شوخی لاوروف با ادعای آمریکا درباره مداخله انتخاباتی روسیه، چین و ایران!
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه، روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی در پایان مذاکراتش با "وانگ ایی"، وزیر امور خارجه چین، این واقعیت را مورد توجه قرار داد که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده که قرار است در ماه نوامبر سال 2020 (آبان ماه) برگزار شود، سیاستمداران آمریکایی این سئوال را مطرح میکنند که چه کشوری بیشتر در این روند مداخله میکند: روسیه، چین یا ایران.
لاوروف به شوخی گفت: «در این رقابت طبق ارزیابی مقامات آمریکایی، جمهوری خلق چین هنوز برنده است. طبیعتا ما رنجیده شدهایم که در مقام دوم قرار داریم. ما همیشه عادت داریم که اول شویم.»
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تأکید کرد: «ما بارها به همتایان آمریکایی خود پیشنهاد کردیم که در خصوص بسیاری از موارد اتهاماتی که کاملا بی اساس هستند، مکانیزمی برای رایزنی درباره امنیت سایبری از سر گرفته شود. روسیه برای یک گفتگوی صادقانه در این زمینه آمادگی دارد، ولی برای این منظور آنها باید ادعاهای خود را به گونهای تنظیم کنید که بفهمیم چه چیزی در معرض خطر است.»
روز جمعه، همچنین، "ماریا زاخارووا" سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه نیز اظهارات مقامات واشنگتن درباره دخالت مسکو در انتخابات را یک تهمت عمدی و تلقین خواند. به گفته وی، این اتهامات چیزی جز نشانهای از قصد آمریکاییها برای پیروی از خط مشی معمول درباره اتهامات بی اساس نیست.
زاخارووا گفت: «ادعاهای طولانی و تا حدودی خسته کننده در رابطه با تلاش برای تضعیف دموکراسی در ایالات متحده، در حال افزایش است.»
وی تأکید کرد که مقامات روسیه علاقهای به دخالت در روند انتخابات سایر کشورها نداشته و بارها به آمریکاییها پیشنهاد دادهاند که "در چارچوب گفتگوهای محترمانه" با روشی آرام و بدون برخورد سیاسی، همه این مسائل بررسی شود، ولی جوابی دریافت نشده است.
"دیمیتری پسکوف" سخنگوی کرملین نیز روز جمعه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که نتیجه گیری مایکروسافت درباره "دخالت" روسیه در انتخابات ایالات متحده، بدون ارائه شواهد قابل توجهی است است.
پسکوف یادآور شد: «در سال 2016، زمانی که برای نخستین بار مسئله شناسایی گروهی از "هکرهای روسی "اعلام شد، هرگز شاهد استدلال، توجیه یا موضوع قابل فهمی نبودیم که نشان دهد برخی از سازمانهای مرتبط با روسیه، به چنین جرایم اینترنتی دست زده باشند. اکنون نیز مایکروسافت بر چه اساسی معتقد است که این یک گروه هکر روسی، چینی یا ایرانی هستند؟ چرا آنها به این نتیجه نرسیدند که آنها هکرهای فرانسوی یا لهستانی یا یک گروه استونیایی هستند؟»
وی قول داد، در گزارش منتشر شده شواهدی مبنی بر تعلق مجرمان اینترنتی به یک کشور خاص پیدا کنند، بکرملین درباره این موضوع اظهارنظر خواهد کرد.
در تاریخ 10 سپتامبر (20 شهریور) شرکت مایکروسافت بیانیهای صادر کرد، مبنی بر اینکه هکرهای روسیه، ایران و چین در حملات سایبری به افراد و سازمانهای مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری آینده در ایالات متحده شرکت داشتند.
علاوه بر این، روز پنج شنبه، وزارت خزانه داری آمریکا از اعمال تحریمهایی علیه سه تبعه روس و یک شهروند اوکراینی در رابطه با پرونده "دخالت" در انتخابات آمریکا خبر داد. در اواخر ماه آگوست نیز نمایندگان کنگره آمریکا بیانیهای صادر کرده و مدعی شدند که روسیه فعالانه در انتخابات ایالات متحده مداخله میکند.
منبع: خبرگزاری تسنیم