یک‌شنبه 30 دی 1403

«شکوه ایران باستان» و شکستن سدی به نام ایران‌هراسی در شهر ممنوعه

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
«شکوه ایران باستان» و شکستن سدی به نام ایران‌هراسی در شهر ممنوعه

به گزارش خبرنگار گردشگری خبرگزاری فارس، این روزها ایران هراسی به یک پروژه اصلی و حیاتی برای دشمنان کشورمان تبدیل شده است. اعلام وضعیت قرمز برای ایران و یا تهدید گردشگران به اینکه در صورت سفر به ایران عواقب هولناکی در انتظار شماست، در دستور کار قرار گرفته و پروژه «ایران هراسی» از هر زمان دیگری با قدرت اجرا می‌شود.

اما با همه این تلاش‌ها، هیچکس نمی‌تواند تاریخ هفت هزارساله ایران را نادیده بگیرد. تاریخی که نشان می‌دهد ایران از گذشته تا به امروز همواره بر پایه دانش و خردورزی پیش رفته و این را می‌توان از بقایای آنچه که مانده به وضوح دید.

حالا در همین راستا، ایران نمایشگاه ویژه‌ای برپا کرده است. این نمایشگاه با نام «شکوه ایران باستان» در شهر ممنوعه چین واقع در پکن برپا شده است.

شهر ممنوعه کجاست؟

شهر ممنوعه در مرکز شهر پکن واقع شده است و از زمان سلسله امپراتوری مینگ و چینگ باقی مانده است. این محوطه تاریخی، درون برج و باروهایش برای اولین بار در طول 14 سال و در زمان سلطه امپراتور چنگزو در سلسله مینگ ساخته شد. البته داستان ساختن این شهر هم به نوبه خود جالب است. چون ستاره‌شناسان چینی معتقدند که ستاره شمالی (ستاره‌ای به رنگ بنفش) در مرکزیت آسمان ایستاده و پادشاه آسمانی در کاخی زییا و مجلل واقع در آن زندگی می‌کند و به همین دلیل آنها هم مشابه آن را روی زمین ساخته‌اند. نکته قابل توجه این است که هیچ فردی بدون اجازه ویژه امپراتور نمی‌توانست وارد شهر ممنوعه شود.

بعدها این شهر تبدیل به بزرگترین موزه چین شد و با داشتن 2 میلیون شی از دوره‌های مختلف نظیر سلسله مینگ و چینگ از سال 1925 تبدیل به موزه شد. این کاخ موزه در حال حاضر شامل 980 ساختمان و 72 هکتار مساحت است که در سال 1987 به عنوان میراث جهانی ثبت شد و حالا سالیانه بیش از 16 میلیون بازدید کننده دارد.

نمایشگاه تا چه زمانی میزبان چینی‌ها خواهد بود؟

علی دارابی قائم مقام و معاون میراث فرهنگی کشور، درباره اینکه چرا برای نمایش آثار ایرانی نمایشگاه را در چین برگزار کردید، به خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: همواره موزه‌ها یکی از کانون‌های مهم در معرفی فرهنگ‌های بشری هستند و در موزه مردم این فرصت را پیدا می‌کنند تا از نزدیک با هنر و اندیشه پیشینیان خود آشنا شوند. در حقیقت موزه‌ها به نوعی حلقه ارتباطی ما با مردم سایر کشورها هستند.

وی ادامه داد: مردم کشورهای مختلف در کنار توجه به تاریخ خود، به تاریخ سایر کشورها هم بها می‌دهند و با گسترش ارتباطات، این علاقه‌مندی بیشتر هم شده است. به همین دلیل است که موزه‌های بزرگ جهان تلاش می‌کنند تا با برگزاری نمایشگاه‌هایی از آثار کشورهای دیگر، مردم جهان را با تاریخ دنیا آشنا کنند. امروز هم که کشور ما در سایه تحریم‌های ظالمانه غرب و آمریکا به سر می‌برد و تلاش برای ایران هراسی همه‌جانبه شده، برپایی چنین نمایشگاه‌هایی تاثیربسیاری دارد. چون موزه‌ها امروزه نقش بسیار مهمی در گسترش صلح ایفا می‌کنند.

