یک‌شنبه 4 آذر 1403

صادق گودرزی: تعویق المپیک فرصت خوبی را به تیم‌های ملی داد / کشتی گیری موفق است که جو المپیک آن را نگیرد / با ماندن در خانه سلامتی دیگران را به خطر نیاندازیم

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
صادق گودرزی: تعویق المپیک فرصت خوبی را به تیم‌های ملی داد / کشتی گیری موفق است که جو المپیک آن را نگیرد / با ماندن در خانه سلامتی دیگران را به خطر نیاندازیم

صادق گودرزی گفت: برای داشتن یک تیم قوی باید زنجیره صعود کشتی گیران از رده‌های پایه به رده‌ی بزرگسالان را کامل کنیم.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری میزان؛ صادق گودرزی دارنده مدال‌های نقره جهان و المپیک، ضمن تبریک سال نو به مردم ایران، در گفتگو با روابط عمومی فدراسیون کشتی در مورد تعویق بازی‌های المپیک اظهار داشت: این اتفاق برای ما خوب است چراکه ما یکسری جوان داشتیم که نیاز بود حداقل به آن‌ها یک سال تا یک سال و نیم فرصت بدهیم که خود را بسازند. از سوی دیگر دست کادر فنی در انتخاب نفرات و برنامه ریزی‌های فنی بازتر می‌شود و همچنین فرصت بیشتری در اختیار حسن یزدانی و علیرضا کریمی قرار می‌گیرد تا پس از آسیب دیدگی به مرز آمادگی کامل برسند.

وی افزود: در کشتی فرنگی هم دست محمد بنا بازتر می‌شود و این زمان به آن‌ها فرصت می‌دهد تا بهتر کار کنند. در کل نفرات ما شایستگی کسب مدال طلای المپیک را دارند، اما این مهم نیازمند یک فرصت کافی بود که تعویق یکساله المپیک فرصت خوبی را برای کسب افتخارات بیشتر به آن‌ها می‌دهد.

دارنده مدال نقره المپیک در مورد تفاوت بازی‌های المپیک با سایر رقابت‌ها گفت: تا قبل از کسب مدال در المپیک، سه سال پشت سر هم مدال جهانی گرفته بودم، اما فضای المپیک واقعا با مسابقات جهانی متفاوت است. کسی در این بازی‌ها موفق‌تر است که بتواند خود را از لحاظ روانی به آن سطحی برساند که فضا و جو المپیک آن را نگیرد و بتواند مسیر خود را راحت طی کند و به مدال برسد.

گودرزی ادامه داد: المپیک جایی است که کشتی گیرانی که بحث آمادگی جسمانی و فنی را به بهترین نحو، به صورت اصولی و با علمی‌ترین مراحل را طی کنند موفق‌تر هستند و شاهد این مورد در المپیک‌ها هستیم و همه ورزشکاران دنیا با آمادگی بالا در این بازی‌ها حضور پیدا می‌کنند. اما همانطور که گفتم موضوع اصلی بحث روانی است که ورزشکار بتواند با خودش حل کند و واقعا فضای المپیک فضای متفاوتی است.

وی در مورد وضعیت حال حاضر تیم ملی کشتی آزاد اظهار داشت: در حال حاضر و پس از چند سال، وضعیت خوب شده است و یکسری جوان آمده اند و به تیم ملی اضافه شدند. به نظر من برای برای داشتن یک تیم قوی باید زنجیره صعود کشتی گیران از رده‌های پایه به رده‌ی بزرگسالان را کامل کنیم و خدا را شکر در حال حاضر تا حدودی این زنجیره وصل شده و روند کار به شکل خوبی پیش می‌رود و قطعا جوانانی امثال امیرحسین زارع، محمد نخودی و... آینده خوبی دارند و می‌توانند به کشتی کمک کنند و بدنه کشتی ما بعد از المپیک مطمئنا با حضور این جوانان تقویت می‌شود.

گودرزی در مورد نتیجه گرفتن کشتی ما در برخی موارد تصریح کرد: همیشه کشتی ما همینطور بوده که سه چهار سال خوب بودیم و چند سال افت می‌کردیم. به نظرم کار ما دیمی و محصولمان هم دیمی است و همه این‌ها بر می‌گردد به باشگاه‌ها و کاری که مربیان سازنده انجام می‌دهند که در بعضی از سال‌ها شاهد کشتی گیران خوبی هستیم. بطور مثال در یک دوره امثال اکبر فلاح، علیرضا حیدری و علی دبیر بوده اند که افتخارآفرینی کرده اند و چند سال کشتی افت کرده و چند سال بعد حسن یزدانی، مهدی تقوی رضا یزدانی خوش درخشیدند و چند سال دوباره افت کردیم.

وی ادامه داد: این موضوع باید از نظر علمی و از نظر پژوهشی پیگیری شود که در آن سال‌هایی که افت می‌کنیم ایراد و مشکل از کجاست. عدم نتیجه گیری کشتی گیران یک بحث بسیار مهم است که حتما به یک تحقیق علمی و مفصل نیاز دارد و در این راه باید قهرمانان، مربیان سازنده و افراد دانشگاهی تحقیق کنند تا پس از حصول نتیجه، این خلاء را پر کنیم.

دارنده 2 مدال نقره و یک برنز جهان در مورد اینکه چرا در برخی اوزان با خلاء کشتی گیران درجه یک مواجه هستیم، بیان داشت: اگر بخواهیم در وزنی موفق باشیم نیاز به پشتوانه سازی است و باید حداقل در یک وزن 7 تا 8 کشتی گیر در اختیار داشته باشیم که در دل هم رقابت کنند و از این رقابت‌ها می‌توانیم نفر مدال دار جهانی را پیدا کنیم. اگر یک نفر بدون هیچ خطری عضو تیم ملی شود و هیچ فشاری به او نیاید نمی‌تواند در مسابقات جهانی هم خوب کشتی بگیرد و یکی از راهکار‌های مهم این است که باید در هر وزن حریف تراشی کنیم. در حال حاضر رقابت در وزن 86 زیاد است و در وزن 97 کیلوگرم نیز رقابت در حال شکل گرفتن است. باید برای سایر اوزان نیز فکر چاره‌ای باشیم، استعدادیابی کنیم و چند نفر از جوانان را هل بدهیم و جلو بیاوریم. بعنوان مثال کادر فنی این کار را در مورد میثم زارع انجام داده و امیدوارم این روند ادامه داشته باشد.

گودرزی در مورد اینکه پس از دوران قهرمانی چه می‌کند گفت: در یک باشگاه در شهر تهران تمرین می‌دادیم و چند کشتی گیر ما نیز در تیم‌های ملی رده‌های سنی پایه حضور داشته اند، اما به دلیل شیوع کرونا فعلا هیچ فعالیت ورزشی برگزار نمی‌شود.

دارنده مدال نقره المپیک در مورد شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت مسائل ایمنی و بهداشتی از سوی مردم خاظرنشان کرد: خود من در حال حاضر در خانه نشسته ام و حتی به پدر خود نیز سر نمی‌زنم چراکه نگران سلامت آن‌ها هستم. بهرحال ما در قبال جامعه خود نیز مسئولیت داریم و نباید با بیرون آمدن از خانه سلامتی دیگران را نیز به خطر بیاندازیم.