یک‌شنبه 30 دی 1403

شواهد جدیدی از نقش امارات در کشتار دانشجویان لیبیایی منتشر شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
شواهد جدیدی از نقش امارات در کشتار دانشجویان لیبیایی منتشر شد

تهران - ایرنا - شبکه تلویزیونی «بی‌بی سی عربی» از شواهد تازه ای درباره کشته شدن 26 دانشجویان غیر مسلح یک مرکز آموزش نظامی توسط هواپیمای بدون سرنشین اماراتی در ژانویه سال 2020 پرده برداری کرد.

به گزارش ایرنا، بی بی سی عربی روز جمعه در گزارشی به تحقیقات انجام شده توسط «بی‌بی سی آفریقا» و مستند بی‌بی سی عربی اشاره کرد و افزود: بر اساس این تحقیقات، حمله به دانشجویان یک مرکز آموزش نظامی در طرابلس در چهارم ژانویه امسال توسط پهپاد اماراتی زمانی رخ داد که ارتش ملی لیبی (به رهبری ژنرال خلیفه حفتر مورد حمایت امارات) در حال محاصره طرابلس بود اما مسئولیت حمله را رد کرد و وانمود نمود که دانشجویان در یک بمب گذاری محلی کشته شده‌اند.

با این حال، تحقیقات انجام شده شواهدی را نشان داد که این دانشجویان توسط موشک هوا به زمین ساخت چین معروف به " Blue Arrow 7 " توسط پهپادی به نام وینگ لونگ 2 (Wing Loong II) مورد اصابت قرار گرفتند.

تحقیقات همچنین شواهدی را نشان داد که هواپیمای «وینگ لونگ 2» در زمان حمله فقط از طریق یک پایگاه هوایی لیبی به نام «الخادم» کار می‌کرد و امارات هواپیماهای بدون سرنشین را در آنجا مستقر و به کارگیری می‌کرده است.

بی بی‌سی همچنین سندی را یافته است که نشان می‌دهد امارات در سال 2017، پانزده فروند هواپیمای بدون سرنشین از نوع «Wing Loong 2» و 350 موشک آبی 7 خریداری کرده است.

پیش از این امارات هرگونه مداخله نظامی در لیبی را انکار کرده و مدعی حمایت از روند صلح سازمان ملل شده است اما سازمان ملل متحد در سال 2019 متوجه شد که امارات از سال 2011 تاکنون با ارسال هواپیماهای بدون سرنشین «Wing Loong» و موشک‌های ابی 7 (Blue Arrow 7)، تحریم تسلیحاتی لیبی را نقض کرده است.

در تحقیقات بی‌بی سی همچنین شواهد جدیدی مبنی بر اینکه مصر به امارات اجازه داده است تا از پایگاه‌های هوایی خود در نزدیکی مرز لیبی استفاده کن، وجود دارد.

این تحقیقات بیان کننده آن است که در فوریه سال 2020 هواپیماهای Wing Loong 2 مستقر در لیبی به آن طرف مرز به یک پایگاه هوایی در نزدیکی سیوه در صحرای غربی مصر منتقل شده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است که تصاویر ماهواره‌ای همچنین نشان می‌دهد که «سدی برانی» یکی دیگر از پایگاه‌های هوایی ارتش مصر در عملیاتی برای جنگنده‌های میراژ 2000 مورد استفاده قرار گرفته است که این جنگنده‌ها به رنگ‌هایی بوده‌اند که نیروی هوایی مصر از این رنگ‌ها استفاده نمی‌کند اما با [رنگ] هواپیماهایی که امارات از آن استفاده می‌کند، یکسان است و همان مدل هواپیمایی است که سازمان ملل آن را به حمله هوایی به مرکز مهاجران در شرق طرابلس در ژوئیه سال 2019 که منجر به کشته شدن 53 نفر شد، متهم می‌کند.

سیدی برانی همچنین مقصدی برای بسیاری از هواپیماهای باری است که از امارات پرواز کرده‌اند و نشان دهنده آن است که [سیدی برانی] یک پل هوایی برای تجهیزات یا کمک‌ها بین امارات و پایگاه نظامی است که تنها 80 کیلومتر از مرز لیبی فاصله دارد.

این درحالی است که امارات و مصر در کنفرانسی درباره لیبی در ژانویه سال جاری توسط آنجلا مرکل صدراعظم آلمان در برلین برگزار شد، شرکت کردند و حمایت خود از روند صلح سازمان ملل را اعلام و توافق کردند که از مداخله در جنگ لیبی خودداری کنند.

بر اساس این گزارش، تیم تحقیق [بی‌بی سی] همچنین داده‌های پروازی ضبط شده توسط رادار برای حرکت هواپیماهای باری بین امارات و پایگاه هوایی نظامی سیدی برانی در غرب مصر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.

این شبکه افزود: بی‌بی سی آفریقا و بی‌بی سی عربی نتایج این تحقیق را به دولت‌های امارات و مصر ارائه کرده اما هنوز پاسخی [از سوی آن‌ها] دریافت نکرده است.

استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین طی یک سال گذشته توسط هر دو طرف درگیر در جنگ لیبی افزایش یافته است و «غسان سلام» ررئیس پیشین گروه سازمان ملل متحد درلیبی این موضوع را اینگونه توصیف کرده که «شاید اکنون بزرگترین نمایش جنگ پهپادها در جهان» باشد.

این گزارش پس از آن منتشر شد که تحقیقات دیگری توسط بی‌بی سی آفریقا در اوایل سال جاری انجام شد و نشان داد که ترکیه نیز با ارسال محموله‌های سری اسلحه به دولت وفاق ملی که از سوی سازمان ملل در طرابلس به رسمت شناخته شده است، توافق نامه تحریم تسلیحات سازمان ملل در مورد لیبی را نقض کرده است.

*س_برچسب‌ها_س*
شواهد جدیدی از نقش امارات در کشتار دانشجویان لیبیایی منتشر شد 2
شواهد جدیدی از نقش امارات در کشتار دانشجویان لیبیایی منتشر شد 3