سه‌شنبه 6 آذر 1403

شهید همدانی بازوی شهید حاج قاسم سلیمانی بود / ژنرال عالی رتبه جمهوری اسلامی از دید رسانه های غرب

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
شهید همدانی بازوی شهید حاج قاسم سلیمانی بود / ژنرال عالی رتبه جمهوری اسلامی از دید رسانه های غرب

رضا میرزایی با بیان اینکه شهید حاج حسین همدانی با تجربه حضور در دفاع مقدس، در جبهه مقاومت یکصد هزار بسیجی را در سوریه سامان بخشید، گفت: اگر امروز سپهبد شهید قاسم سلیمانی افتخاراتی داشته، بازوهایش سردار همدانی‌ها بودند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر همدان؛ رضا میرزایی، پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار ما؛ با اشاره به نقش شهید حاج حسین همدانی در عملیات‌های مختلف دوران دفاع مقدس، اظهار کرد: قبل از انقلاب خدمت سربازی خود را در شیراز گذرانده و تکاور بود، همچنین اصول نظامی را در ابعاد مختلف آموزش دیده بود.

شهید حاج حسین همدانی راننده اتوبوس بود و اعلامیه امام را به شهرها می برد

وی با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب شهید همدانی از مبارزین سرسخت دوران ستم شاهی بود و برعلیه سلطه و زورگویی به پا خواست، افزود: او وقتی خدمت سربازیش تمام شد، با داشتن گواهینامه پایه یک به شغل رانندگی با اتوبوس پرداخت و قبل از انقلاب اعلامیه امام (ره) را با اتوبوس به شهرستان ها منتقل می کرد و خطرات را به جان می‌خرید.

پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس با اشاره به اینکه در سال 57 قبل از پیروزی انقلاب شهید همدانی در ساماندهی تظاهرات‌ها نقش کلیدی را داشت، افزود: او محوریت تظاهراتها در استان برعهده داشت. شهید همدانی کردستان را از وجود ضدانقلاب‌ها خالی کرد.

وی با بیان اینکه شهید همدانی در سرکوب ضد انقلاب کارهای مهم و بزرگی انجام داد و در بسیاری از عملیاتها نقش مدیریتی را داشت، گفت: ضدانقلاب‌ها 90 درصد کردستان را به اشغال خود درآورده و تا نزدیکی‌های روستاهای همدان پیش آمده بودند که شهید همدانی به اتفاق ما و گروهی از پاسداران کرد مسلمان در سال 59 عملیاتی را آغاز و منطقه دهگلان را از وجود ضدانقلاب‌ها پاکسازی کرد.

میرزایی با اشاره به آغاز جنگ تحمیلی در سال 31 شهریور 59، گفت: شهید همدانی در ابتدای جنگ در منطقه سرپل ذهاب حضور یافت و این شهر که در حال سقوط بود را از دشمن گرفت، نیروهای محلی را سامان داد و اجازه نداد که دشمن پیش روی کند و یگان‌های از دشمن که وارد شده بودند را منهدم کرد.

شهید همدانی عملیاتهای جنگی را خوب مدیریت کرد / حاصل آن گرفتن تلفات سنگین از دشمن بود

وی با اشاره به عملیاتی در منطقه ارتفاعات قراویز که شهید همدانی فرماندهی آن را برعهده داشت، افزود: در این عملیات شهید شهبازی و بنده به عنوان فرمانده نیروهای عمل کننده حضور داشتم که حقیقتا" شهید همدانی در این عملیات خوب مدیریت کرد و تلفات سنگینی از دشمن را گرفت.

این پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس با اشاره به عملیاتی در گیلانغرب، گفت: سرداران بروجردی، رحیم صفوی و صیاد شیرازی از ارتش می‌خواستند با کمک هوانیروز، آن عملیات را انجام دهند که در این عملیات 5 هزار از نیروها به مدت 8 روز به محاصره دشمن درآمده بودند، اگر آذوقه آنان تمام می‌شد باید یا به اسارت می‌رفتند و یا شهید می‌شدند، که این سرداران از استان همدان کمک خواستند و می‌بایست در تنگه کورک که به عقبه دشمن مسلط بود، نیروهایی مستقر می‌شدند و دشمن را به محاصره در می آورند؛ اینجا بود که شهید همدانی و بنده و 140 نفر از رزمندگان در آن تنگه مستقر و عملیاتی را انجام دادیم.

شهید همدانی در عملیات‌ها فدا می شد تا رزمندگان از محاصره درآیند

وی ادامه داد: این عملیات در واقع فدا شدن برای نجات 5 هزار از نیروها بود که در محاصره افتاده بودند، این امر داوطلبانه و با فرماندهی شهید همدانی انجام شد و او در این عملیات از ناحیه کتف مجروح شد.

با اینکه خود مجروح بود، مجروحان را بر دوش می کشید

میرزایی گفت: او علی رغم اینکه خود مجروح بود اما مجروح دیگری را بنام آقای سوری که از ناحیه پا مجروح بود را دوش گرفت و از محاصره دشمن نجات داد؛ این فداکاری در نوع خود کم نظیر است.

وی به عملیات فتح المبین اشاره کرد و گفت: در این عملیات 2 هزار و 400 کیلومتر مربع از سرزمین های ایران در شمال خوزستان آزاد شد و اگر ما توانستیم در این عملیات موفق شویم مرهون فداکاری، جانفشانی و شناسایی های دقیق سردار همدانی بود.

در شناسایی منطقه و طراحی عملیات حرف اول را می زد

این پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس در ادامه با اشاره به عملیات الی بیت‌المقدس، گفت: در این عملیات شهید همدانی به عنوان جانشین محور عملیات همه مقرهای دشمن را شناسایی کرد و اطلاعات را برای حسن باقری فرمانده قرارگاه نصر می آورد و اطلاعات دقیق شناسایی شده او باعث موفقیت عملیات بود.

وی با بیان اینکه نقش شهید همدانی در فتح خرمشهر هم نقش کلیدی بود، گفت: وی کار بزرگی انجام می‌داد و اطلاعات دقیقی در اختیار فرماندهان قرار می‌داد، توان دشمن را ارزیابی می‌کرد و ما با بررسی توان خود مقابل دشمن می ایستادیم.

در فتح خرمشهر نقش کلیدی داشت

میرزایی با اشاره به عملیات والفجر 5، گفت: شهید همدانی کاملا با تکنیک‌ها و تاکتیک‌ها در جنگ نظامی آشنا بود و همین باعث می‌شد که هیچ عملیاتی بی نتیجه نباشد.

شجاعت، قاطعیت و تدبیرش در مقابله با فتنه 88 مثال زدنی است

وی با اشاره به فتنه سال 88، گفت: زمانی که دشمن و ضدانقلاب در سال 88 سراسر تهران را به آشوب کشیده بود، شهید همدانی که فرمانده لشکر محمدرسول الله تهران بود، با شجاعت، تدبیر، قاطعیت و قدرت پیش رفت و حرفه ای عمل کرد و بدون آنکه به کسی آسیب برسد، تمام فتنه گران را سرکوب و امنیت پایدار را به تهران بازگرداند.

این پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس با بیان اینکه شهید همدانی غیر از آن که در جنگ و دفاع از میهن اسلامی و حتی در جبهه مقاومت فعال باشد، در زمینه های فرهنگی و اجتماعی هم اقداماتی خوبی داشت، گفت: وی کسی بود که هیأت ثارالله و رزمندگان اسلام را پایه گذاری کرد و همه هیأت‌ها در ماه محرم در این هیأت عزاداری می‌کردند.

از فقر و نداری مردم رنج می برد

وی با بیان اینکه سردار همدانی همیشه از فقر و نداری مردم و بی بضاعت بودن برخی از اقشار ضعیف جامعه رنج می‌برد، افزود: در همین راستا وی تصمیم گرفت مؤسسه ای به نام خیریه ثارالله را شکل دهد و با جمع آوری کمکهای مردم افراد محروم را کمک برساند.