دارابی در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه نمایشگاه شکوه ایرانیان تا چه زمانی برپا خواهد بود، نیز گفت: نمایشگاه «شکوه ایران باستان» طبق برنامه‌ریزی‌هایی که شده فعلا بناست تا 21 فروردین‌ماه 1403 در شهر پکن برپا باشد و بعد از آن در شهرهای شانگهای، گوانجو و شین برپا خواهد شد. البته قرار است به صورت متقابل نمایشگاهی از آثار تاریخی چین در ایران نیز برگزار شود.

گشت‌وگذار اسب شاخدار ایرانی در کوی و برزن شهر ممنوعه

همان‌طور که گفته شد ایران به تازگی اقدام به برپایی نمایشگاهی با نام «شکوه ایران باستان» در شهر ممنوعه کرده است. این نمایشگاه شامل 211 قلم از اشیاء تاریخی و 5 شیء بازآفرینی شده از آثار دوره آهن تا دوره صفوی است که از جمله آنها می‌توان به جام زرین مارلیک با نقش اسب شاخدار، آجر لعابدار قلایچی با نقش جانور، پارچ دسته‌دار نقره‌ای همدان، تکوک زرین همدان به شکل سر شیر، جلو تنه شیر تخت جمشید از جنس لاجورد، سرمجسمه تخت جمشید از خمیر آبی، نیم تنه انسانی گچی از فارس حاجی آباد، کاسه شیشه‌ای ساسانی از دیلمان گیلان، بشقاب نقره‌ای ساسانی و بشقاب پایه‌دار نقره‌ای ساسانی با نقش سوار کار اشاره کرد.

آثار تاریخی منحصر به فرد بودن هویت فرهنگی یک کشور را می‌رساند

در همین رابطه هادی میرزایی، مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در حال حاضر به منظور حضور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه «شکوه ایران باستان» در چین به سر می‌برد، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: در حال حاضر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران با مدیریت 27 اثر ثبت میراث جهانی در قالب 106 اثر منفرد، 21 اثر میراث ناملموس ثبت جهانی شده، 829 موزه و بیش از 5 میلیون اثر منقول فرهنگی تاریخی، همکاری‌های دوستانه و دو جانبه خود را در چارچوب قوانین ملی دو کشور و کنوانسیون‌های جهانی با کشور چین گسترش داد و در این راستا گامی بزرگ در راستای تبادلات فرهنگی دو جانبه ایفا کرد.

وی ادامه داد: خوشبختانه طی دو روز اخیر نمایشگاه با استقبال بسیار خوبی از سوی گردشگران مواجه بود و نمی‌توان منکر شد که آثار تاریخی یک کشور همواره پیام منحصر به فرد بودن هویت فرهنگی یک کشور را با خود به همراه دارند و صحنه یکتای هنرمندی آن سرزمین را با خود به تصویر می‌کشند. همچنین قدمت دو تمدن باستانی ایران و چین را همه دنیا می‌دانند و از گذشته تا امروز تبادلات دوجانبه ایران و چین همواره بر قرار بوده است.

میرزایی تاکید کرد: توجه به خرده فرهنگ‌ها و تاریخ 2 کشور عظیم مانند ایران و چین می‌تواند سبب ترویج بیشتر فرهنگ این کشورها در سطح جهانی شود و معرفی آثار فرهنگی این کشورها در قالب برگزاری نمایشگاه بسیار تاثیرگذار و هدفمند است و قطعا تاثیر بسزایی در شکستن مسیر منزوی کردن ایران در جهان خواهد داشت.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

چین

توسعه گردشگری

وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی موزه شهر ممنوعه شکوه ایران باستان» این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
«شکوه ایران باستان» و شکستن سدی به نام ایران‌هراسی در شهر ممنوعه 2
«شکوه ایران باستان» و شکستن سدی به نام ایران‌هراسی در شهر ممنوعه 3
«شکوه ایران باستان» و شکستن سدی به نام ایران‌هراسی در شهر ممنوعه 4
«شکوه ایران باستان» و شکستن سدی به نام ایران‌هراسی در شهر ممنوعه 5
«شکوه ایران باستان» و شکستن سدی به نام ایران‌هراسی در شهر ممنوعه 6