیون سوخت در شمال گمرک صفوان که از کویت به بصره در حرکت بوده تا سوخت ادوات جنگی ارتش عراق را تامین کنند و همچنین ستونی از نیروهای زرهی دشمن در این مسیر هدف حمله موفق خلبانان دسته پروازی قرار گرفتند. شهید ابراهیم امید بخش به همراه همرزمانش در مسیر بازگشت از این ماموریت هدف آتش پدافند زمین به هوای نیروهای بعثی قرار گرفت و به همراه همرزم خلبانش ستوان یکم محمد تقی حسینی به شهادت رسیدند و برای همیشه جاوید الاثر شدند.

شهیدی که فرودگاه شهر دوگنبدان به نامش آذین بسته شده است.

اگر چه این روزها به دلیل محدودیت های کرونایی امکان برگزاری یادواره ای شلوغ و پرشور چون سال های گذشته برای شهید ابراهیم امید بخش وجود ندارد اما مردم قدرشناس گچساران با بازنشر عکس این شهید در فضای مجازی یاد این قهرمان ملی را گرامی داشته اند.

نگاهی به زندگی شهید امید بخش

شهید ابراهیم امیدبخش در سال 1332 در روستای آب شیرین از توابع گچساران دیده به جهان گشود.

او پس از سپری کردن دوره تخصصی آموزش خلبانی به مدت 2 سال به استخدام نیروی هوایی جمهوری اسلامی درآمد.

خلبان شهید ابراهیم امیدبخش پس از گذراندن دوره مقدماتی پرواز در سال 1352 به آمریکا اعزام شد و در سال 1354 با گرفتن ساعت طلای خلبانان در آمریکا (این ساعت به خلبان برتر در هر دوره اهداء می‌شد) به وطن بازگشت و به پادگان بوشهر اعزام شد.

نگاهی گذرا بر افتخار آفرینی همرزمان شهید امیدبخش

اگرچه دوران هشت سال دفاع مقدس پر از نمادها و اسطوره‌هاست اما خلبانان نیروی هوایی که علاوه بر انجام عملیات‌های آفندی و پدافندی نقش دیگری از جمله انتقال مجروحان، انتقال ادوات و تجهیزات به مناطق جنگی، اسکورت کاروان‌های تجاری و نفتکش‌ها و انجام عملیات‌های شناسایی و تجسس را برعهده داشتند از جاودانه های جنگ تحمیلی هستند. عملیات 140 فروندی و انهدام تجهیزات و تاسیسات نیروی هوایی عراق، عکس‌برداری هوایی از مناطق دشمن، بمباران پایگاه هوایی کرکوک، عملیات قطع صدور نفت عراق، انهدام بندرها و تاسیسات عراق، پشتیبانی از عملیات مروارید، حمله به پایگاه هوایی الولید (H3)، پشتیبانی نیروی هوایی از عملیات طریق القدس، پشتیبانی نیروی هوایی از عملیات فتح‌المبین، پشتیبانی از عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر، پشتیبانی نیروی هوایی از عملیات والفجر 8، پشتیبانی نیروی هوایی از عملیات کربلای پنج و جلوگیری از برگزاری اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد در بغداد تنها بخشی از فعالیت‌های تیزپروازان آسمانی در دوران دفاع مقدس است. نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران هشت ساله دفاع مقدس تعداد 210 خلبان شهید، 89 خلبان جانباز و 52 خلبان آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است که همگی از افسران ارشد و فرماندهان این یگان بودند.

شکست حصر سوسنگر هدیه شهادت خلبان گچسارانی و همرزمانش

شکست حصر سوسنگرد را با افتخار و سربلندی تمام می‌توان سرآغاز سلسله عملیات های غرورآفرین در آزادسازی شهرهای آبادان و خرمشهر و دیگر فتوحات رزمندگان کشورمان درسال‌های بعد دانست.

در تاریخ 31 شهریور 1359 صدام بعثی با حمایت و پشتیبانی نظام سلطه به خیال خام خود در جهت سرنگونی نظام مقدس جمهوری اسلامی هجوم سراسری به مرزهای شمال غرب، غرب و جنوب کشور آغاز و در جنوب با هدف اشغال خوزستان در مسیر شهرهای سوسنگرد، آبادان، خرمشهر و سایر شهرها اقدام کرد. اوایل مهرماه سال 1359 ارتش عراق پس از استقرار یک لشکر زرهی کاملا مجهز در جنوب هویزه، شهر سوسنگرد را از جهات مختلف با بمباران و گلوله باران مورد تهدید قرار داد.

دشمن بعثی در غروب روز 24 آبان آماده می شد تا در روز بعد در عملیاتی که نام آن را «الخفاجیه» گذاشته بود، سوسنگرد را به تصرف کامل خود درآورد. پس از آغاز حمله دشمن به سوسنگرد، مقاومت شجاعانه مردم شهر و رزمندگان، دشمن متجاوز را در اشغال کامل آن ناکام گذاشت اما این شهر به محاصره درآمد تا اینکه یگان هایی از نیروهای مسلح کشور متشکل از لشکر 92 زرهی اهواز، لشکر 77 خراسان و گروه رزمی 37 زرهی شیراز از ارتش، گروه جنگ‌های نامنظم شهید چمران، رزمندگان سپاه پاسداران و نیروهای مردمی از جمله رزمندگان داوطلب اعزامی از قم، به همراه هنگ ژاندارمری سوسنگرد با پشتیبانی آتش توپخانه و نیروهای هوایی و هوانیروز به منظور شکست حصر سوسنگرد اقدام کردند و سرانجام شهر به طور کامل از لوث وجود دشمن بعثی پاکسازی شد. بدین ترتیب یکی از ماندگارترین صفحات دیوان مقاومت و پایداری ملت قهرمان ایران، 57 روز پس از آغاز جنگ تحمیلی رقم خورد و رویای تصرف خوزستان از سوی صدام نگون بختی که با تجهیز و پشتیبانی استکبار جهانی به میدان آمده بود، نقش بر آب شد.

*س_برچسب‌ها_س*