دوشنبه 1 بهمن 1403

صادرات محصولات کشاورزی؛ شرایط و سود آن

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
صادرات محصولات کشاورزی؛ شرایط و سود آن

بر‌اساس آمارها، صادرات محصولات کشاورزی 32‌درصد از ارزش کل صادرات کشور را شامل می‌شود. امروزه تقریبا 80‌% از جمعیت مناطق روستایی ایران از طریق کشاورزی امرار معاش می‌کنند؛ بنابراین با ظرفیت بسیار مناسبی برای تولید و صادرات این محصولات مواجه هستیم. در این مقاله قصد داریم اطلاعات جامعی درباره شرایط صادرات انواع محصولات کشاورزی در اختیارتان قرار دهیم. اگر شما نیز قصد فعالیت در این زمینه را دارید، مطالعه این مقاله کاربردی را از دست ندهید.

بررسی پیش‌نیازهای صادرات محصولات کشاورزی ایران 

محصولات کشاورزی، اقلامی حساس و فسادپذیر محسوب می‌شوند؛ بنابراین صادرات محصولات کشاورزی با پیچیدگی‌ها و قوانین خاصی انجام می‌شود. برای صادر کردن این نوع از محصولات باید هم استانداردهای کشور تولید‌کننده را رعایت کنید و هم قوانین و استانداردهای کشور مقصد را در نظر بگیرید. همچنین، توجه به روش حمل و نقل بین المللی برای ارسال محموله در رابطه با کالاهای کشاورزی فاسد‌شدنی لازم و ضروری است. در ادامه برخی از پیش‌نیازهای صادرات محصولات کشاورزی را بررسی خواهیم کرد.

1. توجه به قوانین صادرات محصولات کشاورزی؛ اولین پیش‌نیاز برای تجارت این اقلام

خوش‌بختانه قوانین صادراتی محصولات کشاورزی بسیار روشن و دقیق هستند. اگر پیش از آغاز تجارت با این قوانین و مقررات آشنا نباشید، احتمالا با هزینه‌های زمانی و مالی هنگفتی مواجه خواهید شد؛ بنابراین اکیدا توصیه می‌کنیم که ابتدا با مشورت یکی از شرکت‌های بازرگانی معتبر، مقررات داخلی مربوط به صادرات محصولات کشاورزی را بیاموزید.

2. توجه به قوانین وارداتی کشور مقصد؛ اقدامی بسیار مهم و حیاتی 

همه کشورهای جهان خصوصا کشورهای اروپایی، روی محصولات کشاورزی وارداتی خود حساسیت ویژه‌ای دارند. چرا که به‌خوبی می‌دانند سلامت روحی و جسمی مردمشان به سلامت این محصولات گره خورده است. متاسفانه بسیاری از تجار با قوانین وارداتی و گمرکی کشور مقصد آشنایی ندارد و با مشکل‌های متعددی در زمان ارسال محصولات از طریق روش‌های حمل و نقل دریایی، زمینی یا هوایی مواجه می‌شوند.

توجه داشته باشید که استانداردهای صادراتی به قاره سبز اروپا بسیار سخت‌گیرانه است. این استانداردها و قوانین را می‌توانید از مراجعی مانند اتاق‌های بازرگانی، وزارت صنعت و معدن یا شرکت‌های بازرگانی معتبر دریافت کنید. در‌واقع ندانستن قوانین وارداتی کشور مقصد، یکی از موانع صادرات محصولات کشاورزی محسوب می‌شود.

صادرات محصولات کشاورزی چقدر سود دارد؟ بررسی مزایای تجارت اقلام کشاورزی

صادرات اقلام کشاورزی و دامی یکی از پرسودترین انواع تجارت برای تجار و بازرگانان محترم است. در‌واقع صادرات محصولات کشاورزی حاشیه سود مناسب و بالایی دارد. در این بخش برخی از مزیت‌های صادرات محصولات باغ‌داری و کشاورزی را بیان می‌کنیم:

  • افزایش رقابت‌پذیری و بهبود موقعیت کسب‌و‌کار در میان رقبا
  •  حاشیه سود مناسب و افزایش درآمد
  • کسب سود بالاتر نسبت به بازارهای داخلی
  •  کاهش آسیب‌پذیری در شرایط بحران کشور

امروزه صادرات محصولات کشاورزی ایران به کشورهای همسایه مانند امارات، قطر، عراق، ترکیه و چند کشور دیگر رواج فراوانی دارد. برای ارسال بار به دبی یا سایر کشورهای مذکور، باید از خدمات یک شرکت حمل‌و‌نقل بین‌المللی استفاده کنید؛ شرکتی که این خدمات را با قیمت مناسب ارائه دهد تا حاشیه سود شما با مشکل مواجه نشود.

