شیوه نامه اولویت دهی تخصیص ارز کالاهای کشاورزی
شیوه نامه اولویت دهی تخصیص ارز کالاهای کشاورزی از سوی وزارت جهاد کشاورزی اعلام شد.
شیوه نامه اولویت دهی تخصیص ارز کالاهای کشاورزی از سوی وزارت جهاد کشاورزی اعلام شد.
به گزارشخبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، با توجه به اعلام تخصیص ارز ترجیحی 285000 ریالی از سوی رئیس کل بانک مرکزی ج. ا. ا و ارسال 416 کد تعرفه گمرکی از سوی وزارت جهاد کشاورزی به بانک مرکزی با لحاظ دو اصل رشد و تولید و کاهش تورم و همچنین نظر به محدودیت در تأمین ارز ترجیحی و الزام ارسال نظر دستگاه از سوی وزارت جهاد کشاورزی به بانک مرکزی موارد ذیل مبنای اقدام خواهند بود؛
1_ تهیه فهرست منتخب ارسال نظر دستگاه بر اساس نوع کالا - در خصوص کالاهایی نظیر ذرت، جو، گندم، دانه روغنی، کنجاله سویا، روغن خام و..... برای شرکتهایی که پس از اخذ ثبت سفارش اقدام به حمل و تخلیه محموله (کوتاژ کالا) در مبادی ورودی کشور نمودهاند. - در خصوص کالاهایی نظیر واکسن و داروهای دامی، سموم، کود شیمیایی و بذور و...... ارسال نظر دستگاه بر اساس اعلام و تأیید مکتوب معاونتهای تخصصی مربوطه خواهد بود و معاونت توسعه بازرگانی به صورت دورهای نسبت به ارسال نتیجه و تأمین ارز به معاونتهای مربوطه اقدام مینماید. تبصره: لیست دو گروه کالایی فوق به تفکیک کد تعرفه گمرکی توسط دفتر قوانین و مقررات صادرات و واردات معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام خواهد شد.
2_ ثبت سفارشهایی که شامل یکی از حالات فوق الذکر میباشند بر اساس مراحل ذیل در فهرست منتخب ارسال نظر دستگاه قرار خواهند گرفت: - وجود درخواست گواهی ثبت آماری (فیش) در سامانه جامع تجارت - وجود گواهی ثبت آماری (فیش) در سامانه ثبت تجارت - وجود گواهیهای ثبت آماری که با عاملیت بانک مرکزی ج. ا. ا و کارگزاری کالاهای اساسی - تطبیق ارزش درخواستهای گواهی ثبت آماری و اظهارنامههای گمرکی مربوط به هر ثبت سفارش که سابقه نظر دستگاه، تخصیص و تأمین معتبر نداشته باشد.
3_ اعلام اولویت تخصیص ارز به هر ثبت سفارش (ارسال نظر دستگاه) از بین فهرست منتخبین مبتنی بر موارد ذیل خواهد بود: - اولویت مصرفی کالا و تنظیم بازاری کشور در تعامل با بخش خصوصی - بر اساس تقدم و تأخر تاریخ اظهارنامههای گمرکی - رعایت اصل رقابت پذیری در بازار و تخصیص متناسب ارز بین گروههای کالایی و واردکنندگان مختلف - در اولویت قرار گرفتن ثبت سفارشهای با ارزش کمتر در واحد کالا - واحدهای تولیدی و بازرگانان طرف قرارداد آنها بر اساس تأیید معاونتهای تخصصی مبتنی بر سیاستهای تنظیم بازار تبصره: ضریب اثر هر اولویت در سامانه مربوطه تعریف و اعمال خواهد شد
4_ معاونت توسعه بازرگانی نسبت به ارسال نظر دستگاه در بازههای زمانی 15 روزه اقدام و همزمان فهرست منتخبین و نظر دستگاه ارسالی مبتنی بر آن را در پرتال معاونت توسعه بازرگانی با رعایت محرمانگی اطلاعات تجاری اشخاص حقیقی و حقوقی، منتشر خواهد نمود. تبصره: به منظور تحقق شفافیت و مبارزه با بسترهای فسادزا و رانت آلود، بانک مرکزی میبایست نسبت به ارسال نتیجه تخصیص، تأمین و انتقال ارز مربوط به نظر دستگاههای ارسالی به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی جهت اعلام به ذی نفعان و انتشار آن با رعایت محرمانگی اطلاعات تجاری واردکنندگان، اقدام نماید.
5_ در صورت تمایل تشکلهای بخش خصوصی به منظور مشارکت فعال و مسئولانه در فرایند تأیید و ثبت سفارش تا ارسال نظر دستگاه، معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی آمادگی انعقاد تفاهمنامه جهت واگذاری امور غیر حاکمیتی و غیر سیاستی در این خصوص را خواهد داشت.
6_ با عنایت به لزوم دریافت اطلاعات ثبت سفارش، عملیات ارزی، واردات، قبض انبار و... از سایر دستگاهها از جمله بانک مرکزی ج. ا. ا، گمرک ج. ا. ا، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان بنادر و کشتیرانی و... معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی هیچ گونه مسئولیتی در قبال نقص اطلاعات ارسالی سایر دستگاهها نخواهد داشت.