میرزایی بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس، باغ موزه دفاع مقدس، کانون بسیج جوانان، مجمع پیشکسوتان جنگ در همدان و، حسینیه ثارالله در قیطریه تهران را از یادگار های شهید همدانی خواند.

یکصد هزار بسیجی را در سوریه سامان بخشید

وی با تأکید بر اینکه ما نباید فراموش کنیم که اگر نقش شهید همدانی نبود، داعش در حمله به سوریه باعث سقوط این کشور می شد، افزود: او تجربه هشت سال دفاع مقدس را در جبهه مقاومت با مدیریت پیاده کرد و با ساماندهی خوب یکصد هزار بسیجی سوریه را نجات داد.

شهید همدانی بازوی شهید حاج قاسم بود

این پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس خاطرنشان کرد: اگرمی‌بینیم امروز سپهبد شهید قاسم سلیمانی این همه افتخارات را داشته، بازوهایش سردار همدانی ها بودند و اگر سردار سلیمانی موفق بود با همکاری شهید همدانی بوده است.

جانباز بود و کسی نمی دانست

وی با بیان اینکه شهید همدانی از مؤسسان سپاه همدان بوده، گفت: وی ناشناخته است و شاهد بودم که در دوران دفاع مقدس 5 بار به محاصره دشمن افتاد و مجروح شد، او جانباز بود و هیچ کسی نمی‌دانست، بنده سه بار در این محاصره‌ها در کنارش بودم.

میرزایی با بیان اینکه شهید همدانی بارها تا مرز شهادت پیش رفته و در هیچ عملیاتی شکست نخورد، گفت: رزمندگان هربار او را در کنار خود می‌دیدند، احساس قدرت کرده و روحیه ای تازه می‌گرفتند.

به نیروها نمی گفت بروید جلو؛ می‌گفت برویم جلو!

وی یادآور شد: هیچ وقت ندیدم به نیروها بگوید "بروید جلو"، بلکه همیشه می‌گفت "برویم جلو"؛ و این جمله یعنی خودش سکاندار بود، در شناسایی ها حضور فعال داشت و این درحالی است که فرمانده نباید به عقبه دشمن می‌رفت.

این پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس گفت: شهید همدانی به واقع سردار دلها بود و اگر در سوریه هم شهید نمی‌شد و به مرگ طبیعی از دنیا می‌رفت، به دلیل مجروحیتش در دفاع مقدس و اینکه بارها تا مرز شهادت رفته بود، باز هم حکم چند شهید را داشت.

به عیادت جانبازان می رفت اما دوست نداشت از مجروحیتش کسی باخبر شوند

وی افزود: شهید حاج حسین بارها مجروح شد و در بیمارستان بستری شد اما کسی باخبر نمی‌شد و وقتی از او سراغ می‌گرفتیم، سپرده بود که کسی نفهمد تا به زحمت نیفتد و به بیمارستان برود، اما از طرفی دیگر می‌دیدم که هر رزمنده ای مجروح می‌شد به عیادتش می‌رفت.

ژنرال عالی رتبه جمهوری اسلامی از دید رسانه های غربی بود

میرزایی با بیان اینکه شهید حاج حسین همدانی شخصیتی جهانی شده بود و در زمان شهادتش همه رسانه‌های غربی از او ژنرال عالی رتبه جمهوری اسلامی یاد می‌کردند، افزود: متأسفانه ابعاد شخصیتی و اخلاقی او در رسانه های داخلی کمتر بازگو و تنها کلی گویی شده که باید اجازه بدهند همرزمانش در پشت جنگ هم از او سخن بگویند.

وی با تأکید بر اینکه شهید همدانی فردی مردمی بود و به فقرا کمک می‌کرد، افزود: او شخصیتی بود که دوست داشت بیشتر در جایی فعالیت کند که متولی ندارد و محروم است.

انتهای پیام /