بررسی موانع صادرات محصولات کشاورزی

با وجود مزیت‌های متعدد فعالیت در حوزه تجارت محصولات کشاورزی، صادرات این اقلام با موانع و چالش‌های فراوانی مواجه است. از‌جمله مشکل‌های صادرات محصولات کشاورزی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رقابت شدید و متقاضیان متعدد
  • هزینه‌های بالای مواردی مانند تعرفه گمرکی، بازاریابی محصول، بسته‌بندی، حمل بار و موارد دیگر
  •  نیاز به داشتن اطلاعات و دانش فنی درباره قوانین وارداتی کشورهای هدف
  •  کاهش کیفیت محصولات کشاورزی تولیدی در ایران
  • مشکل‌های مربوط به نرخ ارز و تحریم
  • مدیریت به شیوه سنتی

این موارد بخشی از چالش‌های پیش‌روی صادرات محصولات کشاورزی ایران هستند. البته پیدا کردن بازارهای هدف مناسب نیز کار دشواری است و باید توسط افراد متخصص انجام شود. پیچیدگی تفاوت‌های فرهنگی کشورهای مختلف را نیز می‌توان یکی از موانع صادرات محصولات کشاورزی عنوان کرد.

مهم‌ترین محصولات کشاورزی صادراتی ایران کدام‌اند؟

محصولات کشاورزی در کنار نفت، خاویار، فرش دست‌باف ایرانی و بسیاری از اقلام دیگر، یکی از بهترین موارد برای صادرات محسوب می‌شوند. بر‌اساس آمارها، بیشترین صادرات غیر‌نفتی ایران نیز مربوط به همین اقلام کشاورزی است. در این بخش برخی از مهم‌ترین محصولات کشاورزی و باغ‌داری ایران برای صادرات را معرفی می‌کنیم:

  •  صادرات پرتقال ایران
  • صادرات کشمش
  •  صادرات صیفی‌جات و مرکبات
  •  صادرات کیوی مرغوب ایران
  • سیب‌زمینی
  • بادام‌زمینی
  • صادرات پسته اعلای ایران
  • صادرات برنج ایرانی
  • خرما
  • انگور

صادرات اقلامی مانند عسل، انار دانه درشت ایران، هویج و خیار، زیتون رودبار و بسیاری از محصولات دیگر نیز سود فراوانی را نصیب تجار عزیز کرده است. معمولا بازرگانان محترم برای افزایش حاشیه سود خود و کاهش هزینه‌ها، به‌دنبال شرکت‌های حمل‌و‌نقلی می‌گردند که خدماتشان را با قیمت مناسب عرضه کنند. به همین دلیل، در بخش بعدی یکی از بهترین شرکت‌های حمل‌و‌نقل بین‌المللی ایران را معرفی می‌کنیم.

حمل‌و‌نقل مطمئن محصولات کشاورزی صادراتی ایران با شرکت هنزا ناو دریا

در این مقاله با شرایط، مزایا و موانع صادرات محصولات کشاورزی ایران به سراسر جهان آشنا شدیم. اگر شما نیز قصد تجارت محصولات کشاورزی با هزینه اندک را دارید، روی خدمات حمل‌و‌نقل شرکت هنزا ناو دریا می‌توانید حساب ویژه‌ای باز کنید.

شرکت هنزا ناو دریا با نام تجاری هانزا کلیه مجوزهای لازم برای فعالیت در صنعت حمل‌و‌نقل بین‌المللی را از مراجعی مانند سازمان بنادر و دریانوردی، گمرک و سازمان هواپیمایی ایران دریافت کرده است. تیم حرفه‌ای هانزا کلیه محصولات کشاورزی فسادپذیر را با بهترین روش‌های حمل‌و‌نقل هوایی، دریایی، زمینی و ریلی به سراسر جهان ارسال می‌کند. با هانزا محموله‌های تجاری شما به‌طور سالم و در کمترین زمان ممکن به مقصد خواهند رسید. برای آشنایی با خدمات هانزا وارد سایت این مجموعه به نشانی hansanav.com شوید یا با شماره 02143312000 تماس بگیرید.

تماشاخانه

بیت لحم فلسطین؛ رونق دوباره گردشگری کریسمس در زادگاه تولد حضرت عیسی

سازمان محیط زیست به جای کارهای لوکس، تالاب ها را احیا کند / این طرح شکست خورده است (فیلم)

فیلم های دیگر docReady(function () { if (window.innerWidth کانال عصر ایران در تلگرام
صادرات محصولات کشاورزی؛ شرایط و سود آن 2
صادرات محصولات کشاورزی؛ شرایط و سود آن 3
صادرات محصولات کشاورزی؛ شرایط و سود آن 4
صادرات محصولات کشاورزی؛ شرایط و سود آن 5
صادرات محصولات کشاورزی؛ شرایط و سود آن 6